VCDS mogelijkheden Kodiaq

Topic in 'Kodiaq' gestart door maik1, 23-05-2017.

  1. Rainesh

    Rainesh Forumguru

    Je moet ook in module A5 verkeersbordenherkenning aanzetten
     
    Last edited by a moderator: 30-04-2020

  2. GervdV

    GervdV Lid

    Alleen die is voldoende? Dat was inderdaad één van de opties die ik heb gewijzigd. Ik heb het zojuist even nagekeken.
     
  3. jesse_s93

    jesse_s93 Senior Member Donateur

  4. GervdV

    GervdV Lid

    Dank je wel, Jesse_s93.
    Geeft alsnog foutmelding "fout in verkeersbordenherkenning".
    Ik heb contact gehad met vagcoding.nl en mogelijk moet de camerafirmware geflashed worden. Ik hou jullie op de hoogte.
     
  5. Canon-Eye

    Canon-Eye Forumguru

    Verwacht overigens niet dat na correct aansluiten/coderen de verkeersbordenherkenning opeens wél foutloos werkt. In mijn ervaring is dat namelijk veel te vaak niet het geval, bijvoorbeeld:
    • Het systeem kan niet overweg met onderborden die categorieën, omstandigheden of tijdsperioden aanduiden waarvoor een bepaald bord geldt (bv. Max. 90 "bij nat wegdek").
    • Het systeem kan niet overweg met zoneborden: als ik hier buiten het dorp de 60-zone in rij, dan zie ik het 60 op de display na korte tijd of na de eerste zijweg veranderen in 50 - terwijl 50km-zones buiten de bebouwde kom überhaupt niet bestaan.
    • Het systeem ziet regelmatig borden die gelden voor een parallel- of ventweg en verklaart die van toepassing op de hoofdrijbaan waar gewoon 80 geldt.
    Je moet er toch niet aan denken dat zo'n "hulp"systeem verplicht ingrijpt om van buitenaf de maximumsnelheid af te dwingen. Voorlopig is het totaal onbetrouwbaar.
     
  6. MacRembrandt

    MacRembrandt Forumguru

    Dat doet volgens mij de wat uitgebreidere nieuwe "Traffic Assist" van VAG (in de nieuwe Passat) wel. Die regelt de cruisecontrol op basis van de verkeersbord herkenning en maakt dus ook nogal wat fouten.

    Een andere foutlezing die ik heb gemerkt:
    • een "einde-ver-/gebod"-bord wordt algemeen geinterpreteerd: de auto 'leest' een maximum snelheid van 90, maar heft die honderd meter verder weer op omdat hij een bord ziet dat "einde inhaalverbod" aangeeft, maar dat hij ziet als zijnde "einde snelheidsbeperking" (A1 ter hoogte van Stroe).
     
    Last edited by a moderator: 01-05-2020
  7. VAG-man

    VAG-man Forumguru

    Ik dacht dat dit in Nederland niet werkte. In Duitsland wel.
     
  8. GervdV

    GervdV Lid

    Yes, de verkeersbordenherkenning werkt! Afgelopen zondag bij vagcoding langs geweest en daar is m.b.v. vcp de functie geactiveerd.
     
  9. Rainesh

    Rainesh Forumguru

    Eh.....Dit hoefde niet met VCP. En de camera flashen voor verkeersbordenherkenning is de grootste onzin op een Kodiaq

    Ben je in Roosendaal of Berlicum geweest?
     
    Last edited by a moderator: 07-05-2020
  10. GervdV

    GervdV Lid

    Ik ben in Roosendaal geweest. Ikzelf heb het geprobeert met zowel vcds en obdeleven en bij gebruik van beiden verscheen de melding in het dashboard "fout in verkeersbordenherkenning".
    Nou, dit is nu met vcp wel gelukt.
     
  11. Rainesh

    Rainesh Forumguru

    Sorry maar dan hadden we dit simpel op kunnen lossen met vcds of zelfs obd11.

    Dennis die maakt er altijd een mooi verhaal van....

    @Antera en ik hebben genoeg van geactiveerd met enkel vcds.
     
    Last edited by a moderator: 07-05-2020
  12. Herre

    Herre Lid

    Yep, bij @Anterra laten doen en werkt, voor zover het de borden herkent.
     
  13. Tinus78

    Tinus78 Forumguru

    @KodiaqS2 ; is het je uiteindelijk gelukt om lane assist werkend te krijgen met de codes van vagman? Via De site van vagcoding.ch?
    Ik ben benieuwd.
     
  14. Xtreme

    Xtreme Nieuw lid

    Mensen,
    Ik ben nieuw in deze forum.
    Ik heb een kodiaq business edition 1.5 TSI Greentech 110 kW 150 pk 7 versn. DSG BWJ 2020
    Kan iemand mij helpen met Lane assist te activeren?
    Ik heb zelf GEEN kabel van VCDS, en ook als iemand mij kan vertellen welke kabel die ik kan gebruiken is prima
     
  15. VAG-man

    VAG-man Forumguru

    Hallo @Xtreme misschien wil je even naar meet en greet gaan om je voor te stellen. Wordt gewaardeerd.

    Het beste kun je een Rosstech kabel kopen. Is prijzig, maar betrouwbaar en na een aantal jaren heb je de prijs er zeker uit.
     
  16. GervdV

    GervdV Lid

    Een goede tweede, en stukken goedkoper, vind ikzelf OBD11 in de pro uitvoering.
     
  17. Rainesh

    Rainesh Forumguru

    Uit welke regio kom je vandaan? Want er zal vast wel iemand in jouw regio zitten.

    Origineel VCDS Hex-net | VCP | Odis-S | Odis-E | Regio Den Haag | Rainesh@hotmail.com
     
    hemi24 vindt dit leuk.
  18. lightman

    lightman Lid

    misschien heb ik het gemist maar is er al iets mogelijk middels VCDS om de hinderlijke melding uit te zetten als je de deur openzet en de motor nog draait?
     
  19. Rainesh

    Rainesh Forumguru

    QUOTE
    Ja dat dat is mogelijk
     
    Last edited by a moderator: 18-05-2020
    lightman vindt dit leuk.
  20. lightman

    lightman Lid

    oh echt, dat is heel mooi zeg! kon eerst nog niet toch?
    welke instelling of staat dat in het topic al beschreven?

    tevens de vraag, de sleutelkofferbak bediening is daar al een softwarematige fix voor?
     

Deel deze pagina