Tesla Model 3 Performance

Topic in 'Rijimpressies' gestart door sitechris, 17-09-2019.

 1. leon-cupra

  leon-cupra Forumguru

  Ze hebben ook gratis laadpunten, maar maar is dat niet enkel voor bepaalde tesla modellen?
  Dat het nu vrij goedkoop is, heeft dit ook niet te maken met het promoten van de wagen? Wat als iedereen elektrisch rijdt? Vraag stukken hoger .. om een gelijke prijs te bekomen zou het aanbod ook moeten vergroten en dat zie ik nu niet onmiddellijk gebeuren waardoor prijzen zullen stijgen.
   

 2. sitechris

  sitechris Forumguru

  Voor privé? Voor mij een nobrainer. Dan wordt het een snelle benzineauto. Omdat ik de auto graag nog even stevig uitlaat nu het nog kan ;). Daar is een EV minder geschikt voor.

  Zou ik nu een leaseauto moeten pakken voor veel zakelijke kilometers. Dan zonder twijfel de Model 3 Performance (mede ook dankzij de bijtelling).
   
 3. Luuk Thijssen

  Luuk Thijssen Forumguru

  Dat is geeneens spannend Ed, zon Tesla Model3 performance is serieus snel op de 1/4 mile. Daar heeft de Kodiaq van Corne (sorry) werkelijk waar geen schijn van kans tegen.
   
  Antera vindt dit leuk.
 4. turboturbo

  turboturbo Forumguru

  YouTube puilt uit met filmpjes met sprintjes van Tesla vs benzine bolides. En ik heb er nog geen gezien waar de Tesla verloor.
  Het niet hoeven schakelen en max koppel bij 0 tpm draaien de nek om van nagenoeg alle plofmotor wagens...
   
 5. Luuk Thijssen

  Luuk Thijssen Forumguru

  De Tesla's zijn extreem snel tot de 100km/h, daarboven vlakt het wel behoorlijk af.
  Ik heb een tijdje geleden eens een snelwegsprint gehad tegen een Model 3 Performance, we gingen toen vanaf de rotonde met 50km/h naast elkaar de snelweg op. Bij het wegrijden is de Tesla een fractie sneller weg, bij de 100 zit ik er weer naast en vanaf 140km/h loop ik met vrij grote stappen bij hem weg. 0-100 doet de S4 ongeveer 3.7sec met de Dragy, dus daarin zal de Tesla een ietsiepietsie sneller zijn.
   
  RefleCs vindt dit leuk.
 6. Captain Hook

  Captain Hook Forumguru

  Nee hoor, goed lezen. ;)
  Een 'fout' persoon kan zich in iedere automobiel misdragen. Ongeacht de aandrijfbron c.q. beschikbare vermogen. Kijk maar om je heen, in het dagelijkse verkeer. Het gebeurt continu, om ons heen. :(
  Ok, meer (verkwistend) vermogen maakt het wel makkelijker voor iemand om zich te misdragen.

  Gepest worden? Het is toch geen kleuterklas of zo? :pardon:

  Je stipt trouwens een interessant punt aan; het hoegenaamd sportieve rijden.
  Ahum. :koffie:

  'Sportief' heeft in mijn hersenpan de associatie met 'rekening houden met elkaar', 'sportief gedrag', 'fair tegenover de ander', 'ruiterlijk'.
  Maar in het auto gebeuren gaat het vaker eerder gepaard met juist het omgekeerde! Hoe bizar... :pieker:

  En zeg nou zelf; wat brengt het nou werkelijk of een auto binnen 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 seconden op 100km/h zit? Nog eerder aansluiten in de file? :maakmegek:
  Ja, de resource die je nodig hebt om je voort te bewegen, is eerder verkwist.
  En je portemonnee raakt nog eerder leeg. :shutup:

  Het verkeer is geen speelplaats, het is geen wie-heeft-de-grootste-wedstrijd, het is geen ikke-ben-lekker-sneller-dan-jij arena. De hoeveelheid menselijk leed en materiële schade is al zo enorm. Laten we die alsjeblieft niet nog rampzaliger maken.
  Wil je racen, wil je gierend door de bocht; boek een circuit rit en leef je daar uit. Maar niet op de openbare weg.
   
  leon-cupra vindt dit leuk.
 7. Rosinfield

  Rosinfield Forumguru Donateur

  @Captain Hook . Op zich redelijke punten. Ik denk alleen dat een zinnige discussie bij voorbaat uitgesloten is, zolang niet duidelijk is hoe "sportief" in dit geval gedefinieerd is. Zelf relateer je het aan fairness. Ik zou het in eerste instantie relateren aan redelijk forse fysieke inspanning. In het geval van autorijden wordt de term weer op een andere wijze gebruikt, zonder dat duidelijk is hoe men dat exact moet opvatten. Varierend van vlot tot lekker scheuren. Dus ja, ga er maar aan staan...
   
  ertromp en Luuk Thijssen vinden dit leuk.
 8. Luuk Thijssen

  Luuk Thijssen Forumguru

  Zolang de situatie je onbekend is lijkt de geschetste gevaarzetting mij enkel een aanname gebaseerd op een in dit geval sterke afkeer tegen alles wat met performance te maken heeft.
   
  sitechris, CDK en MarcoO2 vinden dit leuk.
 9. philippe bakker

  philippe bakker Forumguru Donateur

  Het uiterlijk Vd auto zoals het uiterlijk ve mens. Das een sportieve man daw een gespierde man. Bij een auto wordt dat dan een gespierd uiterlijk. En sportief komt ook van sport in dit geval autosport
   
 10. Rosinfield

  Rosinfield Forumguru Donateur

  Ja dat snap ik allemaal wel, maar de discussie wordt er niet makkelijker op wanneer we verschillende definities hanteren.
  Ik zou in geval van een auto dan liever spreken van "sportief". Omdat ik de term sportief strikt genomen liever beperkt houd tot wat men met het eigen lichaam doet in musculair en cardio-vasculair opzicht. Daarnaast wordt in relatie tot auto's de term sportief niet alleen gebruikt tav het vehikel, maar ook tav het rijgedrag. En zoals eerder aangegeven is daarbij volkomen onduidelijk wat er precies onder moet worden verstaan. Vlot, super vlot, tegen de limieten aan?
   
 11. Captain Hook

  Captain Hook Forumguru

  Nee hoor. :)
  Lees nog maar eens goed en inhoudelijk terug. Dat er allerlei technische mogelijkheden zijn om snel(ler) te gaan; prima.
  Maar niet op de openbare weg! Die was en is daar niet het gewenste speelveld voor.
  Dus prima als je sprintjes wilt op een circuit. Of zo hard mogelijk een rondje op de Ring. Maar niet op de A1/A6/A[whatever] Laat staan op N wegen of binnen de bebouwde kom.

  BTW: pas een echt technologisch positieve ontwikkeling zou het zijn als al dat brachiale en 'sportieve' geweld gepaard zou gaan met een efficiëntere en effectievere verplaatsing van het vervoersmiddel. En niet de verkwisting van resources die er mee gepaard gaat in de huidige settings. :pieker:
   
 12. Luuk Thijssen

  Luuk Thijssen Forumguru

  Sorry, kan het niet laten.....ik moet hier zo hard om lachen. Jouw autokeuze geeft ons natuurlijk al een bepaalde hint, maar man...man...man...gun jezelf toch eens een pleziertje joh. Dit is overigens het laatste wat ik erover zeg, dat (groen) linkse geklets laat ik in het vervolg aan mij voorbij gaan...:D
   
  Schippersss, ertromp en CDK vinden dit leuk.
 13. MarcoO2

  MarcoO2 Forumguru

  Als je de illusie hebt dat pesten slechts in een kleuterklas voorkomt: wake up.
  Je maakt de simplificerende fout (bewust of onbewust) om "sportief" en "ascociaal" met elkaar te vereenzelvigen.
  Onzin, echt onzin. Je kunt volledig binnen de grenzen van wet én veiligheid gebruik maken van meer snelheid en vermogen.

  Dat jij standaard alles wat met snelheid, vermogen en beleving te maken heeft wegzet al idioterie en dat je daar standaard generalisaties, simplificaties en karikaturiseringen op loslaat, zegt mij vooral iets over jouw visie op het leven.
   
  EdK, ertromp, CDK en 3 anderen vinden dit leuk.
 14. Luuk Thijssen

  Luuk Thijssen Forumguru

 15. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

  Waar een rij-impressie toe kan leiden!
  Zullen we ophouden met op de man spelen?
  Ik lees een aantal reacties die minder op de teksten slaan, maar meer op interpretaties daarvan.
  Alleen 'hard praten' gaat niemand tot een andere mening brengen.
   
  Henrik vindt dit leuk.
 16. Henrik

  Henrik Forumguru

  Eens, we kunnen beter hard rijden dan hard praten :tongue:

  Geintje @Captain Hook :lezen:
   
 17. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Je schetst de ideale (verkeers)wereld. Maar die bestaat helaas niet... In de echte wereld gaat het toch maar al te vaak juist wel zo aan toe.
  "Ach, jij bent 'er' eerder - wáár dan ook..." denk ik dan maar. :pardon:
   
  Captain Hook vindt dit leuk.
 18. Captain Hook

  Captain Hook Forumguru

  @Canon-Eye Idd!
  Maar daarom kunnen we er nog wel naar streven om een niet zo ideale verkeerswereld een beetje (veel) beter te maken! Het tegenovergestelde lijkt me nou juist niet de bedoeling... :pieker:

  BTW: ik ben niet groen links, noch doe ik aan milieu geneuzel. Ik probeer met beredeneerde argumenten een discussie te voeren. Alleen wordt dat klaarblijkelijk niet gehonoreerd. Jammer dat men discussies over een 'apparaat' (dat is immers een auto) niet los kan zien van hoe we daar mee om (kunnen) gaan.
   
 19. Sjoerdb

  Sjoerdb Senior Member

  Ik rij over 18000 km met hetzelfde kostenplaatje om de tank vol te krijgen. Voor mij voorlopig nog diesel, snel gevuld en pas na 900 km eens tanken.
   
 20. philippe bakker

  philippe bakker Forumguru Donateur

  Awel dus die tesla is 1/3 goedkoper daarin he. Maar gezien zijn aankoop prijs zou dat 10 keer goedkoper moeten zijn
   

Deel deze pagina