Iets zonder dak met 6 cilinders

leon-cupra

Forumguru
@brepus13 een M kan ook inderdaad serieus in de kosten oplopen maar een wagen van 4 jaar zal minder kostengevoelig zijn dan een wagen van 20 jaar ;)
Maat van mijn broer rijdt al jaar of 15 Porsche. Beginnen met 993 en zo opgeklommen naar een 991 GT3RS en recent een nieuwe 992 erbij. Als ik soms de kostprijs hoorde van redelijke simpele onderdelen ... tja dan wist je “ik rij met een Porsche”.
 

larsy

Forumguru
Altijd fijn een P te hebben ...

996 geeft mij ook niet de voorkeur maar ieder zijn ding.
Dit is ook een Type wagen waar de prijzen ver van elkaar kunne liggen.

heb je de 3.4 of 3.6 ?
En hoeveel km’s heeft hem gelopen.
Handbak of automaat ?
Zwarte velgen denk ik te zien op die foto!
beetje uitleg over de P :thumbsup:
(Waar gevonden handelaar? / BE. NL.,.. )
 
Laatst bewerkt:

Duijzer

Donateur
Gefeliciteerd met je aankoop! Ja, het kost geld. Maar bij goed onderhoud stijgt de waarde alleen maar. De 996 zit nu qua afschrijving wel op z’n dieptepunt, de nette exemplaren worden alleen maar meer waard. Dus zorgen dat hij origineel en netjes blijft en gewoon van genieten!
 

philippe bakker

Forumguru
Wat ik mij dan afvraag ? Is een ‘instap’ Porsche ook al onderscheidend? Geeft dat ook al sportwagen gevoel ? Bv een klant van mij ( een oude tante) heeft een macan 245 pk. Ziet er een ferme auto uit maar rijdt dat dan leuker dan een Octavia 245? Want das dezelfde motor
 

leon-cupra

Forumguru
Als je de rijtesten erop naleest , is een Macan niet onderscheidend. Rijeigenschappen vergelijkend met een Gti en dergelijke (wat goed is voor een SUV) maar het echte Porsche-gevoel zal je denk ik eerder bij de 911 weervinden.
 

Rallye

Forumguru
Zo’n Porsche is mooi! Ik vind een “zonder dak” wel iets toevoegen (merk ik ook met onze Mini Roadster). Wanneer, en waarom, heb je die wens laten vallen?
 

leon-cupra

Forumguru
Coupé en kids is een goede beslissing.

Na mijn benz ervaring ben ik ook geleerd : 4 zit cabrio is verre van ideaal. Achterpassagiers zitten redelijk in de wind en met kleine kids zal moeder de vrouw rap zeggen : we nemen wel de gewone wagen.
Vanvoor heb je ook veel meer “last” van wind in een 4zit cabrio. Windscherm is echt wel nodig. Een roadster of 4zit cabrio : hemelgroot verschil. In de mx5 kon ik putje winter open rijden , in de benz was daar geen sprake van.
 

brepus13

Forumguru
Ik vond de vorm en lijnen van de coupe strakker dan die van de cabrio. Ben wel bezig geweest met een cabrio maar kwam er uiteindelijk niet uit met die verkoper. Toen kwam deze coupe op mijn pad waarbij alles wel op zijn plek viel. Exterieur zitten nog wel wat plekjes steenslag etc. Interieur is bovengemiddeld netjes. Heb afgelopen weekend het leer vertroeteld en dat oogt zeker geen 20 jaar oud. Het is de eerste generatie dus een 3.4.

De spullen voor groot onderhoud zijn besteld. Tevens meteen lmm mee besteld aangezien die regelmatig sneuvelen. Verder nog wat kleine klusjes aan.

Persoonlijk vind ik dit zeker geen instap modelletje maar is het nog steeds een serieuze sportwagen met prachtige techniek. Het geluid vind ik prachtig. Ik heb bewust gekozen voor een tiptronic omdat ik dat gewoon heel fijn vind rijden. Puristen denken daar vaak anders over maar ik ben gewoon een rijder die doet wat hij zelf wil :-)

als ik klaar ben met alle klusjes dan zal ik hem nog een goed poetsen voor wat leuke foto’s.

voor nu ook gewoon lekker rijden. Van de week “even naar de schoonouders a 90km enkeltje voor avond eten” gaat dus prima met de 911 en de kids zitten prima achterin!
 

MarcoO2

Forumguru
...totdat mijn vrouw de 911 Turbo van mijn broertje zag en concludeerde dat een 911 beter was...

Flexibel als ik ben ging ik meteen akkoord...
Briljant dit. Ik ken geen man die niet óók zo flexibel zou zijn :D

Maar gave aanschaf, ben benieuwd naar de "echte" foto's!
 

brepus13

Forumguru
Nou, kleine grote update… de auto is nagenoeg klaar en loopt machtig mooi nu!

bovenin liep hij minder mooi, dat wist ik. Na een paar weken liep hij na starten ineens erg beroerd en verzoop hij zichzelf. Probleem ergens dus in het mengsel. Ik had de LMM al besteld en bij uitlezen kwamen ook de lambda sensoren naar voren. Na puzzelen heb ik toch op de LMM gegokt en dat bleek correct. Ondanks dat toch de nieuwe lambdas alsnog gemonteerd. Beter nu alles nieuw. Verder groot onderhoud inclusief alle filters. Auto rijdt nu beter dan ooit :-)

verder wat kleine dingen verholpen of aangepast en als laatste hoop ik zsm mijn koplampen weer terug te hebben, deze heb ik door een specialist laten herstellen en zien er weer fris uit.

Wat een fijne auto om aan te werken zeg, alle boutjes en moertjes komen gewoon netjes los. En wat heerlijk om erin te rijden. Ik ben nog nooit zo enthousiast geweest over een auto. Ik word er erg blij van in ieder geval :-)

Foto’s volgen zodra de koplampen er weer in zitten :-)
 

brepus13

Forumguru
70A920F7-75C1-4CAB-B644-313E04517DF0.jpeg Nou, alle onderdelen weer ontvangen en teruggeplaatst. Vanavond even heerlijk wezen rijden. Mooie dijk weggetjes, landelijke weggetjes, 80 wegen… wat stuurt dit fijn zeg, echt bewondering voor dit 22 jaar oude beestje!

Edit:
even snel wat foto’s gemaakt langs de IJssel en ik had al snel veel bekijks van diverse dames!



(Blijven leuke dieren die koeien :-) )
 
Bovenaan Onderaan