Android-radio inbouwen, waar rekening mee houden?

Topic in 'Car audio, video, navigatie en andere gadgets.' gestart door Highway, 26-10-2015.

 1. Eemspoort

  Eemspoort Forumguru

  Hallo luitjes,

  Om te beginnen, ik zet dit draadje op met de intentie informatie in te winnen voor een ieder die daar belang bij heeft. En ofschoon ik zelf de vraagsteller ben en er ook mijn voordeel uit haal of hoop te halen, zullen er beslist meer mensen zijn met de zelfde vragen of aanverwante vragen. Op het moment zijn er verschillende draadjes die hier over handelen, wat het overzicht niet ten goede komt.
  Ik geef ook direct toe dat mijn eerste bericht in dit topic nogal veel leeswerk is en wellicht wat chaotisch over komt, maar mensen die interesse hebben in deze materie zullen het toch wel helemaal lezen en begrijpen, lijkt mij. Ik schrijf met opzet uitvoerig, opdat zoveel mogelijk facetten aan bod komen en wellicht verduidelijkt kunnen worden in de berichten die er op volgen. :)


  Daar het momenteel nogal "hot" schijnt te zijn om Android-radio's in te bouwen en ik ook wel interesse heb, wil ik toch wel eens wat meer weten over de eventuele gevolgen van het inbouwen van zo'n toestel.
  En ik ben duidelijk niet de enige.

  Inmiddels is wel bekend dat een Android-toestel niet samen werkt met het Maxidot-display en de Sound System-versterker. Het zou echter leuk zijn als dit (in de toekomst?) wel zou kunnen. Anderzijds, als er al oplossingen voor zijn, dan meld deze a.u.b. in de reacties.


  Nu dan eerst mijn vragen over mijn situatie.

  Ik heb een Superb 2 combi met Columbus en Sound System.
  De Columbus vind ik zo zachtjes aan wel erg traag worden en de navigatie is verouderd.
  Wellicht is een update van de navigatie nog mogelijk, maar ik vind het ding gewoon erg traag en kijk dus naar wat anders.

  In eerste instantie keek ik alleen naar de gevestigde merken, echter hebben die meerdere nadelen, in mijn opinie. De prijs, het schermformaat, slechte ondersteuning voor de navigatie die veelal ook niet ingebouwd is, maar apart als module moet worden bij gekocht en de dure opties om het pasklaar te krijgen voor jouw auto.
  De voordelen: Veelal volledige integratie met de auto, dus werkende Maxidot en (vermoedelijk) Sound System, goede geluids-kwaliteit.

  Een Android-toestel bied gewoon erg veel voor een nette prijs. Groot scherm (als je dat wil), ondersteuning voor alle courante navigatie-apps en dus altijd up-to-date, allerhande opties die niet overdreven duur zijn, veel toestellen zijn al pasklaar voor de auto te bestellen zonder een significante meerprijs.
  Nadelen: Geen ondersteuning Maxidot en Sound System.
  Over de geluids-kwaliteit kan ik geen uitspraak doen daar ik er geen ervaring mee heb, maar wat ik zo gelezen heb zijn de ervaringen erg wisselend van goed tot uitermate bagger.

  Zet ik deze 2 opties naast elkaar dan praten we over een prijsverschil van al snel €500,-.
  Dat verschil vind ik dusdanig groot, dat ik wel zonder Maxidot kan leven (in de hoop dat dit middels software nog eens aangepast gaat worden, immers, de informatie over de verwarming/airco, stoelverwarming en PDC worden wel weer gegeven in het display van de radio). Alleen de geluids-kwaliteit word dan een gok. En daar ik geluids-kwaliteit toch wel belangrijk vind, zou ik ook hierover graag meer ervaringen zien/lezen!

  Maar, hoe omzeil je het probleem met het Sound System?

  Ik zou op redelijk korte termijn mijn Columbus willen wisselen voor een 10" Android.
  Op langere termijn zal het hele audio-systeem op de schop gaan met andere versterkers en luidsprekers, etc.
  Tot die tijd zou ik de Android radio willen gebruiken met het Sound System, zonder een nieuwe versterker met DSP te moeten kopen. Maar dit lijkt dus een moeilijk verhaal te worden?

  En wat zijn de gevolgen als je de versterker van het Sound System geheel verwijdert? Deze word aangestuurd via CANbus, dus ik verwacht allerhande ellende als je deze er zo maar uit haalt? Zelfde vraag geld voor de originele bleutooth-module?


  Afijn, ik hoop dat het duidelijk genoeg is en dat dit draadje een behulpzaam "Android radio"-draadje kan worden waar niet alleen ik, maar vele anderen wat aan kunnen hebben.

  Is het een idee om de diverse linkjes naar de reeds bestaande topics hier te plaatsen? Graag jullie mening.
   

 2. Trekhaak

  Trekhaak Lid

  Pioneer is volgens mij de enige die met Maxidot display navi kunnen weergeven. Maar dan ook alleen de navi van pioneer zelf. Als je Android Auto of Carplay daarop gebruikt voor navi dan wordt er geen navi weergegeven in de Maxidot.

  Wat ik dus zoek is een systeem voor de O3, zo'n groot mogelijk scherm, goede integratie met knoppen op het stuur, waarop Andoid Auto gestart kan worden door telefoon aan te sluiten zonder nog apps of instellingen op de headunit uit te voeren. En mogelijkheid voor beter geluid. Als het dan nog een beetje rap opstart dan zou dat helemaal top zijn!

  Overigens al erg blij met alle tips en reacties!
   
  Eemspoort vindt dit leuk.
 3. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

  Als jij een lijstje maakt met de topics hierover, voeg ik ze samen, als je dat een goed idee lijkt.
  Edit: ze staan nu alle 4 (ik vond er nog 1) bijeen onder jouw titel @Eemspoort .
   
  Laatst aangepast: 15-03-2019
  Eemspoort vindt dit leuk.
 4. Eemspoort

  Eemspoort Forumguru

 5. VAG-man

  VAG-man Forumguru

  Bij alle links dij jij opgeeft kom ik in dit topic terecht.:pardon:
   
 6. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

 7. brepus13

  brepus13 Forumguru

  Ik heb een Android radio in mijn S2 gehangen en vind de geluidskwaliteit niet echt super. Ik denk dat ik mijn rns315 beter geluid vond geven. Echter krijg ik er genoeg voor terug om dit niet heel erg te vinden. Het maxidot verhaal hetzelfde, ik gebruikte deze toch al noet voor navigatie. Ook het opstarten duurt wel lang echter de camera geeft wel meteen beeld bij inschakelen achteruit. Ik ben er iig nog steeds wel tevreden over.
   
 8. Bakkertje

  Bakkertje Forumguru

 9. Highway

  Highway Forumguru

  Mijn ervaring met mijn Android radio's:

  Maxidot: minimale informatie wordt weergeven (track01 en de mogelijkheid naar een andere track te gaan). Navigatie wordt niet getoond.

  Canbus: errors dat communicatie met de radio niet goed lukt.

  Verwijderen van de sound system versterker: dit kan je zeker doen, echter zal je iets met signaal verdeling moeten gaan doen. Bij het sound system wordt iedere speaker actief aangestuurd, dus ook 2 draadjes per speaker. Je hebt dus 10 speakers in de auto (6 voor, 4 achter). De Android radio heeft 4 uitgangen voor 4 speakers.

  Je zal dus het 4 keer speaker signaal van de radio moeten gaan doorverbinden met de 10 speakers, en hierbij ook filteren op frequentie. Ik heb dit niet geprobeerd, maar verwacht dat het vermogen die de radio levert onvoldoende sterk is om alle 10 speakers goed te laten spelen.

  Als je je sound system versterker eruit haalt, zal de auto zeuren dat die een module niet kan bereiken. Via VCDS is de lijst met geïnstalleerde modulen aan te passen. Even in VCDS uitvinken en geen problemen verder (zo heb ik het ook gedaan).

  Je bluetooth module is verbonden met de radio. Als je je radio verwijderd, kan je ook de bluetooth module verwijderen. Zover ik weet is deze niet aangemeld bij de canbus.
   
 10. Eemspoort

  Eemspoort Forumguru

  @Peter-036 : Aha, zo heb je dat gedaan. Is ook een idee, idd.

  @Bakkertje : De eerste is voor het Dynaudio/Canton-systeem, wellicht handig om dat er bij te zetten, komt de overzicht in informatie ten goede. :)

  @Highway : Nuttige informatie! Het actieve verhaal van de luidsprekers is ook nuttig voor die mensen die niet zo thuis zijn in audio. Ik wist er van, maar heb daar wel een (al dan niet tijdelijke) oplossing voor. Voor anderen is het iets om zeker rekening mee te houden!
  Jammer dat de geluids-kwaliteit tegen valt. Ik had ergens ook het tegenover gestelde gelezen, dat de Android-radio juist beter zou klinken dan een originele. Maar zoals eerder gezegd, de meningen lopen erg uiteen.
   
 11. andrehj

  andrehj Forumguru Donateur

  Dat klopt niet. De BT module onder de passagiersstoel is wel degelijk aangemeld bij de Canbus (op adres 77). Deze moet je net als andere modules na aanschaf ook coderen.
   
  Eemspoort vindt dit leuk.
 12. VAG-man

  VAG-man Forumguru

  Zal wel aan mijn Android liggen, maar die links werken bij mij niet. Kom bij alle 3 de links uit op dit topic.
   
 13. brepus13

  brepus13 Forumguru

  Mocht iemand het nog niet doorhebben: alle genoemde topics zijn samengevoegd tot dit topic....
   
  Peter-036 en VAG-man vinden dit leuk.
 14. VAG-man

  VAG-man Forumguru

  Pfff ja kom ik nu ook achter:laugh:
   
 15. EdK

  EdK Forumguru

  Tsja is wel prettig als je samenvoegt dat je dan even als mod een bericht achterlaat erover....
  Al is het alleen maar voor........:dankje:
   
 16. brepus13

  brepus13 Forumguru

  Het is toch ook gemeld door peter?
   
  Peter-036 en VAG-man vinden dit leuk.
 17. VAG-man

  VAG-man Forumguru

  Bakkertje vindt dit leuk.
 18. Highway

  Highway Forumguru

  Bedankt voor de verbetering, is al een hele tijd geleden dat ik ermee bezig ben geweest.
   
 19. VAG-man

  VAG-man Forumguru

  Volgens de leverancier wel, dus zonder extra interface. Al is het getoonde voor een O2.
   
  Laatst aangepast: 16-03-2019
  Eemspoort vindt dit leuk.
 20. barfw

  barfw Nieuw lid

  Beste Forumleden,

  Het probleem is bij na het opstarten. Ik krijg wel een VW logo en daarna zwart beeld. Ik krijg dus geen scherm te zien. Wel kan ik de knoppen bedienen en kan ik radio luisteren.

  Zelf heb ik al wat onderzoek gedaan en vele bedrijven een bericht gestuurd of ze mij kunnen helpen maar dat mocht nog niet baten.

  Moet ik een update doen?
  Is de printplaat kapot?

  Ik hoop dat jullie mij veder kunnen helpen of wellicht een bedrijf kennen waar ik dat kan doen?

  Ik denk persoonlijk dat het om deze navigatie gaat.
  Android 8.0 For VOLKSWAGEN SERIES(New Version) (W2-W305)

  https://www.witson.com/displayproduct.html?id=2716541854926272

  Ik kijk uit naar jullie reacties! Alvast dank!

  Vriendelijke groet,
  Barry
   

  Bijgevoegde bestanden:

Deel deze pagina