Welke trekhaak zal ik nemen?

Topic in 'Karoq' gestart door De Stip, 22-02-2019.

 1. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Dat kan altijd, ook bij 0 kg trekgewicht. Die fietsendrager wordt immers niet getrokken...
   

 2. MichaelD

  MichaelD Nieuw lid

  Gaat inderdaad om de Karoq 1.0 116 pk Clever Edition.
  zie bericht wat ik had gelezen op het forum.
  Tevens bij de RDW staat ook 0 KG geremd en ongeremd..

   
 3. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Wat maakt deze Karoq dan zó ontzettend anders dat dit niet kan? :sterretjes:
   
 4. MichaelD

  MichaelD Nieuw lid

  De 1 zegt dat de voorbereiding er niet op zit, de ander kleinere koeling, de andere weer toch ander type motor ( wat ik mij niet kan voorstellen).
  Ik ben 8 april toch bij de dealer omdat ze een inbraakschade gaan herstellen die er bij het afleveren op zat en zal het dan is navragen wat nou de exacte reden is.
   
 5. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Allemaal dingen die voor een fietsdrager niet van belang zijn. De Toyota Prius bv. had ook een trekgewicht van 0 kilo, maar daarvoor was een speciale "trekhaak" leverbaar met een of ander pinnetje aan de kogel waardoor een fietsdrager wel paste maar een aanhanger fysiek onmogelijk was.

  Ik kan me niet voorstellen dat van dit specifieke type Karoq de bodemplaat zo anders is dat deze om technische redenen geen trekhaak met pakweg 75 kg kogeldruk zou kunnen verdragen. Een vaste trekhaak die onder een andere Karoq past zou dus eigenlijk gewoon moeten passen. Dan zal er wellicht alsnog een trekhaakmodule geplaatst moeten worden voor de verlichting, maar dat lijkt me ook geen heksentoer.
  Vervolgens is het natuurlijk aan jou om er niet toch een aanhanger achter te hangen, want daarmee ben je wel in overtreding. Met een fietsdrager echter absoluut niet.
  Ik zou het er niet zomaar bij laten zitten (tenzij je toch niet van plan bent om ooit fietsen mee te nemen natuurlijk)...
   
 6. brepus13

  brepus13 Forumguru

  Er zijn soms wel mogelijkheden om toch trekgewicht op je kentekenbewijs te krijgen. Zo is mijn S2C fl van 0 kg naar 1500kg gegaan. Eea hangt af hoe de typegoedkeuring is geregeld.
   
  Laatst aangepast: 17-03-2019
  MichaelD vindt dit leuk.
 7. 064harry

  064harry Forumguru Donateur

  Ik heb een offerte gekregen voor een Karoq Clever Edition waarin een trekhaakvoorbereiding wordt beloofd met vaste trekhaak met een 13 polige stekker. Alleen wil ik deze bijlevering veranderen in een zwenkbare trekhaak.
   
 8. De Stip

  De Stip Forumguru Donateur

  Gewoon even bellen met je dealer, werkt sneller dan je vraag op het forum zetten :D
   
 9. 064harry

  064harry Forumguru Donateur

  Ik heb geen vraag... Alleen een comment op eerdere posts
   
 10. De Stip

  De Stip Forumguru Donateur

  Op de Duitse Skoda configurator staat bij de 1.5 TSI DSG ook gewoon 1500 kg trekgewicht en op de Nederlandse slechts 1200 kg. Erg verwarrend.....
   
 11. G.P.

  G.P. Forumguru Donateur

  In de Duites brochure staat 1200-1500 kg.
   
 12. De Stip

  De Stip Forumguru Donateur

  Ik heb Pon vandaag per mail gevraagd waarom er zoveel verschillen zijn. En ook waarom in vredesnaam juist in NLD, het trekgewicht aan de lage kant word gehouden. Ja, dat zure WLTP zal het wel zijn ben ik bang :tongue:
   
 13. Antera

  Antera Forumguru Donateur VCDS support

  Benieuwd of ze die naderhand kunnen leveren.
   
 14. 064harry

  064harry Forumguru Donateur

  Ik denk van wel...

  Schermafbeelding 2019-05-10 om 23.41.24.png
   
 15. De Stip

  De Stip Forumguru Donateur

  Dat de configurator niet duidelijk is, dat blijkt wel. Want welke Karoq je ook configureert, alle uitvoeringen met 1.5 TSI DSG kunnen maximaal 1200 kg trekken.
  Toch vandaag het verlossende antwoord gehad van mijn dealer. Als ik de af fabriek trekhaak laat vervallen, dan mag de door mij bestelde auto ineens 1500 kg trekken. Dat houdt dan wel in, dat ik er achteraf een trekhaak op moet zetten. Wel jammer, want die originele is juist zo mooi qua systeem.

  Ik ga er nog even rustig over denken, daar mijn huidige caravan precies achter de Karoq mag. Het houdt dan wel in, dat ik in de toekomst ten alle tijde een maximaal gewicht van 1200 kg mag trekken en daar met de eventuele vervanging van onze huidige Hobby, rekening mee moet houden.

  Buiten het feit dat de af fabriek haak een mooi systeem is, zit er volgens mij dan meteen trailer assist op de auto toch?

  Vrijdag ga ik naar de introductie van de Scala en heb ik het er even over met de verkoper.

  Keep you posted.
   
 16. 064harry

  064harry Forumguru Donateur

  @De Stip : Wat bedoel je met "af fabriek een mooi systeem?" Bedoel je dat wegklapbare? Dat je op een knopje drukt dat de trekhaak tevoorschijn komt? Dat kan volgens mij altijd...
   
  De Stip vindt dit leuk.
 17. Corné de Kluijver

  Corné de Kluijver Forumguru Donateur

  @De Stip, je kan ook de originele wegklapbare haak door Cartronic in den Haag laten installeren. Dat is een specialist in achteraf inbouw van originele accessoires. Daarmee kan je wél 1500kg trekken. Wel trekhaakvoorbereiding mee bestellen in dat geval, dan heb je waarschijnlijk meer koelvermogen.
   
  De Stip, Rallye en Peter-036 vinden dit leuk.
 18. 064harry

  064harry Forumguru Donateur

  Werd net gebeld door de dealer. Volgens mij weten ze het zelf ook niet meer. Ik heb in de offerte "met zwenkbare trekhaak" staan. Omdat ik dus een voorraad auto gekocht heb moet dit dus achteraf gemonteerd worden. Het schijnt volgens hem zo te zijn dat als je een Clever Edition koopt met de optie trekhaak dat je een trekhaak krijgt die alleen maar fietsendragers kan houden. Volgens hem zit er dan een speciale kogel op met twee punten zodat een aanhanger niet past.
  Ik krijg nu een trekhaak (zwenkbaar) twv €1188. Daar kan wel een aanhanger achter. Maar het mag niet!
   
 19. hemi24

  hemi24 Forumguru

  Als je de prijslijst van de Karoq Clever Edition goed leest, kun je concluderen dat je enkele een aanhanger zou mogen trekken, als je voor een 1.6 TDI mét DSG hebt gekozen..!

  Alle andere varianten hebben een opgegeven trekgewicht én kogeldruk van 0 kg!!!


  upload_2019-5-16_15-15-44.png


  Gevalletje verkeerd voorgelicht door de dealer, of gewoon (on)bewust slecht gelezen..?

  Volgens mij mag je bij een geregistreerde kogeldruk van 0 kg zelfs geen fietsendrager monteren; maar check dat vooral even met je verzekering..!
   
 20. 064harry

  064harry Forumguru Donateur

  Euhhh ik niet ... bij mij was het meteen al 0kg.
   

Deel deze pagina