Mijn Skoda App issues

Topic in 'Car audio, video, navigatie en andere gadgets.' gestart door PatrickBo, 31-01-2018.

 1. Japanese Power

  Japanese Power Forumguru Donateur

  Dit zegt veel over de dealer... helaas...
   

 2. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

  Even parafraseren: veel dealers zeggen dat erover...Helaas. ;)


  En een prettige jaarwisseling!
   
  Laatst aangepast: 29-12-2018
 3. Mistraller

  Mistraller Senior Member

  Yup, dat doet ie... Dus daarom probeer ik nu met Tasker ervoor te zorgen dat de notificatie weggehaald wordt als de telefoon een BT connectie met de auto heeft. Want als je dus 3 ritjes achter elkaar doet (bv kids naar school, dan nog een pakketje wegbrengen en dan naar je werk) dan staan er dus ook echt 3 notificaties in mijn toestel.
  De handrem melding doet het bij mij niet, en ik heb ook gemerkt dat je Parkmobile account niet bewaard wordt, dus je krijgt géén notificatie als je een parkeerplaats bereikt waar je met parkmobile kunt betalen.
   
 4. Phoenix2149

  Phoenix2149 Senior Member

  Als ik kijk naar de mijn auto app van o.a. Mazda en Mercedes van collega’s dan is het tenminste iets waar je voor zou willen betalen.

  Je kan achteraf deuren op slot doen, aantal zaken instellen etc.

  Het zit 3 jaar bij de auto leuk omdat ik an kan zien waar de auto is. Soms staat het inderdaad verkeerd of hij open/gesloten is en vaak zie je je rijscore niet.

  Skoda Connect is maar een jaar, maar heb het nig niet werkend en dealer belt niet terug dus misschien vanmiddag nog even langsrijden dan maar.
   
 5. Mistraller

  Mistraller Senior Member

 6. Phoenix2149

  Phoenix2149 Senior Member

  Had het mis,

  Skoda connect: je krijgt een data sim voor een maand om te proberen. Daarna mag je zelf betalen (vodafone of elders) Maar mijn sim werkte gewoon niet en krijg een nieuwe. Misschien werkt het dan wel even. Maar via hotspot werkt de verkeersinformatie goed, TMC is gewoon niet prettig of te laat in veel gevallen. Merkwardig genoeg niet zo veel last van gehad met mijn oude auto die was redelijk op tijd met zijn TMC meldingen en omleiding voorstellen.

  Mijn Skoda: PON module, drie jaar geldig op Style Business, daarna betaald. Erg beperkt en veel storingen en niet de eerder genoemde functionaliteiten wat ervoor betalen niet aantrekkelijk maakt. Mocht een aantal zaken beschikbaar worden (denk aan sluiten op afstand, lichten aan/claxon op afstand in parkeer garage) dan is het aantrekkelijk.
   
 7. Rallye

  Rallye Forumguru

  De Pon-module leest alleen uit en heeft voor zover ik hier gelezen heb niet de mogelijkheid commando’s naar de auto door te geven. Jouw “feature requests” lijken dus niet mogelijk.......
   
 8. Phoenix2149

  Phoenix2149 Senior Member

  Niets is onmogelijk in de software wereld, het is gewoon (nog) niet ontwikkeld, ik zeg alleen dat dit een reden voor mij zou zijn niet te betalen voor een service waar je nauwelijks wat aan hebt.

  Als je zend moet je ook ontvangen, anders weet ie niet of je zending is ontvangen. Hoe anders wil je authenticatie uitvoeren en verifiëren?
   
 9. Rallye

  Rallye Forumguru

  De module zendt en ontvangt mogelijk wel, maar leest volgens mj alleen de canbus uit. Het zou kunnen dat hij hardwarematig niet de mogelijkheid heeft om zaken aan te passen.
   
 10. Phoenix2149

  Phoenix2149 Senior Member

  Oh je bedoeld op die manier.

  Ok dan nog lijkt me altijd dat er terugkoppeling is bij uitlezen CANBUS, er is altijd wederzijds verkeer bij lezen want je moet een oprdracht krijgen (zenden) en een opdracht terug krijgen (ontvangen). Eventueel zou dan skoda connect gebruikt moeten worden als de PON module niet toestaat meer dan enkel uitlees verzoeken te sturen. Zou in principe ook prima zijn als dat de mogelijkheiden biedt.

  Hoe dan ook met zo'n enorm gelimiteerde functionaliteit is een dergelijk systeem niet echt interessant om voor te betalen.

  edit: Overigens spreek ik natuurlijk voor mezelf, niet voor anderen
   
 11. Mistraller

  Mistraller Senior Member

  Update: De berichten mbt verplaatsing van de auto komen (ook) bij mij ineens helemaal niet meer binnen.
   
 12. Mistraller

  Mistraller Senior Member

  Heel apart: Volgens de app heb ik een storing in het remsysteem. De auto zelf heeft helemaal geen meldingen, niet gehad ook?
   
 13. CharlesTucker

  CharlesTucker Forumguru

  Ach, ik had regelmatig als "storing" volgens de app dat m'n mistachterlicht brandde, ook wel apart. ik ben inmiddels gestopt met kijken naar die app. In principe is het wel grappig (als het zou werken), maar meer ook niet.
   
  Phoenix2149 vindt dit leuk.
 14. Phoenix2149

  Phoenix2149 Senior Member

  Enige waar ik het voor gebruik is brandstofniveau mocht ik een lang(ere) rit moeten maken voor plannen.

  Af en toe checken of auto op slot staat. Vergeet ik wel eens :nailbiting:

  Snap wel dat voor ritregistratie het fijn kan zijn de app, mocht je niet privé rijden met je lease wagen.
   
 15. Mistraller

  Mistraller Senior Member

  Ik kan er geen rittenadministratie uit halen volgens mij? Dus daarvoor is deze app in elk geval niet fijn...
   
 16. Eppiegrande

  Eppiegrande Actief lid

  Na tanken in Duitsland, inmiddels 3 weken geleden. Blijft volgens de app de auto daar staan.....
  App opnieuw geïnstalleerd. Eerst 10x dat km stand niet klopt. Nu wel in 1x goed, maar helaas, auto nog steeds in Duitsland. (Staat toch echt hier voor de deur in NL).

  Zucht..........[​IMG]

  Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
   
 17. Mistraller

  Mistraller Senior Member

  Ik heb mijn auto eens verwijderd en opnieuw toegevoegd. (De app of data dus gewoon op mijn telefoon gelaten). Gekoppeld via de QR en km stand. Alle ritten staan er nog in, de remstoring ook, (ik heb zelf nog met een OBD stekker gekeken en ook ik zie geen storing in de ECU.) maar wel apart dat ik nu ineens wel weer meldingen krijg met rijden met de motor aan, deuren open, en deuren niet afgesloten.
   
 18. G.P.

  G.P. Forumguru Donateur

  Ik acht Pon in staat om de auto naar Deutschland te verplaatsen opdat hun app gelijk heeft.
   
 19. Mistraller

  Mistraller Senior Member

  Toch eens een keer een nieuw account aangemaakt, op een ander toestel. De remstoring blijft getoond worden. Onlangs met de sneeuw de ABS getest, geen probleem. Lampje, als het al zou branden, doet me denken aan de handrem, maar die gebruik ik nooit met DSG. Niemand die deze melding ooit in de app gezien heeft?
  Dealer zegt dat ie gechecked heeft (Al heb ik momenteel een zéér kwalijke nasmaak met deze dealer dus ik acht de kans zeer aanwezig dat ze niet gekeken hebben). Met een goedkope BT OBD dongle zag ik geen errors in het systeem staan in elk geval.
  Toen ik de auto kocht was de melding er niet. Aangezien er nog een tijdje Bovag garantie op zit, is dit toch een klein irritatiefactortje.

  IMG_20190205_232655.png
   
 20. Phoenix2149

  Phoenix2149 Senior Member

  Het hoort goed onderzocht te worden. Als de BOVAG garage er niet uit komt zouden zij een gerenomeerdendealer kunnen contacteren lijkt me.

  Zeker als je nog BOVAG garantie hebt. Neem aan, omdat je voor vervalen garantie periode de nasleep ervan gewoon onder garantie valt. Als je dit zou (moeten) aanvechten heeft denk ik de garage het probleem.

  Betreffende de handrem en DSG. Bij vriesweer gebruik ik hem niet maar normaal wel. Heb begrepen dat als de automaat in “p” stand staat er een pin in de as gestoken wordt, waardoor bij slepen/hoge(re) druk bij helling schade kan opleveren.
   

Deel deze pagina