Karoq style 1.5TSI DSG 150 pk geen gas respons bij koud of vochtig weer

Topic in 'Karoq' gestart door minimark, 09-01-2019.

 1. SNARFB

  SNARFB Senior Member

  Dat gevaar zie jij dan misschien niet maar dat betekent nog niet dat het er niet is. Het valt me trouwens op dat je reacties doorgaans een soort-van ‘alle wijsheid in pacht’ karakter hebben..
   
  G.P., leon-cupra, EdK en 2 anderen vinden dit leuk.

 2. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Ik uit gewoon mijn mening, gebaseerd op een behoorlijk langjarige beroepservaring met zowel verkeers- als arbeidsveiligheidskwesties, incidentenonderzoek daaronder begrepen. Niet meer, niet minder.
  Maar vanzelfsprekend heeft iedereen recht op zijn/haar eigen op- c.q. misvattingen. (Ik dus ook... :jaja: )
   
  Rosinfield vindt dit leuk.
 3. LdN

  LdN Forumguru

  Levensgevaarlijk wil ik het niet noemen maar het is niet zonder gevaar.
  Heb het zelf voor het eerst ervaren, ik had de karoq net een paar dagen, bij het optrekken bij een stoplicht in de
  ochtend spits waarbij ik vooraan stond.
  Het licht gaat op groen, je remlichten gaan uit en de auto's achter je verwachten dat je weg rijd maar er gebeurt niets.
  De auto achter mij zag het op tijd en stond boven op de rem om een aanrijding met mij te voorkomen, de auto daarachter
  stond nauwelijks op tijd stil en bij de derde auto kon je er al geen vinger meer tussen krijgen.
  Gelukkig stonden er niet meer achter mij en is alles goed verlopen verder maar het had ook anders kunnen lopen.
  Omdat ik dacht dat de auto kapot was ben ik uitgestapt en heb met de andere bestuurders even gesproken om hetgeen
  wat gebeurde even uit te leggen, daarom weet ik hoe dicht alles op elkaar stond.
   
  Pendragon vindt dit leuk.
 4. turboturbo

  turboturbo Forumguru

  Strikt genomen zou je kunnen zeggen dat die auto’s achter jou dan iets te enthousiast waren en/of te weinig afstand hielden.

  Waar ik bij het lezen van deze discussie aan moet denken is dat bij mij, maar ook bij andere automobilisten, sporadisch nog wel eens de motor afslaat. Foutje natuurlijk en vervelend voor de rest, maar niet onvoorstelbaar of onoverkomelijk.

  Dat mag gewoon niet tot gevolg hebben dat er aanrijdingen van komen vind ik. Kennelijk gebeurt het echter vaak genoeg - zo rijdt er een les auto in mijn buurt met bestickering achterop: “afstand houden aub!” om mede weggebruikers (dat zijn wij allemaal die allang ons rijbewijs hebben ;) ) aan de regel te herinneren dat je voldoende afstand houdt (dus niet bumperkleven en bij file rijden of verkeerslicht moet je de banden van je voorganger kunnen blijven zien teneinde voldoende afstand te houden voor het geval je voorganger een noodstop maakt en/of niet meer van z’n plek kan komen (zoals in dit geval) zodat je er omheen kunt rijden zonder eerst achteruit te hoeven steken....
   
  Laatst aangepast: 29-09-2019
 5. haassie

  haassie Forumguru

  Strikt genomen zou deze hele discussie overbodig zijn als er gewoon, wat tegenwoordig écht niet meer vanzelfsprekend is, door Skoda een goed functionerend product wordt afgeleverd voor een kleine 35-50 duizend euro. Gaat gewoon nergens over dat het ik weet niet hoe lang moet duren voordat mensen een goed werkende auto krijgen/hebben. Dit soort problemen moeten al in een veel eerder stadium erkend worden (quality assurance), echter gebeurt dit niet en worden producten met een bekend manko (onder tijdsdruk) toch gewoon uitgeleverd. Wie is de klos? Jawel, de eindgebruiker...en ja mijns inziens kan dit wel degelijk gevaarlijke situaties opleveren en vraagt het echt om aanpassing van de gebruiker in verkeerssituaties (inhaal manouvres inschatten, drukke kruisingen oversteken vanuit stilstand).

  Belangrijkste is dat het voor een ieder die dit treft snel opgelost gaat worden en dat men nog van de auto kan genieten. Snel een terugroepactie uitsturen, updates uirtollen en het niet laten afhangen van een geinformeerde gebruiker die het toevallig wel weet.
   
  Frank_Rapid Spaceback en Pendragon vinden dit leuk.
 6. Pendragon

  Pendragon Forumguru Donateur

  Je weet hoe verkeer achter je is. Als ik gas in druk dan gaan de remlichten uit. Auto's achter je geven dan ook gas met alle gevolgen van dien als je niet gaat. Ik heb dit ook al een paar keer meegemaakt bij een verkeerslicht waarbij bij iemand de motor afsloeg. Gelukkig stond ik niet in die rij. Ja, mensen moeten beter opletten, maar toch gevaarlijk naar mijn idee.
   
  Frank_Rapid Spaceback vindt dit leuk.
 7. Pendragon

  Pendragon Forumguru Donateur

  @haassie Precies, zo is het! Skoda levert bewust een niet deugende auto af. Als je er namelijk naar vraagt is het probleem bekend, maar dat er nog geen oplossing is. Eigenlijk gewoon schandalig.
   
 8. SNARFB

  SNARFB Senior Member

  Inderdaad, het is eigenlijk te zot voor woorden dat we dit accepteren. Het probleem is niet alleen bij Skoda een issue maar speelt bij de gehele VAG-groep met de 1.5 tsi motoren met de 'WLTP-software'. In de UK brengen consumenten hun auto's terug naar de dealer en krijgen hun geld terug. Zouden we hier eigenlijk ook moeten doen. Is wel een hele juridische procedure maar laten we beginnen om de dealers in gebreke te stellen. Dat is stap 1.
   
 9. EdK

  EdK Forumguru

  hehe, eindelijk weer eens actie !!!!
  Maar nu wel doorzetten met zijn allen hoor !!!

  En ook tijdens een gesprek als woordvoerder van gedupeerde niet ja en amen zeggen maar met die VUIST op tafel slaan...

  Wat dat betreft zijn wij hollanders (en belgen ) een stelletje watjes !
  In de wandelgangen hebben we een grote bek, en zodra we wat KUNNEN zeggen zwijgen we als het graf !!!

  SUCCES heren bij de dealers.....:lezen::pardon::deuk:
   
 10. Rosinfield

  Rosinfield Forumguru Donateur

  Dit soort opmerkingen horen niet thuis in een serieuze en fatsoenlijke discussie. Laten we ze dus achterwege laten en ons beperken tot de inhoud.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem
   
  Canon-Eye vindt dit leuk.
 11. haassie

  haassie Forumguru

  Mij betreft dit probleem niet. Van mijn kant geen actie. Maar kan me voorstellen dat wanneer je een dergelijke zak geld aan een auto uitgeeft en het werkt niet naar behoren je jezelf aardig bekocht voelt. Weet er alles van op een ander vlak,hetgeen na lange tijd pas opgelost is. Neemt alle vertrouwen in produkt én merk weg. Gelukkig betreft het jou kennelijk ook niet en heb je gelukkig geen ervaring met dit soort langdradige ellende. Het blijft gewoon een troosteloze constatering dat fabrikant/importeur/dealers je willens en wetens in je/het o-tje proberen te nemen....

  ....en als het wel zo is gewoon even met je vuistjes op het buro trommelen...helpt wel hoor! duurt alleen even.
   
  EdK vindt dit leuk.
 12. EdK

  EdK Forumguru

  Wat tegenwoordig het probleem vaak is dat men niet voldoende test en eigenlijk producten op de markt gooit.
  die voor 75 a 85 procent zijn getest.
  En wat me vaak ook opvalt is dat de software vaak de boosdoener is.
  Hier zie je het met de 1,5TSI maar PC software programma's is het vaak ook aan de orde
  ( zie het bv met onze elektronische werkbonnen op werk waar we al bijna wekelijks een update krijgen nu al een half jaar lang )
  Toevallig afgelopen week weer op nieuws waar ze in regio 010 een treinspoor willen ombouwen naar een metro / sneltram spoor en waar het volledig uit de hand loopt op software...

  En tsja dan ben je aan de goden overgeleverd aan een klein groepje ITérs die heel interresant doen maar wezenlijk niets oplossen / het erger maken en uiteindelijk dan wel voor elkaar krijgen. Maar wel weken / maanden / jaren na de afgesproken einddatum....

  Tsja techniek is mooi, maar het moet wel werken en niet afhankelijk zijn van een klein groepje techneuten......
   
 13. haassie

  haassie Forumguru

  Dat spoor weet ik alles van ja...de hoekse lijn, woon ernaast.....doffe ellende voor diegene die ervan afhankelijk zijn... lekker met zn allen in de tjokvolle vervangende bus....zou 6 maanden duren zei men 2.5 jaar geleden hahaha
   
 14. KodiaqS2

  KodiaqS2 Senior Member

  zou dus kunnen dat ik ook een tussen versie heb.. als ik straks een keer een OBD11 koop zullen we het weten.. :)
   
  Pendragon vindt dit leuk.
 15. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Ik weet vooral hoe ik zelf ben in zo'n situatie. En dat is (meestal...:D) niet zo opgefokt dat ik koste wat kost binnen een meter achter m'n voorganger over die kruising heen wil stampen, dus ik wacht wel effe tot die echt op gang komt.
  Die halve seconde gaat mijn dag niet redden. Waarom willen zoveel mensen blijkbaar een F1-start naspelen?
   
 16. Rosinfield

  Rosinfield Forumguru Donateur

  Weinig afstand tijdens zo'n situatie is erg tricky. Je trekt (snel) op; als je voorganger dan plots moet of wil remmen, bv ivm voetgangers of fietsers, is het zo gebeurd.
   
  Pendragon vindt dit leuk.
 17. Pendragon

  Pendragon Forumguru Donateur

  Je eigen gedrag zegt niks over iemand anders zijn gedrag. Mijn ervaring is dat veel mensen dan niet opletten. Dus nogmaals, zo'n defect in het gaspedaal is wel degelijk een veiligheidsrisico. Maar goed, jij denkt daar anders over. Prima, maar jij hebt het zelf niet meegemaakt en anderen wel.
   
  SNARFB, EdK en ertromp vinden dit leuk.
 18. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Het gevaar zit hem hier eerst en vooral in het gedrag van de achterliggers.

  Natuurlijk kun je dan de "schuld" leggen bij de auto die om welke reden dan ook niet meteen en/of zo snel wegrijdt als de goegemeente had verwacht, maar dat is een redenering die, verder doorgevoerd, tot rare conclusies kan leiden.

  Volgens die lijn zou je de schuld van alle verkeersongevallen die ooit hebben plaatsgevonden of nog zullen plaatsvinden neerleggen bij de uitvinder van het wiel.
  Want dáár is het tenslotte allemaal mee begonnen... ;)
   
  Rosinfield vindt dit leuk.
 19. G.P.

  G.P. Forumguru Donateur

  Je hebt helemaal gelijk. Maar dat neemt niet weg dat een haperend gaspedaal gevaarlijke situaties veroorzaakt.
   
  Pendragon vindt dit leuk.
 20. leon-cupra

  leon-cupra Forumguru

  Je hebt het nog niet begrepen hé. :deuk:
  ;)
   

Deel deze pagina