Problemen O3 Greenline

Topic in 'Octavia III' gestart door octaviaII, 04-01-2014.

 1. Remcon

  Remcon Lid

  Gisteren heb ik de klacht bij Skoda en de leasemaatschappij afgesloten. Ik heb na de laatste aanpassingen van voor en achterdempers en de kofferbak het gevoel dat mijn auto nu goed genoeg is. De bonk is helemaal weg, de druk bijna. Ik heb de dealer gevraagd om me op de hoogte te houden als er nog betere oplossingen vanuit Skoda komen, maar daar verwacht ik niet veel van.

  Kortom, als je af wilt van de bonk in je auto, andere dempers. Als je dan nog steeds druk ervaart; dempingsmateriaal in de kofferbak en een betere afstelling van de kofferbaksteunen.

  Voor mij is het goed zo. Nu nog een reservevoorraad van 5 ipv 10 liter en dan is-ie klaar ;)
   
  henriz en peterbaarlo vinden dit leuk.

 2. Remakil

  Remakil Forumguru

  Vreemd genoeg krijg ik alleen achter nieuwe schokbrekers. Voor ligt een serie met FK als letters en die zouden goed moeten zijn. Achter heb ik FE en die worden nu vervangen...
   
 3. Dirk-Jan

  Dirk-Jan Lid

  Heb wel ervaren (OIII GL combi) dat bij slechte wegen op lage snelheid idd een soort 'dreun' waarneembaar is. Zou niet onligisch klinken als dit veroorzaakt wordt doordat de enorme carrosserie als klankkast dient en een soort resonantiefrequentie heeft die overeenkomt met klinkers op lage snelheid. Want daar klinkt het gewoon naar. Op hogere snelheid niks op aan te merken. Ik erger mij er (nog) niet genoeg aan om naar de dealer te stappen, het valt in de categorie "waarneembaar maar (nog) niet irritant". Is een nieuwe lichting (twee weken in gebruik)
   
 4. Remakil

  Remakil Forumguru

  Het probleem van de veerbonk is dat de rebound van de veren te traag is. De inbound is er, maar retour duurt te lang. Dan staat de demper als het ware vast en is het net alsof je geen vering hebt en de auto kan wat gaan dribbelen..

  Dit is voornamelijk op slecht wegdek met korte felle oneffenheden...
   
 5. Timmo

  Timmo Nieuw lid

  Heb mezelf een O3 Combi , EBL besteld met 17" velgen en sportonderstel -15mm .
  De wagen zal gebouwd worden rond 12/2014. Ik hoop alvast dat ik géén last heb van dat gedreun. Is dit een kinderziekte uit 2013 of is het probleem bij de nieuwe wagens ook nog aanwezig?
   
 6. Remakil

  Remakil Forumguru

  In principe is het een 2013 kwaal...

  Gisteren zijn mijn achterste schokbrekers vervangen voor de EA serie. Dat is een hele verbetering! Geen mechanische klappen meer, geen gedribbel, beter zo...

  Het is natuurlijk een verlaagd onderstel met 18 inch velgen, dus het stoterige karakter blijft. Maar eindelijk verlost van de ellende, die oude dempers gaven... :)
   
 7. O3-Rider

  O3-Rider Actief lid

  Hier inmiddels ook ea er onder. Wat een verschil.
   
 8. Jstruijk

  Jstruijk Senior Member

  Geef aub even aan of het een Hatchback of Station betreft. Daar zit verschil in.
   
 9. O3-Rider

  O3-Rider Actief lid

  Hatchback
   
 10. Remcon

  Remcon Lid

  Voor mij ook HB
   
 11. Remakil

  Remakil Forumguru

  Hier ook de HB... ;)
   
 12. Jstruijk

  Jstruijk Senior Member

 13. Remcon

  Remcon Lid

  Deze steunen zitten ook op mijn HB. Was een van de experimenten van de dealer. Heeft het probleem niet verholpen want de druk is er nog steeds een beetje. Drukprobleem is bij mij na aanpassingen aan de kofferbak wel verminderd, maar deze steunen zijn dus niet de oplossing. Toch gewoon een gat in de bumper en iedereen een sieruitlaat zoals @peterbaarlo heeft? ;)
   
 14. peterbaarlo

  peterbaarlo Senior Member

  binnenkort 2 opgevulde gaten in de bumper :pardon:
   
 15. e-wal

  e-wal Lid

  Mijn GLBL Combi krijg ik einde van het jaar en ik ben benieuwd welke dempers eronder zitten en of er een extra gat in de bumper zit voor de ontluchting
   
 16. Remakil

  Remakil Forumguru

  Op nieuwe GL's zitten andere dempers dan de beschreven probleem serie... ;)
   
 17. Heb nu de auto een week of twee. Iedere ochtend bij een koude start moet ik de auto twee maal starten voordat deze aan slaat. Is niet normaal denk ik he....? Iemand dit ook?
   
 18. Joske

  Joske Forumguru

  @barrie spoorenberg

  dat is niet normaal neen..

  wat bedoel je juist met "tweemaal starten" ? Heb je kessy of contactsleutel? Beschrijf eens je routine bij het starten van de wagen.
   
 19. CDK

  CDK Forumguru Donateur

  gewoon de sleutel gedraaid houden / de startknop ingedrukt houden tot de motor loopt, dan lijkt me niet nodig om 2 start acties te moeten doen.
   
  Joske vindt dit leuk.
 20. Joske

  Joske Forumguru

  vandaar mijn vraag van "hoe" Barrie start ;)
   
  CDK vindt dit leuk.

Deel deze pagina