Range-angst

leon-cupra

Forumguru
Er kan nog eindeloos over gediscussieerd worden maar EV rijden vraagt gewoon (momenteel) een andere mindset.
Iemand die heel veel kilometers doet zal genoeg mogelijkheden hebben om zonder tijdverlies te laden. Je moet maar eens zien langs de autostrade-tankstations. Over de middag zit het vol met dergelijke bestuurders die terwijl de wagen aan het laden is hun maaltijd nuttigen en ondertussen nog wat werken. Meer en meer bedrijven beginnen ook openbare laadpalen aan te bieden. Ben je half uurtje bij jouw klant, plug de wagen in. Het kan maar zo simpel zijn.

Iemand die geen 40-50k per jaar doet, kan perfect weg met 300km en ok, op vakantie ga je dan regelmatig moeten opladen maar lees eens de ervaringen van EV-rijders die op vakantie gaan: de meerderheid ervaart het als een stuk relaxter aankomen op bestemming. En het opladen neemt niet meer tijd in dan even een sanitaire stop in te lassen, even de beentjes strekken na 3u rijden …

Iedereen die tegenargumenten blijft aanhalen is gewoon nog niet klaar voor EV rijden. Persoonlijk zou ik de Octavia RS dan ook niet een EV adviseren.

Mooi voorbeeld van hier op het forum, is eens een topic geweest van iemand die niet aan levenskwaliteit wou inboeten door het overdag moeten opladen van zijn EV. Persoon rijdt nu enkele maanden met zijn EV en is daar laaiend enthousiast over en het opladen tijdens de dag ervaart hij absoluut niet meer als “inboeten op zijn levenskwaliteit”.
 
Bovenaan Onderaan