Problemen O3 Greenline

Topic in 'Octavia III' gestart door octaviaII, 04-01-2014.

 1. peterbaarlo

  peterbaarlo Senior Member

  ik heb met mijn Hatchback greenline vanaf het begin veel problemen met resonantie in de auto en klapperen van het onderstel gehad, begin dit jaar zijn op kosten van de dealer de achter schokbrekers vervangen, dit gaf echter weinig verschil, goed afstellen van de achterklep verlichtte de klacht maar bleef onacceptabel.

  2 weken geleden zijn door PON alle 4 de schokbrekers vervangen door een nieuwere serie (EA).
  Het klapperen van het onderstel is volledig weg, achterkant van de auto stuitert niet meer en kan ook sneller over drempels zonder dat het oncomfortabel wordt.
  De resonantie is voor een deel gebleven (vooral bij lagere snelheden) maar dit zal voor een deel ook aan de 18 inch velgen met platte banden liggen.

  Het is niet super maar ik kan er mee leven, om mezelf te trakteren met de meevaller heb ik bij superskoda wat onderdelen besteld om de auto wat op te leuken. onderstaand het resultaat, meerdere updates zullen volgen.

  [​IMG]

  [​IMG]

  RS uitlaatsierstuk links en RVS kofferbak strip, zo is de kale kont iets minder kaal.

  op verzoek van @Joske :

  [​IMG]

  eerst uitsparing gezaagd in onderbumper, voorgeboorde aluminium strip aan binnenzijde bumper geplaatst ter versteviging, daarna gaten door sierstuk en onderbumper geboord, bouten er doorheen aandraaien en overgebleven draadeind afgezaagd.

  om de bouten te kunnen zien moet je op de grond gaan liggen, ik wil ze wel nog wat vlakker slijpen zodat het wat minder opvalt.
   
  Laatst aangepast: 30-06-2014
  Remakil, Joske en ertromp vinden dit leuk.

 2. ertromp

  ertromp Forumguru Donateur

  Mooi dat je problemen grotendeels zijn opgelost @peterbaarlo . Zat het rechter sierstuk er niet bij want ik krijg nu elke keer het gevoel "er mist iets"
   
 3. peterbaarlo

  peterbaarlo Senior Member

  @ertromp je moet deze los bestellen van elkaar. ik vond een dubbele uitlaat achter op een niet RS toch wel iets teveel van het goede.
   
  ertromp vindt dit leuk.
 4. Berkowic

  Berkowic Senior Member

  Is het dan nu zo dat alle nieuw geproduceerde auto's deze 'EA' schokdempers hebben?
   
 5. Joske

  Joske Forumguru

  @peterbaarlo

  heb je het uitlaatstuk zelf gemonteerd? Een foto langs onderen zou ik nog wel eens graag zien verschijnen *hint hint* ;)
   
 6. O3-Rider

  O3-Rider Actief lid

  Mooizo. Dan ga ik even drammen bij de dealer. Kunnen ze dat mooi voor de vakantie fixen.
   
 7. Corné de Kluijver

  Corné de Kluijver Forumguru Donateur

  Mooie modificatie hoor!
   
 8. peterbaarlo

  peterbaarlo Senior Member

  Daar mag je wel van uitgaan. De codering kan nu wel anders zijn omdat deze schokbrekers bij het sport onderstel horen dat vorig jaar onder de greenlines zat.
   
 9. wouterhil

  wouterhil Lid

  Naar aanleiding van Peterbaarlo zijn post weer contact gezocht met de dealer. PON bevindt zich nog steeds in de experimentele fase van het onderzoek naar de problemen met bonkende geluiden/resonantie. Echter na aandringen wil de dealer mij ook tegemoet komen door EA-dempers te monteren om te kijken of het gebonk hiermee verleden tijd is.
   
 10. O3-Rider

  O3-Rider Actief lid

  Goh, dan moet ik toch wat harder gaan aandringen. Want ik hoor maar niets.
   
 11. peterbaarlo

  peterbaarlo Senior Member

  begin augustus wordt er nog een auto van een ander forum lid omgezet naar EA schokbrekers, ik denk dat ze daar de resultaten van willen afwachten, zou ik wel verstandig vinden.
   
 12. O3-Rider

  O3-Rider Actief lid

  Klopt op basis van 1 auto is niet echt een zekerheid. Ik vertrouw mijn dealer ook wel hoor, vorige keer ook netjes afgehandeld. Maar je wilt zo graag wat horen he.
   
 13. Remcon

  Remcon Lid

  Voor de volledigheid, dat forumlid ben ik.....7 augustus ben ik aan de beurt :-)
   
 14. O3-Rider

  O3-Rider Actief lid

  Ah mooi om te weten. Hou ons op de hoogte.
   
 15. Stewie

  Stewie Senior Member

  Benieuwd wat ze onder mijn niet-greenline combi met sportonderstel steken...
  De testwagen had in elk geval geen probleem (niet-greenline standaard onderstel).
   
 16. Remcon

  Remcon Lid

  Nog een aanvulling. Ik rijd nu bij wijze van experiment van de dealer al een tijdje met aangepaste kofferbakklepsteunen. Naar verluid hebben ze deze direct van de fabriek gekregen. Dit zijn steuntjes met een veermechanisme erin. Daarnaast heeft de dealer antidreunmatten in de kofferbakkuip geplakt. Wel moet de kofferbakklep nog beter worden gesteld, want deze rammelt nu als ik over hobbels rijd.

  Deze aanpassingen hebben voor mij geleid tot een sterke afname van druk op de oren. Ik heb veel minder vaak last, terwijl ik hiervoor dagelijks last had van druk met hoofdpijn/misselijkheid als gevolg.

  Ik hoop dat de voorgenoemde aanpassingen in combinatie met de nieuwe schokbrekers me de auto gaan opleveren die ik ooit dacht te hebben besteld ;) Dealer werkt in ieder geval mee nu.
   
  ertromp vindt dit leuk.
 17. Rodo

  Rodo Lid

  Ik heb ook ivm het bonkend geluid nieuwe schokbrekers via PON onder mijn auto. En nu ben ik eindelijk erg tevreden met het resultaat. Ik was een van de eersten waarbij dit als proef werd gedaan.
  De Octavia klinkt en voelt weer aan als een Octavia. 4/5 maanden moeten afzien, hoop op een oplossing werd steeds magerder, maar nu dus eindelijk zover.
  Hoop dat ze hier een structurele oplossing van kunnen vormen voor iedereen die hier last van heeft.
   
 18. Remcon

  Remcon Lid

  Welk type schokbrekers heb jij gekregen? Ik heb al eerder de Dk serie gekregen. Dat loste toen niets op. Ik hoop dat de Ea serie wel gaat helpen zoals @peterbaarlo beschrijft.
   
 19. joop43

  joop43 Nieuw lid

  Inmiddels ben ik nu ook 1,5 maand in het bezit van een O3 GL Business Combi. Allereerst vind ik het een hele fijne ruime auto maar heb helaas ook last van twee problemen: resonantie en dreunen uit de achterbak.

  Bij de resonantie heb ik vooral last van een wazig beeld in de achteruitkijk spiegel wanneer ik in z'n zes van 128 km naar bijv. 136 km versnel. De auto heeft hiervoor vandaag en gisteren bij de dealer gestaan. Ze hebben het massavliegwiel en de hele koppeling vervangen. Helaas heeft het de resonantie niet weggenomen en is het beeld nog steeds wazig bij genoemde situatie. Wel schakelt hij nu soepeler en voel je dat het koppelingspedaal zachter aanvoelt bij het oplaten komen van de koppeling. Zijn er meer hier op het forum die hier last van hebben? Wanneer een auto met LED dagrij verlichting achter je rijdt is dit het duidelijkste te zien.

  Het dreunen ervaar ik niet echt als druk op de oren. Ik vind het meer een harde bonk van een bepaalde lage frequentie die heel erg verstrekt lijkt te worden door de grote bak. Ik heb zelf al de kofferbak rubbers ingesteld zodat de achterklep stevig dicht gegooid moet worden. Helaas zonder resultaat. Bij de dealer werd met mij gezegd dat dit een product eigenschap is. Ik was het hier niet mee eens en wil dat dit probleem bij de importeur wordt aangemeld. Mijn GL heeft geen sportonderstel en is dus uit 2014. Zijn er ook andere mensen die dit zo ervaren?

  Als voorloop auto had ik de O3 Ambition Business line met bezine motor en 20% bijtelling. Dit was echt een heerlijke motor vergeleken met de 14% diesel. Bij het stoplicht had je niet eens door dat start & stop de motor uitzette en bij een lage snelheid had je iets meer power in z'n twee. Met de diesel moet ik nu terug schakelen naar z’n 1 anders is hij echt heel traag. Ik had op die auto dan wel minder opties maar hij reed een stuk lekkerder.
   
 20. Joske

  Joske Forumguru

  @joop43

  reed je dan de 1.4TSI?
   

Deel deze pagina