Iets zonder dak met 6 cilinders

SuperBeeb

Forumguru
Doen: Als je niet alleen de aanschaf, maar ook t onderhoud kunt betalen, en nog een buffer voor onvoorziene kosten hebt.
 

Kanerr

Forumguru
Ik vind jouw type net de kruising van oldschool en modern; perfect :)

Iedereen vond de voorzijde lelijk maar ik vind het juist geweldig, vooral in turbo uitvoering
 

Tees

Donateur
@Tees

dat dacht ik ook altijd…. Soms moet je dromen gewoon waarmaken nu het nog kan :-)

Ik zou zeggen, gewoon doen!


Ha, ik vermoed dat ik dan ook een andere vriendin moet zoeken. Er zijn wel een aantal, wat praktischer zaken, waar we t geld beter aan zouden kunnen besteden (ik denk aan een nieuwe badkamer, nieuwe bank). Misschien komt er binnen een paar jaar wel een nieuwe auto, maar dan wordt t een Octavia oid, daar kunnen we namelijk ook mee op vakantie met de kids.
 

Cordoba

Forumguru
Fraaie Porsche, persoonlijk nooit fan geweest van de cabrio-versies, wel van de Targa's. Jaren terug ook aan het zoeken geweest naar een klassieke 911, en bij gebrek aan aanbod in goede Targa's, ook de coupe in mijn zoektocht meegenomen. Ondanks dat het toen beschikbare budget volgens veel kenners ruimschoots genoeg zou moeten zijn om een goed exemplaar te vinden, toch nooit geslaagd. Mijn idee destijds was een exemplaar te kopen dat zo'n beetje op het dieptepunt van zijn waarde zat, waardoor je geen afschrijving hebt, maar die besparing gelijk weer ongedaan gemaakt wordt door de hogere onderhoudskosten van zo'n Porsche. Overigens zijn er overal voldoende Porsche specialisten te vinden, vaak monteurs die voor een dealer hebben gewerkt en voor zichzelf zijn begonnen.

(ik had even de ontwikkeling van de gevonden 911 gemist, dus nu weer bijgelezen in het topic)
 
Laatst bewerkt:

brepus13

Forumguru
Onderhoud kost wel geld inderdaad, zelfs al doe ik veel zelf. Onderdelen zijn gewoon een stukje duurder… ik weet dat er een grote groep mensen is die stempels in boekjes heilig vinden, ik zie het sleutelen eraan als onderdeel van mijn hobby! Een volgende koper krijgt er een met liefde onderhouden auto voor terug :-) (ik vervang dan ook vaak dingen preventief al omdat ik het leuk vind om te doen ).

dat gezegd hebbende heb ik na het warme weer van afgelopen week besloten het koelsysteem te upgraden. Mooi projectje weer!

@Tees

een auto als dit zie ik ook echt in mijn geval als 3e auto. Ik heb ook nog gewoon de Octavia als gezinsauto waarbij de honden mee kunnen. Soms wordt je in het leven geconfronteerd met de kwetsbaarheid ervan. Dit deed mij besluiten om het toch te doen, je weet immers nooit wanneer je tijd gekomen is…..

Leuk in ieder geval om te lezen dat er meer mensen dit model een warm hart toedragen!
 
  • Leuk
Waarderingen: Tees

JeSko

Forumguru
Soms wordt je in het leven geconfronteerd met de kwetsbaarheid ervan. Dit deed mij besluiten om het toch te doen, je weet immers nooit wanneer je tijd gekomen is…..

Dat klinkt serieus, en inderdaad, soms komt die confrontatie, zijnde via een ander, zijnde via jezelf.
 

leon-cupra

Forumguru
Allemaal goed en wel als het financieel lukt maar als je er een boterham minder voor moet eten ….
 
Laatst bewerkt:

leon-cupra

Forumguru
Zijn er veel anderen hoor. Alles om toch maar een bepaalde auto op de oprit te kunnen hebben staan.
Dus jezelf verwennen is leuk is als het niet ten koste is van iets essentieels ;)
 

SuperBeeb

Forumguru
Heb mijn 1e 911 destijds gekocht toen ik bijna vader werd. Argument van mn vrouw: als je t nu niet doet, doe je t nooit meer als je eenmaal kinderen hebt. Ben nu 20 jaar verder en rijd in Porsche nr 3, een 993 Targa, in mijn ogen de mooiste en t beste compromis tussen coupe en cabrio. Steeds weer genieten.
 

brepus13

Forumguru
Project koeling upgrade…. Check!

ik kwam er bij het warme weer recent achter dat de radiateur links niet mee deed. Na diverse controles bleek het de fan zelf te zijn. Nieuwe gescoord en gemonteerd en alles werkt weer naar behoren. Tevens de eerder genoemde upgrade uitgevoerd waarbij ik een lagere temperatuur thermostaat heb geplaatst (73 ipv 83 graden) waardoor hij eerder het grote circuit opent. Daarnaast een GT3 waterpomp, die heeft metalen schoepen en een kleinere poulie waardoor hij meer volume opbrengst heeft. De auto begint eerder te koelen wat goed is voor dit blok.

Theoretisch is dit voor winterse omstandigheden minder ideaal maar goed, dan zal de auto niet of nauwelijks rijden! Alles bij elkaar (nog wat kleine klusjes gedaan) kostte dit me 2 avonden. Vandaag heerlijk 60km rondje gemaakt om alles te testen, blijft genieten vooralsnog! 014D4031-5AC8-4AE4-98A1-E6FBE837D92B.jpeg
 
Bovenaan Onderaan