Problemen O3 Greenline

Topic in 'Octavia III' gestart door octaviaII, 04-01-2014.

 1. Skoda liefhebber 1

  Skoda liefhebber 1 Forumguru

  Inmiddels alweer 2 liter olie bijgevuld na 21.000 km. Dorstige O3?
   

 2. Corné de Kluijver

  Corné de Kluijver Forumguru Donateur

  niet te veel bijvullen hoor @Skoda liefhebber 1, net boven het minimum is meer dan genoeg.
   
 3. Remakil

  Remakil Forumguru

  Half litertje bij 27.000 km... was de eerste keer bijvullen...
   
 4. peterbaarlo

  peterbaarlo Senior Member

  iemand hier al gebeld voor de terug roep actie van de stuurkolom schakelaars?

  ik heb in augustus de 30.000km beurt gepland staan en dan zou uit voorzorg de stuurkolom schakelaar vervangen gaan worden.
   
 5. Remakil

  Remakil Forumguru

  Nope... maar de mijne moet ook voor de 30K beurt. Hoor het wel bij de afspraak maken...

  Meteen andere dempers eisen!
   
 6. wouterhil

  wouterhil Lid

  Is bij mij gelijk uitgevoerd bij het vervangen van de achterdempers.
   
 7. Skoda liefhebber 1

  Skoda liefhebber 1 Forumguru

  @Corné de Kluijver dank voor de tip! Heb er natuurlijk niet in 1 keer 2 liter bijgegooid. In totaal 3 keer olie bijgevuld, in totaal 2 liter.... :thinking:
   
  Corné de Kluijver vindt dit leuk.
 8. MartijnW

  MartijnW Actief lid


  Ik ervaar zelf geen bonken van de auto, maar mijn collega heeft nu een paar dagen er in gereden en die ervaart wel het probleem. Nu gaat mijn auto komende week voor zijn 30.000 km beurt naar de dealer (geen skoda dealer) en vroeg ik mij af of het verstandig is de schokbrekers toch te laten vervangen. Het serienummer is 5QO512Ø13FQ en productiedatum 10-12-2013.

  De LM zegt van geen problemen te weten met schokbrekers.
   
 9. vanturenhout

  vanturenhout Senior Member

  Even voor mijn beeldvorming... Wordt er hier gepraat over resonantie wanneer je in lage toeren rijdt? (Net te veel om terug te gaan naar 1 maar te weinig voor 2) ?? Ik heb dat zelf ook behoorlijk maar weet niet of ik over hetzelfde praat??
   
 10. henriz

  henriz Forumguru

  @MartijnW
  Als de LM niet bekend is met een probleem en Skoda roept de auto ook niet terug, dan gaat het vervangen van de schokbrekers jou geld kosten wanneer je dat vraagt.
  Waarom zou je er geld aan besteden als je zelf geen probleem ervaart?
   
  Durakovic vindt dit leuk.
 11. MartijnW

  MartijnW Actief lid

  @henriz Het bedrijf waar ik voor werk streeft ernaar dat we 125% tevreden klanten hebben en dat we producten leveren die voor 100% in orde zijn. Ik verwacht van onze leveranciers (en dat is de LM mijn inziens ook) dezelfde instelling. Een product moet gewoon goed zijn en 100% aan de gestelde specificaties voldoen. Zitten er onderdelen aan die af-fabriek niet kloppen dient men dit op te lossen of ik er nu wel of geen last van heb.
   
 12. lada44

  lada44 Lid

  Ik heb ook in mei jl. proefgereden in een GL HB en viel me meteen op dat je die druk op je oren had. Heb er melding van gemaakt bij de verkoper. Ben er vooralsnog van uit gegaan dat het in de nieuwere modeljaren opgelost zou zijn.... Auto is inmiddels geproduceerd. Zal binnenkort wel bij de dealer aankomen. Moet alleen wachten tot half september....
   
 13. Remcon

  Remcon Lid

  Vandaag is de mijne naar de dealer gegaan voor de nieuwe schokbrekers en het RS-sierstuk (de oplossing van @peterbaarlo). Ben erg benieuwd naar de oplossing. Enkele opvallende zaken:
  - Dealer ontkent niet meer dat er een probleem in de auto zit. Medewerker gaf aan dat hem bekend was dat het inderdaad voor mensen die dit ervaren zeer vervelend is.
  - Ik heb als leenauto een Octavia GL uit dezelfde serie als de mijne. Dus ook een model 2013. Zeer bijzonder, deze heeft niet de aangepaste kofferbaksteunen en toch is de druk binnen deze auto minimaal in vergelijk met de initiële situatie in mijn auto. Dit terwijl ik een tijdje geleden een GL als leenauto had waar de druk wel volop aanwezig was. Kortom, het is echt exemplarisch.

  Als de mijn terug is laat ik de bevindingen weten.
   
 14. peterbaarlo

  peterbaarlo Senior Member

  we wachten met spanning af @Remcon
   
 15. Remcon

  Remcon Lid

  Hierbij mijn ervaringen.

  Wat is gedaan:
  - Andere schokbrekers. Achter zitten nu de 513 049 EA schokbrekers met productiedatum 30-06-2014. Voor zitten de 413 023 FL.
  - Afstellen van de kofferbak. De laatste keer dat mijn auto binnen was, is de kofferbak zo los afgesteld dat hij constant rammelde alsof er een ladder achterin lag.

  Wat is niet gedaan:
  - Er zou in navolging van de ervaring van @peterbaarlo een RS sierstuk worden geplaatst tegen druk op de oren. Dit is niet gedaan. Volgens de dealer was het onmogelijk om een dergelijk sierstuk op een mooie manier op de greenline te plaatsen. Teveel gezaag in de bestaande onderdelen zoals uitlaatpijp en bumper. Ik vraag me dan af of ze deze dan wel op andere Octavia's kunnen krijgen, maar dat terzijde.

  Mijn ervaring na ongeveer 40 proefkilometers:
  - Bonken is zeer sterk afgenomen, tot niet meer aanwezig. Als je hier last van hebt, vraag om de EA en FL schokbrekers. Deze problemen zijn dan in mijn beleving helemaal over.
  - Druk op de oren lijkt weer iets toegenomen. De kofferbak zit nu weer iets meer gesloten, dus daar zal het toch vandaan moeten komen. Druk is echter veel minder aanwezig dan in het begin en ik verwacht dat dit wel acceptabel zal zijn. Moet ik nog wel even een tijdje ervaren voordat ik daar echt beeld bij heb.

  Kortom, als de druk acceptabel blijkt, ben ik tevreden.
   
 16. wouterhil

  wouterhil Lid

  @Remcon
  Hebben ze bij jou de schokbrekers aan de voorzijde ook vervangen? Of zijn de 413 023 FL de originele?

  Mijn ervaring is soortgelijk. Bonken zeer sterk afgenomen. Echter het gedreun (druk) blijft een probleem.
   
 17. Remcon

  Remcon Lid

  Aan de voorzijde zijn ook nieuwe schokbrekers. Comfort en weggedrag zijn van een ander niveau met deze set schokbrekers voor en achter. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat het drukprobleem echt uit de achterklep komt. Volgens mij komt de afstelling daar heel nauw en kan je daarmee bereiken dat je veel, weinig of slechts heel af en toe druk ervaart.

  Bij mij is de druk in de auto nu in geen vergelijking met hoe het was toen ik'm net kreeg, maar is-ie wel weer iets meer dan voor de aanpassing aan de kofferbakafstelling van vorige week. Vanochtend had ik er niet echt veel last van (is mede afhankelijk van de wind), dus ik ga het nog een tijdje aankijken.
   
 18. lada44

  lada44 Lid

  Heb jij tus toch ook andere voordempers? Ik begreep dat er alleen achter EA dempers geplaatst werden. Maar wel een verbetering dus! Dat is goed nieuws.
   
 19. Remcon

  Remcon Lid

  Yep, mijn auto is van 2013 en dempers voor een achter hebben een productiedatum in 2014 (volgens mij juni, maar ik heb de foto niet bij de hand)
   
 20. Ik heb afgelopen maandag mijn O3C Greenline opgehaald bij de dealer. Ik heb, tot op heden, nog geen druk op mijn oren ervaren. Wel dat het onderstel aan de achterzijde wat rumoeriger is dan mijn 2009 Ford Focus (onafhankelijk geveerd). Maar geen last van stuiteren, hobbelen of soortgelijk.

  Ter informatie heb ik de typen dempers bekeken. Aan de voorzijde heb ik 5Q3 412014B en aan de achterzijde 5Q0 512 013 HE dempers. Beide productiedatum 27-07-2014.

  Ik houd dit draadje in de gaten..
   

Deel deze pagina