Wie heeft ervaring met hulpveren?

Topic in 'Octavia II' gestart door ergees, 09-09-2014.

 1. ertromp

  ertromp Forumguru

  Aanbod staat nog steeds hoor :D
   
  CDK en Joske vinden dit leuk.

 2. Ik meld me wellicht wat laat in deze discussie maar doe het lekker toch…….:tegek:

  Ik heb een flinke caravan die ruim 1350kg weegt en inclusief dissel ruim 7mtr is en als ik eerlijk ben beide nog wel een beetje meer maar goed officieel mag het allemaal aangezien het gewicht van het ding onder de 1400kg blijft. Tijdens de eerste rit over 60km ging het prima allemaal. Redelijk stabiel en het 1.6-je trekt het allemaal prima. Dezelfde dag op de terugweg stond er veel zijwind en daar werd de combinatie erg onrustig van. Op een of andere manier krijgt de auto dan geen vat op de caravan. Ik snap dat het gewicht van de sleurhut niet meewerkt maar de tamelijk zachte vering in combinatie met een naar mijn mening harde demping maakte het geheel weinig vertrouwenwekkend. De 1400kg die Skoda voor deze auto voorschrijft moet je niet al te veel overschrijden zeker niet als deze leeg is. Kort en wel, ik heb besloten hulpveren te monteren, de skodadealer (hoogeveen) gaf aan dat dit inderdaad een stuk stabiliteit scheelt. Volgens de dealer zal er geen verhoging van de achterkant plaatsvinden en doen de veren niets totdat ze ingedrukt worden.

  Let op, ik geloof net als anderen dat verlagen mooier is en ook een beter weggedrag oplevert maar aangezien die van mij al wat verlaagd is heb ik daar bewust niet voor gekozen omdat ik hem dan te laag vind worden.
   
 3. CDK

  CDK Forumguru

  Welke versie hulpveren laat je monteren dan????? Want iets klopt hier niet, de hoogte achter verandert wel degelijk :jaja: én als je al verlaagt bent kan je helemaal geen hulpveren monteren.......
   
 4. kansberg

  kansberg Forumguru

  @Corné de Kluijver : Het is misschien een Greenline uitvoering van @Sanderpeter die standaard wat lager staat, net als bij de Superb Greenline, daaronder kun je dezelfde hulpveren monteren als de niet Greenline uitvoeringen. Onder de O2 Greenline dienen andere hulpveren gemonteerd te worden.
   
  CDK vindt dit leuk.
 5. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Volgens mij is die 1400kg geen voorschrift van Skoda, maar gewoon het maximum dat hij mag trekken. En het is niet de bedoeling dat een maximum nog overschreden wordt...

  Wat ook het gewicht van de caravan is, de combinatie ligt altijd beter/stabieler als de trekkende auto zwaarder is dan de caravan. Een aanhangergewicht tot max. 75% van het gewicht van de auto wordt aanbevolen, ga je daar overheen dan wordt het toch geleidelijk minder met de stabiliteit.
   
 6. Octavia32

  Octavia32 Forumguru

  Ik kan in ieder geval zeggen dat met hulpveren de auto iets omhoog gaat, ik had ze ook laten monteren onder mijn O2 Diesel . Hierna stond de achterkant dus wel iets hoger icm met standaard onderstel was het net een scout

  Daarbij moet ik er wel bijzeggen dat deze combinatie er voor gezorgd heeft dat ik met vijf man in de O2 ons vakantie adres in Italië heb kunnen bereiken(zat namelijk in de bergen en had een bospad richting villa) met van die tractor paden ingereden geulen links en rechts.

  Dit had zeker niet gekund met mijn huidige verlaagde S2. Als ik daar nu heen zou willen zal ik een hogere auto moeten huren.

  Voor wat betreft stabiliteit hebben de hulpveren mij een stuk betere wegligging opgeleverd toen er een vol beladen Alpen kruzer achter hing richting Kroatië.

  Mijn mening die niet door iedereen zal worden gedeeld is dat verlaging optisch zeer mooi is en het weggedrag zeker verbeterd echter als je altijd auto vakanties houd met sleurhut vouwwagen of caravan dan zou ik voor hulpveren gaan en geen verlaging dit omdat je niet altijd mooie asfalt wegen zult aantreffen in het buitenland.
   
  Rudi-DSG, Beun12 en Kogamyata vinden dit leuk.
 7. Mark69

  Mark69 Senior Member

  Ik sta er duidelijk anders in. Verlagen van auto's gebeurd hier in Den Haag bij een bepaald deel van de bevolking. ;)
   
  Rudi-DSG vindt dit leuk.
 8. CDK

  CDK Forumguru

  jij verlaagd jezelf nu ook @Mark69 ;)
   
  ertromp vindt dit leuk.
 9. reeseend

  reeseend Forumguru

  Volgens mij is een RS standaard ook verlaagd met sportonderstel, en toch heb ik ook hulpveren erbij voor het doorslaan van de kont.
   
 10. CDK

  CDK Forumguru

  @kansberg heeft het antwoord al gegeven, namelijk de 15mm die niet of nauwelijks zichtbaar is @reeseend ;)
   
 11. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Ik mag (erg nadrukkelijk) verlaagde auto's toch wel gewoon lelijk vinden?

  Kwestie van smaak natuurlijk - ik zal er niemand om veroordelen als-ie met z'n bodemplaat op F1-hoogte over straat wil, maar ik wil er absoluut niet mee in het openbaar gezien worden tenzij in deugdelijke vermomming...
   
  Peter-036 en CDK vinden dit leuk.
 12. Octavia32

  Octavia32 Forumguru

  @Canon-Eye dit zal meer jouw cup of tea zijn denk ik.

  uploadfromtaptalk1436356496257.jpg uploadfromtaptalk1436356503976.jpg uploadfromtaptalk1436356508326.jpg uploadfromtaptalk1436356515620.jpg uploadfromtaptalk1436356521946.jpg uploadfromtaptalk1436356528546.jpg
   
  frits183, ertromp en CDK vinden dit leuk.
 13. Octavia32

  Octavia32 Forumguru

  Wel de ideale caravan trekker
   
 14. CDK

  CDK Forumguru

  Ik denk dat dit meer iets voor @Canon-Eye is @Octavia32 ;) maar dan wel in Capuccino beige uiteraard met een paar grote werklampen achterop ;)

  ImageUploadedByTapatalk1436356693.001595.jpg
   
  Canon-Eye, ertromp, Beun12 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 15. Mark69

  Mark69 Senior Member

  Het zal aan mij liggen maar ook die hoge versie blijf ik raar vinden. Het blijft een gezindswagen op hoge of lage poten. We kunnen er van allerlij stoers mee gaan doen maar het blijft gewoon een gezinsbak.
   
 16. CDK

  CDK Forumguru

  Er is toch niemand die beweert dat dat niet zo is?
   
  ertromp vindt dit leuk.
 17. Rosinfield

  Rosinfield Forumguru Donateur

  @Mark69: Overigens zijn er tal van andere redenen dan "stoer doen" om te verlagen. Zo kun je het mooi vinden (en al dan niet stoer). Ook kun je het doen om de wegligging en het rijgedrag van je auto te verbeteren. Van die laatste categorie ben ik er eentje. Na de Yeti vond ik de Faab best ok, muv de wegligging. Deze was vergeleken met die van de Yeti ronduit belabberd. En dat is met de verlaging een wereld van verschil: veel stabieler in bochten, minder deinen met remmen, het rijdt gewoon een stuk prettiger. En de looks zullen me eerlijk gezegd worst zijn, ik heb daar geen oog voor.
  En zo zullen er meer zijn. Dus het diskwaliceren van "verlagers" als wannabee stoere jongens of ze relateren aan een bepaalde subcultuur in een stad, is ronduit potsierlijk
   
  CDK en ertromp vinden dit leuk.
 18. ertromp

  ertromp Forumguru

  Beun12, CDK en Rosinfield vinden dit leuk.
 19. Rosinfield

  Rosinfield Forumguru Donateur

  Het lijkt me toch evident dat het rijgedrag verbetert. Zie ook de diverse youtube filmpjes met vergelijkende test tussen standaard en eibach veren bij slalom en remmen. En het is natuurlijk klinkklare nonsens om te beweren dat het iets als een kwestie van persoonlijke voorkeur is. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat er iemand is die het zwabberige rijgedrag van een standaard Fabia prefereert boven dat van een met verlagingsveren uitgerust exemplaar. Dat je het dus prettiger vindt om in een lange scherpe bocht zoals je die bij snelweg aansluitingen hebt, van het gas te moeten als je even wat te hard gaat dan dat je de auto rustig met behoorlijke snelheid door de bocht trekt zonder centje pijn. Dat is zoiets als beweren dat het scheren met een bot of een scherp scheermes een kwestie is van persoonlijke voorkeur.
   
 20. Octavia32

  Octavia32 Forumguru

  Sorry hoor vind dit wel een iets overdreven vergelijking.

  Het weggedrag is significant verbeterd sinds ik een KW setje er onder heb liggen, echter is het afhankelijk van je rijstijl en wens naar comfort of je gaat voor sportief en strak of dat je gaat voor comfortabel en stabiel (mbv hulpveren)

  Een betere vergelijking zou zijn scheren met een scheerapparaat (niet smooth maar voldoet voldoende) en scheren met een mesje (glad en strak)
   

Deel deze pagina