Kanerr

Forumguru
90's Japanners zijn degelijke auto's.. Maar probeer er maar 1 te vinden zonder roest, 15 eigenaren, onbeschadigd en niet afgetrapt ;)

Meeste hebben een zwaar leven gehad na 3/4 eigenaren gehad te hbeben..
 

JeSko

Forumguru
Klopt @Kanerr , dat is het moeilijke aan deze oefening, en toch weet ik er ééntje staan die aan alle voorwaarden voldoet, hopelijk is die nog beschikbaar als het zover is. Maar ik word goed omringd bij deze aankoop, twee vrienden van me zitten echt in de Honda tuning wereld, en ik beweeg niet zonder hun goedkeuren, het is bizar hoeveel die jongens te weten komen over een bepaalde auto puur door hun kennis binnen de Belgische Honda scène.
 

JeSko

Forumguru
Nee vind er helemaal niks aan @Chrisjemol

@Rosinfield , ik ken genoeg ware autoliefhebbers die automaat rijden en niet anders willen, IK vind er niks aan dus IK spreek voor mezelf. :)
 
Laatst bewerkt:

Rosinfield

Forumguru
Tuurlijk; het was ook een beetje tongue in cheek.
Opmerkelijk is echter wel dat je regelmatig mensen tegenkomen die beweren dat een handbak toch wel het echte werk is, terwijl het omgekeerde niet of nauwelijks voorkomt. Dwz, even los gezien van of je al dan niet zweert bij een automaat
 

JeSko

Forumguru
@Rosinfield

Ja klopt, is zeker opmerkelijk, ik ben niet zo van het extreme, ik wil zelf geen automaat, maar voor mij is iemand die een automaat prefereert niet minder autofanaat, en dat hoor je vaak toch van bepaalde mensen. Zelf kan het me niets schelen met wat een ander rijd, als ik zelf maar kan schakelen ben ik blij. Al ga ik met mijn rotte linkerknie, cadeautje overgehouden aan het voetbal, ooit ook aan de automaat moeten :( zat na de meeting (veel wandelen) in de auto en kon mijn knie bijna niet meer plooien, dan is koppelen geen pretje.
 

Okki

Donateur
Nou, deze dan: goeie stok, verlaagd.....hoef je niks meer aan te doen.67931901.jpeg 67931893.jpeg


OK, ik hou er verder over op, maar een Civic is weer zo gewoontjes (vooral in de tuning wereld)
 

JeSko

Forumguru
Het gaat me niet om wat "gewoontjes" is en wat niet, ik wil een compacte goed sturende auto die ik zelf wat kan aanpassen naar mijn zin. Trouwens, de tijd dat Civicjes de meetings overspoelden is al lang voorbij, nu zijn het allemaal Golfjes, Rocco's en, BMW's. Zonde van die prelude trouwens, wat lelijk met die widebody :(
 

Kanerr

Forumguru
Heerlijke tuning op de prelude zeg, zit serieus veel geld in

Eg/ek kom je inderdaad weinig tegen maar in Den Haag kom ik ze echt overal tegen. Weliswaar wel afgetrapt...
 

leon-cupra

Forumguru
Als je een funcar wilt zou ik ook eens zien naar een BMW E30. Kan je met een paar ingrepen retedik maken en zelfs sleutelen is nog mogelijk.
Voordeel: een goed exemplaar kan nog steeds stijgen in waarde.
Nadeel: ze zijn niet meer echt goedkoop.

18EE298D-E962-48B6-8CED-7A4FC5B7C4A2.jpeg
 

Kanerr

Forumguru
Dan heb je niet gekeken naar wat een schone Civic doet.. Ook prijzig.

Nette E30 is trouwens ook wel echt 3x zo duur als een Civic zonder dat je daadwerkelijk 3x zoveel fun hebt. BMW heeft ook veel en veel meer issues, vooral een oudje ;)

En dan laat je als plaatje meteen creme de la creme zien :D Is ook een beetje oneerlijk
 

JeSko

Forumguru
Ben via mijn kameraad bij een importeur van Japanse auto's uitgekomen, gespecialiseerd in Honda voornamelijk, hij is nu bezig met een Nederlandse Civic voor me, zal enkel afwachten zijn of hij hier gekeurd geraakt met wat er allemaal op en aan zit. Het is nog even wachten op bevestiging, carrosserie heeft wat gebruikssporen, wat normaal is met een auto van 25 jaar oud, maar de onderkant is keihard en ook de wielkuipen kennen geen roest.
 

JeSko

Forumguru
Zo, weg foutmeldingen, mistlampen en nummerplaatverlichting zijn weer gewone gloeilampen, ook heb ik de hemelverlichting vooraan vervangen, deze Ali ledjes waren bijde stuk, heb er nu een deftig merk inzitten zodat de volgende eigenaar ze niet elk jaar moet vervangen, dan ook maar eens helemaal gepoetst van binnen, morgen de buitenkant, de nieuwe eigenaar gaat zowiezo een nette dikke auto krijgen.

20220604_155747_copy_3024x1431.jpg 20220604_160205_copy_3024x1431.jpg 20220604_160220_copy_3456x1638.jpg
 
Bovenaan Onderaan