Karoq style 1.5TSI DSG 150 pk geen gas respons bij koud of vochtig weer

Topic in 'Karoq' gestart door minimark, 09-01-2019.

 1. EdK

  EdK Forumguru

  Tsja , is dat zo bijzonder ??
   

 2. den takken

  den takken Lid Donateur

  Ja, rijden ook met een 1.5 TSI, DSG en hebben geen last van de gasrespons en bokkerig/stotter rijgedrag. Wij hebben dan ook nog niet in koud weer gereden. Deze week geven ze temp. van 8° ik hoop het beste.

  Spijtig dat we in België geen centraal register hebben i.v.m. de terugroepacties.
  Tot zolang ik bovenvermelde klachten niet heb val ik daar de dealer niet voor lastig.
   
 3. Bakkertje

  Bakkertje Forumguru

  @den takken bij mij was het op het moment dat ik met een koude motor een lichte helling op wilde rijden. Normaal gesproken heb ik er ook geen last van..
   
  Pendragon en den takken vinden dit leuk.
 4. Gusje

  Gusje Lid

  Voor de BE - rijders onder ons:
  Onlangs kreeg in de app My Skoda een melding dat er voor mijn chassisnummer een recall is.
  Vanmiddag langs de dealer geweest en deze bevestigde mij dat het een software update van de motor betreft.
  Meteen een afspraakje voor gemaakt!
  Mijn motor is een 1.5 DSG.
   

  Bijgevoegde bestanden:

  Corné de Kluijver vindt dit leuk.
 5. Frenkie

  Frenkie Forumguru

  Ik ben ondertussen een paar weken verder, ben nog niet geheel positief. Bij schakelen van 1 naar 2 (nog steeds handbak) zit er een redelijke schok in (of ik kan na ruim 20 jaar niet meer autorijden), in enkele gevallen is respons nog steeds niet geweldig. 95% van de gevallen echter wel prima, dus de verbetering is duidelijk.
  Over een maandje of 3 moet ie een beurt hebben, zal het dan nog eens aan kaarten bij de dealer.

  Wat ik verder af en toe eens heb is bij rijden in de file dat de auto hold niet los laat. Ik moet dan al veel gas geven en de koppeling behoorlijk ver los laten om van de plek te komen, de auto schiet dan naar voren. Is ook niet heel fijn.
   
 6. Pendragon

  Pendragon Forumguru Donateur

  Ik kan het niet helemaal vergelijken, daar ik een dsg heb, maar het autohold probleem heb ik totaal niet. Werkt zoals het moet zijn. In file klein tikje op get gas en hij gaat.

  Wat betreft schakelen, heb ik uiteraard ook geen vergelijking met dsg
   
 7. Frens

  Frens Lid

  @KodiaqS2 @Frenkie Ik weet precies wat je bedoelt met schokkend wegrijden, heb ook een handbak.

  De koppeling moet een stuk langer slippen dan ik gewend ben om fatsoenlijk weg te rijden. Je kunt heeeeeel voorzichtig proberen weg te rijden, of heel sportief (bewuste schokken ;) ). Alles daartussenin schokt.

  Mijne gaat over 2 weken naar de garage voor een beurt, winterbanden en daar zal ik ook vragen voor de motorupdate.

  Het liefst wil ik daarna ook via iemand hier (mbv VCDS) de gasrespons van exponentieel naar lineair laten aanpassen, aangezien ik dit ook zie als een van de oorzaken voor deze schokken. Hopelijk reageert hij daarna als iedere andere auto.
   
 8. Rainesh

  Rainesh Forumguru

  Waar kom je vandaan?

  Origineel VCDS Hex-net | VCP | Odis-S | Odis-E | Regio Den Haag | Rainesh@hotmail.com
   
 9. Frens

  Frens Lid

  Zuid-Limburg, omgeving Maastricht.
   
 10. minimark

  minimark Lid

  Kleine update:

  Nu dat we een maandje verder zijn nadat we de laatste software update hebben gehad en wij ( in België) al enkele nachten negatieve temperaturen hebben gehad
  ( dan hadden we het gasresponsprobleem) kan ik met enige voorzichtigheid zeggen dat het stotter/ bokkerig rijgedrag alsook het probleem met het gasrespons verdwenen is.


  Tot nu geen problemen meer en rijdt de karoq 1.5tsi DSG7 zoals hij eigenlijk fabriek af zou moeten rijden...
   
  den takken, Rosinfield en Pendragon vinden dit leuk.
 11. EdK

  EdK Forumguru

  Dat doen ze dus ook vanaf heden.....:pardon:
   
 12. Beauri

  Beauri Forumguru

  @minimark , fijn dat het voor jou nu opgelost lijkt te zijn, kan helaas niet melden dat dat ook voor mijn, in mei geproduceerde, uitvoering geld. Er spelen/speelden wat verschillende problemen en ik kreeg ruim een maand geleden 2 updates. In deze maand is hij ondertussen al weer 3x uitgevallen, 2x bij vooruit rijden en 1x zelfs bij achteruit parkeren. Op het moment dat je dan gelijk de koppeling weer intrapt start hij wel weer direct, maar het is natuurlijk niet zoals het hoort. Zelf geen last van bokkerig gedrag gehad, alleen het uitvallen bij wegrijden uit stilstand vandaan, het kwam bij mijn kenteken registratie wel met een aantekening te staan, er staat nu bij dat het opgelost is..... maar dat is in mijn geval helaas nog niet het geval. Het probleem is bij mij alleen maar iets verplaats, hij doet het nu als de motor al iets warmer is, dus iets later, kwam erachter toen ik in de file terecht kwam na een kleine 10km gereden te hebben. Geduld is een schone zaak en het zal dan hopelijk net als in jouw geval wel opgelost worden. Veel plezier met je Karoq en nu maar hopen dat hij het lekker blijft doen:)
   
  den takken vindt dit leuk.
 13. minimark

  minimark Lid

  Dat is vervelend. Ik weet niet precies wanneer mijn karoq gemaakt is geweest maar ik had hem in januari 2018 op het autosalon van Brussel besteld....levering zou normaal gezien voor eind mei gepland zijn....ik heb hem midden september gekregen....de overgang van NEDC naar WLTP heeft voor een lange vertraging gezorgd
   
 14. Frens

  Frens Lid

  Nou, de auto is naar de dealer geweest en ik heb naar de update gevraagd. Hier is me verteld dat de motor door de update wat meer vermogen onderin, waardoor de problemen van stilvallen zich niet meer voordoen. Echter...

  Achteraf wist de monteur me te vertellen dat er geen update was voor de 1.5 handbak versie (levering aug 2018, pre-WLTP model). Alleen de DSG versie krijgt deze update. Dit kan verklaren waarom @Beauri geen verbetering ziet (iets met de koppeling intrappen verraadt het gebrek aan DSG ;) ). Mijn motor loopt wel iets beter met de nieuwe olie, maar verder is er niks veranderd, jammer.
   
 15. Rainesh

  Rainesh Forumguru

  @Frens Weet je wat je huidige softwareversie is?

  Origineel VCDS Hex-net | VCP | Odis-S | Odis-E | Regio Den Haag | Rainesh@hotmail.com
   
 16. Beauri

  Beauri Forumguru

  Heb inderdaad een 6 handbak, maar mijn auto is gebouwd in mei 2019, iets met een serie met een verhaal over de dynamo.

  Dit staat er in de RDW kentekenregistratie bij mijn kenteken:

  Terugroepactie 1
  Omschrijving

  Door een programmafout van het motorregelapparaat bestaat de mogelijkheid dat bij lage toerentallen te weinig koppel beschikbaar is.

  Mogelijk gevolg
  Mogelijk kan het voertuig bij het wegrijden op een helling, ondanks volgas, terugrollen of geen gas oppakken en vertraagd acceleren in de verkeerstroom waardoor risico op ongevallen kunnen bestaan.

  Herstel
  De voertuigeigenaar wordt verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. De merkdealer zal een update aan het motorregelapparaat uitvoeren.
  Uitslag terugroepactie 1
  Probleem verholpen?
  Verholpen
  Aantal teruggeroepen:
  16.760

  Ik ben op 10-10-2019 bij de dealer geweest en aldaar zijn er volgens een rapportje, dat ik moest tekenen, 2 updates uitgevoerd, oa de EV24 update. Ongeveer 2 weken nadat ik de update al had laten uitvoeren, kreeg ik nog een brief van de importeur om deze update te doen......

  Denk dat er verschillende problemen waren/zijn. met de 1.5 TSI, zoals al eerder gemeld heb ik nooit bokkig gedrag gehad, wel is bij mij voordat ik de update had gedaan, het 3x voorgekomen dat de motor afsloeg op het moment dat ik wilde wegrijden. Na de update is het helaas nog niet opgelost, in mijn geval al weer 3x voorgekomen dat hij afsloeg, dit heb ik reeds ruim een week geleden gemeld bij de dealer en als het goed is, dan is dit ook doorgemeld aan de importeur.

  Het verhaal dat er voor mijn auto en mijn probleem geen update zou zijn klopt denk ik niet helemaal, dealer gaat mij toch niet zwart op wit een brief geven waarin hij meld dat hij de update heeft uitgevoerd, ook omdat een serieuze zaak mbt veiligheid is en ook vermeld staat in de RDW kentekenregistratie.

  Voor de versieliefhebbers...... het spijt me, heb geen idee wat ze op 10-10-2019 wel of niet hebben gedaan.
   
 17. rogierl

  rogierl Senior Member

  Kan ik de geïnstalleerde software versie ergens inzien? (zonder een hardware dongle)
   
 18. ertromp

  ertromp Forumguru Donateur

  Nee helaas.
   
  rogierl vindt dit leuk.
 19. XanderVR

  XanderVR Actief lid

  Ik rijd een 1.5 handgeschakeld, geleverd in mei dit jaar.
  Ik heb enkele weken geleden mijn auto naar de dealer (Ames) gebracht voor een bandenwissel.
  Deze gaven mij aan dat er voor de Karoq een terugroep was voor een software update, welke ik meteen heb laten doen.

  Ik kan wel zeggen dat het bokken en de slechte gasrespons bij lage toeren verleden tijd zijn.
  Ik bemerk ook geen schok tussen de 1 en 2, en heb het idee dat hij ook iets pittiger reageert als voor de update.
   
  Pendragon vindt dit leuk.
 20. Skodiak

  Skodiak Senior Member Donateur

  Afgelopen week 30K km beurt gedaan aan de kodiaq met 1.5tsi. Kreeg ook de update. Toch wel raar dat ik geen brief of iets anders heb gekregen voor die tijd. Heb het idee dat weg Rijden in de D fijner gaat. houdt iets minder in en schakeld 1 en 2 wat lekkerder.
  Icm aangepaste gasresponse voelt het allemaal wat meer natuurlijk.
  .....Nu paar weken mee gereden en ben overtuigd dat deze update auto eindelijk laat rijden zoals hij was bedoeld. Inhouden, traag reageren is verleden tijd. Zelfs de vrouw merkt het verschil
   
  Laatst aangepast: 08-01-2020

Deel deze pagina