Kiswum's Fabia'02 project

Kiswum

Forumguru
Hey, leuk op 't parkeerdek in Mill;).
Yep, daar ben ik regelmatig te vinden :)

Hier een update.
Ik had nog wat LED lampen over en die heb ik in de kofferbak en voorin verwerkt.

4f9df9c1fb9e9517020e1aa957d2eed6.jpg
9b747aab4f3042fa053364f8317f2821.jpg
01b0832b14211d918db78c1879bcc23b.jpg
051b2b31bdcd83ba6218f527339e0a70.jpg
f5e069a67d7932f3bfae9436066db127.jpg
705b9336889a08d67917ce2abf6e24f3.jpg
b96be7e2e23f32c2e8085c8d1056aae6.jpg
 

EdK

Forumguru
toch wel mooi dat gloeilampje :D
Maar vanaf 20.00 uur ga je echt het verschil zien....
 

Kiswum

Forumguru
LED in de kofferbak is een wezenlijk verschil. Dat merkte ik in ieder geval bij de Octavia. Het gloeilampje ga ik nog wel vervangen voor LED, maar ik heb de juiste maat niet in huis liggen :)
 
  • Leuk
Waarderingen: EdK

EdK

Forumguru
Ja dat het een wezenlijk verschil is daar weet ik alles van.
En ik ga ervaren over 2 maanden hoe het met de Fab3 is gesteld en wat er allemaal moet en kan vervangen worden.
 

Cordoba

Forumguru
Led in de kofferbak maakt natuurlijk wel behoorlijk verschil, maar toen ik mijn '03 kocht zat er er helemaal geen kofferbakverlichting in.:banghead: Vervolgens eerst bij de dealer een lampje besteld en dat linksachter geplaatst (kabel lag er incl. de stekker), maar al snel op de sloop een 2e lampje geplaatst en de bedrading van linksachter doorgetrokken naar rechtsachter, en 1 of 2 gloeilampjes scheelt behoorlijk wat (minder last van schaduw als je in het donker in de kofferbak iets zoekt). Tot nu toe vond ik de ledlampjes voor de kofferbak te duur voor het extra licht dat ze geven, maar mogelijk dat dit nog verandert.
 

EdK

Forumguru
Tot nu toe vond ik de ledlampjes voor de kofferbak te duur voor het extra licht dat ze geven, maar mogelijk dat dit nog verandert.
Ach wat is duur ? Als het zoveel gemak heeft.
Maar blijf me verbazen dat de autobouwers de led al niet gewoon standaard meebouwen in de wagens ?
Maar nee alleen in het uiterlijk vertoon ( buitenzijde ) voor derden passen ze veel leds toe.

Maar voor de kofferbak verlichting.
Weet dat er ook al mensen zijn die gewoon een ledstrip met plaklaag hebben gekocht en deze in de kofferbak plakken en dan de draden over de ingebouwde verlichting en daar de lampjes dan uitgehaald hebben

Ook bij me bedrijfs caddy was een ledstrip één van de eerste dingen die geplaatst werd op mijn verzoek.
Was hiermee de eerste , maar nu hebben velen collega's het ook laten plaatsen.
Sta je niet meer met een zaklamp je spullen te zoeken in de laden op een donkere winterochtend
 

Kiswum

Forumguru
Speciaal voor jullie heb ik nog een foto in de avond gemaakt.
fdd24cdbef90a351d11d346904bffb6b.jpg


Prijs van de led-verlichting is zo'n €1,50 per stuk. Ik zou deze goedkope led niet op belangrijke plaatsten laten werken, zoals koplampen en achterlichten. De Octavia gaf daar veel te vaak problemen. Je moet op dergelijke plekken investeren in hogere kwaliteit led's.
 

Cordoba

Forumguru
Dan is jouw LED wel een stuk goedkoper als toen ik er naar gekeken heb (was dacht ik iets van 10-12 euro per stuk).
 

Kiswum

Forumguru
Dan is jouw LED wel een stuk goedkoper als toen ik er naar gekeken heb (was dacht ik iets van 10-12 euro per stuk).
AliExpress en eBay zijn mijn sites voor dit soort dingen. Veel, heel veel NL webwinkels verkopen dezelfde spullen voor veel hogere prijzen. Er zijn enkele specialisten die hogere kwaliteit gebruiken, bijvoorbeeld voor remlichten en stadslichten, maar daarvoor betaal je rond de 20-30 euro
 

Kiswum

Forumguru
Ik ben meer van de audio en video, maar onder de auto ben ik niet snel te vinden Een band wisselen lukt wel zonder problemen, maar voor het vervangen van de airco/condensor heb ik wel wat hulp nodig.
 

verhulstr

Forumguru
Ik zit dit vol intresse te lezen wat je allemaal gaat doen en al gedaan hebt aan je Fabia combi :thumbsup:
Ook je optie lijst eens door gelezen, mijn Fabia heeft dan geen airco, en heb een kleinere accu en dynamo (50amp accu en 70 amp dynamo). Toch wel leuk om terug te lezen wat de ene Fabia combi dan wel of niet heeft :jaja:
Die leds in de kofferbak ....wat een verschil zeg! Misschien toch ook maar eens doen!
 

Kiswum

Forumguru
De accu kun je waarschijnlijk gewoon vervangen voor een grotere, dat heb ik bij de vorige Fabia (inclusief dikke speakerset) ook gedaan. Hoe goed de huidige accu is weet ik niet, maar ik heb slechte ervaringen met accu's en verwacht elk moment dat ik deze moet vervangen (een nieuwe kost zo'n €70,-). Een nieuwe accu zit er binnen enkele minuten in, dus dat komt wel goed.

Ik heb jouw verhaal met verbazing teruggelezen en wat ben ik blij dat ik goed heb gekeken naar de staat van de overige kandidaten en garages. Ik heb mijn auto ook van een autohandelaar, want onder de €4000 hoef je niet aan te komen bij een merk-dealer. Ik had die dag 3 Fabia's bekeken, de ene had een leuke 2.0 motor en de ander had een mooie elektrische dak. Twee auto's zagen er redelijk uit en de derde leek al enkele jaren niet meer schoongemaakt te zijn. Tenslotte wilde ik eigenlijk naar huis rijden en koos ik ervoor om de minst exclusieve Fabia te kiezen die een een mede-forumlid aanwees als goede optie.
Toen ik daar aankwam zag ik dat de auto netjes in de lak zat en dat de auto er van binnen uitzag alsof hij uit de showroom kwam. De prijs was goed, de (koude) motor startte directe en hij was redelijk stil voor een MPI motor met ketting.
De boekjes waren netjes ingevuld en tot een jaar geleden was hij steeds in onderhoud van een Skoda dealer. Tot mijn verbazing was hij gekocht en in onderhoud bij Ab Mulder. Dat is dezelfde dealer als waar onze Octavia vandaan kwam (ter info, dat is ongeveer 120km verderop). Dit kon geen toeval zijn en na een testrit ging ik aan de onderhandel tafel zitten en kwamen we er vrij snel uit.
De auto moet nog een APK ondergaan (uiterlijk in december), maar dat zal geen probleem zijn. Een grote beurt is ook nog nodig en dat laat ik door de dealer doen zodat ik tevens pechhulp erbij zal krijgen van Skoda. Ik ben benieuwd of er nog een aapje uit de mouw zal komen, maar ik verwacht het niet echt. Nadat de ik de deal had gesloten, heb ik nog wel gevraagd of de verkoper wist dat er nog iets aan zat te komen. Ik geloofde de verkoper toen hij zij dat hij het niet verwacht en dat er geen vreemde dingen waren die vervangen moesten worden.

@EdK Ik denk dat onze zoon een goed oog voor detail heeft. Ik ben benieuwd of hij dat zal inzetten voor auto technologie of misschien wel als bouwvakker of zal hij als uitvinder te werk gaan. We zullen zien hoe het loopt, als hij maar doet waar hij zijn plezier uithaalt.
 

EdK

Forumguru
@EdK Ik denk dat onze zoon een goed oog voor detail heeft. Ik ben benieuwd of hij dat zal inzetten voor auto technologie of misschien wel als bouwvakker of zal hij als uitvinder te werk gaan. We zullen zien hoe het loopt, als hij maar doet waar hij zijn plezier uithaalt.
Niets mooier dan techniek in ruimste zin van t woord, en als die smerige handen niet erg vind dan gewoon stimuleren.
Goede techneuten worden een uitstervend ras......
 
Bovenaan Onderaan