Mirrorlink op Fabia 3

EdK

Forumguru
Hij zal wel een naamplaatje op zijn borst hebben....
Want met zo'n belangrijke functie wil je dat ook zeker wel laten zien.....:angry:
 
Laatst bewerkt:
Ik ben gebeld door de Service Manager en hij denkt de oplossing te hebben (werkt wel bij VW).
Hij heeft een activatiecode gekocht en hoopt met deze code de software te kunnen activeren.
Zodra de code binnen is, word ik gebeld om een afspraak te maken met de werkplaats.
Ben benieuwd of dit gaat werken!
 

CDK

Forumguru
@Ellen1983, ik ben reuze benieuwd, maar dat zou betekenen dat anderen vergeefs een veel te dure oplossing gekregen hebben en PON kennende geven die niets voor niets weg ;)
Bedankt voor je update Ellen :thumbsup:
 
@Corné de Kluijver, zou inderdaad wel vreemd zijn als deze oplossing er is en er is gekozen voor een duurdere oplossing. Mocht het niet werken, stond hij wel open om naar de oplossing te kijken die hier te lezen is. :dankje:
Heb jij inmiddels al een update? :thinking:
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK
Deze week bij de VW-werkplaats geweest want de activatiecode was binnen. Goede hoop, maar helaas werkt het niet :nono:
De Service Manager (manager van de serviceafdeling (werkplaats)) bekijkt andere mogelijkheden en komt hier op terug.
Er is gesproken over het leveren van een telefoon waarbij Mirror Link wel werkt of een andere radio.
Voor mij persoonlijk is het van belang dat de navigatie werkend is. Toch jammer dat Skoda hier dan op deze wijze op bezuinigd heeft.

We wachten het weer af, ben benieuwd!
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

EdK

Forumguru
Er is gesproken over het leveren van een telefoon waarbij Mirror Link wel werkt
Totaal geen optie mijn inziens !!
Zou ik van dien wast zitten aan die telefoon zolang ik die Fabia rijd

Laat ze er dan maar een ander mediasysteem inzetten ..... iets van Pioneer gehoord ??
 

Race Bleu 18inch

Senior Member
Deze week bij de VW-werkplaats geweest want de activatiecode was binnen. Goede hoop, maar helaas werkt het niet :nono:
De Service Manager (manager van de serviceafdeling (werkplaats)) bekijkt andere mogelijkheden en komt hier op terug.
Er is gesproken over het leveren van een telefoon waarbij Mirror Link wel werkt of een andere radio.
Voor mij persoonlijk is het van belang dat de navigatie werkend is. Toch jammer dat Skoda hier dan op deze wijze op bezuinigd heeft.

We wachten het weer af, ben benieuwd!

Geen telefoon accepteren !, bij de eerste de beste update kun je weer terug bij af zijn !.
Gewoon een Pioneer F-260 eisen !, beste oplossing als het je om navigatie gaat !, werk bij mij ook perfect. En dit is voor PON ook de goedkoopste oplossing !
 

Alpha

Donateur
Lol. Ben ik toch benieuwd welke telefoon ze dan willen aanbieden!

Want werkelijk géén enkele werktte bij mij. Zelfs de HTC M8 die zo geweldig zou werken... Heb hele reeksen collega's gek gemaakt om onder de pauze even met hun Android bij mij in de auto te komen zitten. Sony's, HTC's, LG's en zelfs Google haar eigen toestellen werkten voor geen meter. Of het toestel nu wel of niet op de site van Skoda of Mirrorlink stond.

Ik zou ook niet akkoord gaan met een telefoon als oplossing. Maar ben wel voorzichtig dat je tactisch nee zegt. Anders zeggen ze: we hebben het voor je proberen op te lossen maar je zei zelf nee. Ik acht de kans heel laag dat ze überhaupt een toestel vinden wat werkt. Tenzij er nu magisch toch een firmware update voor de Bolero gaat komen. Maar dan nog het is zo'n vrijheid om je telefoon gewoon in de auto te gooien en meteen te kunnen navigeren zonder kabeltjes. Pioneer is de way to go dunkt me!

Wat mij overigens verbaast is dat Skoda nog steeds geen fatsoenlijke oplossing maakt. Dit kost ze toch gigantisch veel geld!?! Of zou het toch juist veel goedkoper zijn? Ben ook een beetje bang dat we nooit meer nieuwe functies gaan zien op de Bolero. Ford brengt ieder jaar een update uit voor hun systemen. En dat zelfs voor oudere auto's. Beetje jammer dat de VW-group dat nog niet helemaal heeft.
 

B@s0302

Senior Member
VAG systemen die "praten" met moderne telefoons blijft een uitdaging.. Denk Iphone op RNS..
Het is te hopen dat je dealer met een echte oplossing komt ook als ze die buitenshuis moeten zoeken; Pioneer of meer gespecialiseerde bedrijven!
 
Gisteren ben ik gebeld door de verkoper die destijds de aflevering heeft gedaan. Zoals ik in mijn klacht had omschreven hebben zowel de verkoper bij aankoop als de verkoper bij aflevering beide toegezegd dat er een structurele oplossing zou komen voor Mirror Link i.c.m. Applesoftware. Hij kon zich hier niet in vinden en zei zelfs dat hij mij destijds de keuze heeft gegeven om de auto wel/niet af te laten leveren daar er geen oplossing voor zou komen. Ongelofelijk dat een verkopertje zijn gelijk wil halen een jaar na aankoop van de auto, hoezo klant is koning?! Vervolgens komt hij met het volgende: de dealer wil het heel graag voor mij oplossen en de enige oplossing is dan toch de Pioneer (:thumbsup:). Maar of we de kosten dan wel even door drieën kunnen delen. Ik was in staat om direct naar de dealer te rijden en die verkoper fysiek de waarheid te vertellen...! Blijkbaar was ik vrij duidelijk en kwam hij tot de conclusie dat ze de Pioneer toch maar geheel moeten vergoeden. Het is besteld en ik zal vandaag eens bellen met de Service Manager voor het maken van een afspraak. Onbegrijpelijk dat een dealer zo met zijn klanten omgaat!!
 

CDK

Forumguru
@EdK, via de normale weg lukt het idd helaas (nog) niet. Als het niet is opgelost voordat de Fabia z'n 1e verjaardag viert zal er over 1.5 jaar geen S3 besteld worden. Aftersales is minstens zo belangrijk als een prettige (ver)koop :jaja:
 
Na een tijdje zelf weer aan de slag gegaan met mirrorlink en een samsung S5, maar helaas niet werkende gekregen. De eerste S5 was van een model welke niet niet als compatible werd gezien. De 2de S5 wel (volgens de site van skoda). En zoals jullie kunnen raden werkte de mirrorlink niet :(.

Nu heb ik de hele thread doorgelezen en als ik het volgende concludeer is dat dan terecht:

Eerst naar je dealer gaan en de klacht bespreken. Dit dan formeel indienen per post. En dan volgt er een oplossing. (kan wel een tijdje duren).


Heb de navigatie nu echt veel nodig en een tom tom aanschaffen vind ik zonde van het geld omdat de mogelijkheid in de auto behoort te zitten volgens de afleveringseisen.
 
Bovenaan Onderaan