Suberb verlagen met Eibach

Eibach zijn stugger dus beladen blijft de wagen beter in balans dan OEM sport, dat het met name voor zichtbaar is klopt. Het is juist net dat stukje wat de wagen nodig heeft om ook stilstaand meer "snelheid" uit te stralen.... Als je begrijpt wat ik bedoel.

Geld teveel: neem een schroefset, geld over: neem Eibach, weinig geld; neem mijn oude OEM sportset, geen geld: lekker doorsturen. Meer advies kan ik niet geven! ;)
 

stijnheidi

Senior Member
Het is zover!!! de kogel is door de kerk. Met dank aan... ja mijn achterbuurman. Ben ik met de kids aan het wandelen zie ik een in mijn ogen mooi verlaagde superb combi bij mijn achterbuurman staan. later toch maar ff aangebeld om te vragen wat ie er onder had en of ik even mocht kijken en meten. Blijkt er dus de eibach verlaging onder te zitten. (voor 36 en achter 35,5) ook ff gekeken naar de stroomlijnplaat. spoilertje was iets afgesleten, maar hij gaf aan dat hij met 18 inch bijna nooit problemen had (ook niet met belading) en dat ie op de 16 inch winterwielen wel af en toe iets raakte. Dit was net het duuwtje dat ik nodig had. Daarnaast zou ik toch niet tevreden zijn over het standaard sportonderstel als dat achter lager staat dan voor. Tevens kom je na eibachverlaging achter ongeveer op hetzelfde uit. Dan maar meteen voor ook mee pakken
Ik heb inmiddels voordelig een gebruikte set via marktplaats kunnen kopen. Nu moet ie er alleen nog een keer eronder.

@superbob, Miez1, Corne, Antera, Wesleyjd en alle anderen die ik vergeet. Dank voor het meedenken!!!!
 

Miez1

Forumguru
Mooi Stijn! En nu snel eronder 'schroeven' en het resultaat (voor en na) posten :)

Alles gute!


Miez
 

paulus474

Senior Member
Ja, dat vraag ik me dus af hè...
De veren zelf kosten iets van 200 euro of zo (?), maar bij Skoda rekenen ze voor de veren + montage iets van 700 euro. Dat betekent 500 euro voor montage!
Is dit normaal, of heeft iedereen die de Eibach-veren eronder heeft liggen ze zelf gemonteerd, of dit laten doen bij een of ander specialistisch bedrijf?
 

Antera

Donateur
Monteren doe ik voor een stuk minder als de dealer. Zelf kan ook maar voor alleen veren wel het juiste gereedschap nodig.

Mocht je interesse hebben call me or spreek me maar aan via whatsapp
 

paulus474

Senior Member
Dat is goed om te onthouden!
Ben zelf nl. niet zo technisch, maar wellicht wel geïnteresseerd om onder mijn nog af te leveren Octavia Combi een set Eibach verlagingsveren te plaatsen.
Heb alleen nog geen idee of voor dit nieuwe type (III) al veren beschikbaar zijn... (misschien weet jij dat als techneut wel ;) ).
Toch alvast bedankt voor je vriendelijke aanbod!
 

Antera

Donateur
Ik heb even contact gehad met eibach. Ik heb de gegevens al van de nieuwe octavia en we gaan heel even bekijken wat er mogelijk is. Vermoedelijk hebben we de veren al leverbaar voordat de auto al op de markt is over het algemeen.

Ik kom erop terug zodra ik meer weet en anders mag je me ook altijd nog even aanspreken ter herinnering :-)
 

s-line

Forumguru
Volgens mij passen gewoon de veren van het vorige model ook,alleen is de achteras veranderd maar de veren zien er het zelfde uit dus ik denk dat het past.
 

Antera

Donateur
denken hebben we helaas niks aan. Beetje lullig als het niet blijkt te passen. Ik vermoed het ook maar kan ook anders kwa draagvermogen zijn enz. Dus wel belangrijk dat de juiste veren worden gemonteerd. Ik krijg het anders op me dag als er na het verlagen een probleem opleverd aangezien ik degene ben die ze besteld en gemonteerd heeft.
 

s-line

Forumguru
Nou dat snap ik ook wel dat jij geen risico durft te nemen. Maar toen ik in 2004 mijn altea nieuw kocht waren er ook geen goede lage verlagings veren, en na enig speurwerk van mij kwam ik toch tot de conclusie dat golf 5 veren gewoon pasten en de leverancier twijfelde ook eerst maar ook na enig speurwerk zijn kant en eibach kwamen ze met de zelfde veren als ik had uitgezocht.
Soms kan je ook afwijken van alle standaard producten en verder kijken in de VAG stal.
En eens een gokje wagen als particulier dan bedoeld ik,hij zakt heus niet in een keer door zijn hoeven.
Als ik het goed heb is de schroefset van der einser ook niet voor een superb en dat gaat ook goed toch?
Vrg.michiel
 

Der Einser

Forumguru
Dat klopt :finger:
Daarom ben ik ook wat dichter bij moeder aarde en kan ik eventueel nog verder zakken als het moet.
Gaat tot nog toe prima,... maar don't JINX it!! :nailbiting:


TIP: speur het internet af en kijk naar type nrs. van schokdempers en veren. Dan kun je zien dat vaak dezelfde dempers en veren gebruikt worden ondanks dat het niet wordt aangegeven in de "officiele" boekjes bij het bestellen.
 

Antera

Donateur
Deze week komt er en nieuwe Superb op de brug te staan bij Eibach en gaan ze kijken en vergelijken. Ik zal daarna zsm antwoord krijgen en dus zekerheid geven over de passing.

Der Einser heeft ze inderdaad ook uitgezocht enz. Ik kan er alleen niet garant voor staan en zo was het in dit geval ook. Was zijn eigen gok die zoals verwacht goed uitpakte. Maar het had ook goed anders kunnen zijn.
 

paulus474

Senior Member
Ja, is inderdaad een beetje onhandig dat ik het over een verlaging van de nieuwe Octavia Combi heb in het Superb gedeelte van het forum... ;)
Misschien moet ik hierover maar een topic in het Octavia gedeeelte aanmaken...
 

CDK

Forumguru
@Paulus474, ja klopt idd, misschien ff veranderen van topic? Antera raakt er ook al van in de war ;)
 
Bovenaan Onderaan