Karoq Vragen & Weetjes

Topic in 'Karoq' gestart door BramBam, 01-02-2018.

 1. De Stip

  De Stip Forumguru Donateur

  Het valt bij daglicht reuze mee en niet iets om me aan te storen @Frank_Rapid Spaceback . Wel zou ik graag die rammel weg hebben. Moet ik eigenlijk voor langs de garage of zou het zelf simpel op te lossen zijn?
   

 2. De Stip

  De Stip Forumguru Donateur

  De afgelopen dagen met de Karoq naar Duitsland geweest en eindelijk een beetje kunnen cruisen en uitproberen wat de auto allemaal kan. Mijn indruk is er eentje van hoge tevredenheid. Wel ben ik blij als de VAG techniek mannen is staat zijn om de 1.5 TSI DSG wat op te kietelen, want na het gewend zijn aan een rappe 1.8 TSI DSG is het toch op sommige momenten ietwat behelpen (of gewoon wennen, dat kan natuurlijk ook). De Karoq stelt eigenlijk nergens teleur en als je eenmaal weet hoe je het beste met alle aanwezige systemen om kan gaan, is het echt een fijne auto. Mijn vrouw vind wel dat het abrupt afremmen van de auto tijdens ingreep van ACC wat hinderlijk is. Ze word best snel wagen ziek en ik moet zeggen dat het ook niet vlekkeloos gaat als ACC z'n ding doet. Ik probeer nu wat te spelen met het zelf op tijd uitzetten van ACC als er zich een dergelijke situatie voordoet en dat ik de ACC er weer op zet als de auto weer gaat versnellen. Zoals gezegd, het blijft gewoon wennen en zoeken naar de voor ons ideale modus.

  Wel zag ik dat er een WLAN aan boord is, maar dat ik voor gebruik ervan (uiteraard) een wachtwoord dien in te vullen. Bijvoorbeeld op de iPhone, daar zie je dan bij WiFi adressen staan SKODA WLAN. Wat moet ik dan invullen of waar kan ik dat vinden (opvragen)?

  Het zal een soort van hotspot zijn waar andere passagiers hun voordeel mee kunne doen denk ik.

  Fijn weekend!
   
  Japanese Power vindt dit leuk.
 3. CDK

  CDK Forumguru Donateur

  @De Stip, dat wachtwoord mag je zelf verzinnen, dit is namelijk het wachtwoord wat je op een ander apparaat moet ingeven om te kunnen koppelen met het WiFi signaal van de auto.
   
 4. De Stip

  De Stip Forumguru Donateur

  Waarom verschijnt er een zandloper bij het icoontje links van de klok?
   

  Bijgevoegde bestanden:

 5. Pendragon

  Pendragon Forumguru Donateur

  Om gebruik te maken van de WiFi moet je wel een data simkaart in de auto stoppen of je eigen telefoon als hotspot (laatste weet ik niet zeker). Het wachtwoord voor wlan vind je onder de settings, Skoda connect geloof ik.

  Ik vond de 1.5tsi in Duitsland met 4 personen wat tam, vooral wanneer je even snel wilde inhalen. Tunen heeft hem echt een stuk pittiger en vlotter gemaakt, ook lekker in Nederland.

  ACC gebruik ik minder dan cc vroeger. Steeds dat afremmen als je dichterbij een voorganger komt vind ik minder. Je moet dan steeds meer gas bijgeven of veel eerder van baan veranderen. Als ik hem wel gebruik dan op rustige momenten.

  Verder een fijne auto inderdaad.
   
 6. @De Stip, die zie je als het goed is alleen bij het starten van de auto voor de duur van een minuut. Dit is het opstarten van de front assist sensor tbv de ACC en de collision detect.
   
  De Stip, hemi24 en Pendragon vinden dit leuk.
 7. hemi24

  hemi24 Forumguru

  Wat @KrukasLager al aangaf, staat ook zo in het boekje bij Front Assist :

  Functiebeperking
  De functie kan bijvoorbeeld in de volgende situaties beperkt of niet beschikbaar zijn.
  ▶ Ongeveer 30 s na het wegrijden. In het instrumentenpaneel brandt het symbool.
  ▶ Bij rijden door een scherpe bocht.
  ▶ Tijdens een ESC-ingreep.
   
  De Stip vindt dit leuk.
 8. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

  EdK en Japanese Power vinden dit leuk.
 9. EdK

  EdK Forumguru

  De Stip vindt dit leuk.
 10. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

  @EdK Waarom denk je dat die laatste regel daar zo staat?
   
  Japanese Power vindt dit leuk.
 11. De Stip

  De Stip Forumguru Donateur

  @Peter-036 , bedankt voor je bijdrage. In ieder geval leuk dat je hem gelezen hebt en ik zal hem meteen aanpassen.
   
  CDK, EdK en Peter-036 vinden dit leuk.
 12. De Stip

  De Stip Forumguru Donateur

  2200k cruisen in de Karoq is absoluut geen straf. Toch moet ik wel wennen aan het andere type motor, dan ik gewend was. De getunede Octavia 1.8TSI DSG was absoluut soepeler, dan onze huidige 1.5TSI DSG. Vooral bij flink gas geven, gaat de Karoq hoog in z'n toeren en schakelt hij terug. Dat deed onze Octavia niet. Misschien nadat VAG de code (eindelijk) van dit type gekraakt heeft en onze Karoq gaat aanpakken, zal het ten positieve veranderen verwacht ik.

  Toch zijn er wel wat zaken opgevallen die ik bij de dealer zal voorleggen;

  Apple CarPlay werkte niet naar behoren en nadat ik diverse pogingen heb gedaan om te koppelen, werkte het eindelijk weer. Gelukkig kon ik ook in Oostenrijk rekenen op en kundig antwoord van @Corné de Kluijver
  Ik kreeg zonder aanleiding tot 2 keer toe een melding van noodstop midden in mijn display (zo'n groot rood teken, begeleidt door een piep)
  Tevens geeft de auto regelmatig aan dat er iets in de buurt van de auto is, terwijl ik meer dan 100 km/h rijdt. Net zo'n melding als die je met parkeren krijgt, of bij langzaam manoeuvreren in de buurt van obstakels.
  Het stuur staat nog steeds iets naar links, ondanks dat men daar naar gekeken heeft. Hopelijk is het niet alleen bij kijken gebleven.....
  Bij stationair maakt de auto een bijgeluid. Omschrijven daarvan is lastig, dus ik laat het bij de garage horen.
  Er zitten geen Cargo Elementen bij onze auto. Of is dat niet meer bij MY2020? Want het zaklampje zat er ook al niet meer in helaas. Overigens ben ik ook al 2 van die zwarte afdek dopjes van de wielbouten kwijt. Die dingen zitten los op die bouten en moet je steeds aandrukken.
  En als laatste ging gisteren bij het tanken, de tank klep niet open. Dat was echt zwaar k! Ik stond in een rij waar het al zo langzaam ging als dikke stront door een vergiet en toen ik eindelijk aan de beurt was, kreeg ik dus die klep niet open. Ben de rij maar weer uit gegaan en uiteindelijk de dealer gebeld. Als oplossing moest ik de auto van afstand afsluiten en weer openen en inderdaad was toen ook de klep weer te bedienen. Raar! En ik kon weer achteraan aansluiten in de rij. Grrrrr!!!

  Heeft iemand van jullie een dergelijke ervaring of advies? Vooral dat CarPlay was ellendig, omdat ik niet begrijp wat er fout gaat. Het lijkt wel of je een bepaalde volgorde moet aanhouden van eerst de auto starten, telefoon aan de USB doen enz.
   
  Laatst aangepast: 29-12-2019
  CDK vindt dit leuk.
 13. CDK

  CDK Forumguru Donateur

  Dat tankklepje wat niet open wilde is wel erg frustrerend :( het klepje is gekoppeld aan centrale vergrendeling van de auto, daarom kan je hem alleen maar openen wanneer de auto niet afgesloten is. Kennelijk zit er ergens in het circuit een bug, er van uitgaande dat de auto niet afgesloten was toen het klepje niet open wilde. Bij oudere Skoda’s komt het vaker voor, maar dat heeft vooral te maken dat men vergeet te smeren bij het slotmechanisme.
   
 14. EdK

  EdK Forumguru

  tsja heb een simpel fabiatje 3 maar als de deuren op slot bennen dan is me kleppie ook op slot...
  Zeer frustrerende constructie waar ik na 2 jaar nog niet aan gewend ben
   
 15. Pendragon

  Pendragon Forumguru Donateur

  -de hoge toeren bij gas geven had ik ook, maar is door de tuning bij TVS veel beter geworden. Hij schakelt nu ook niet terug van bijvoorbeeld 7 naar 4, maar naar 5, dus minder hoge toeren en bij loslaten van het gas gaat hij ook veel sneller weer schakelen naar een hogere versnelling en blijft hij niet hangen.

  -Ik heb geen Apple carplay, maar Android Auto. Werkt vrijwel altijd. Ik start altijd eerst de auto en koppel dan mijn telefoon aan de usb.

  -stuur naar links. Dit had ik ook. Na 3 keer uitlijnen is dit bij mij helemaal weg.
   
  De Stip en CDK vinden dit leuk.
 16. hemi24

  hemi24 Forumguru

  @De Stip : hoe heb je de ontgrendeling van je wagen staan?

  Alle deuren tegelijk, of enkele deur..?
   
 17. De Stip

  De Stip Forumguru Donateur

 18. hemi24

  hemi24 Forumguru

  Dan is het inderdaad erg raar!
   
 19. De Stip

  De Stip Forumguru Donateur

  Ik denk dat het me de strenge vorst te maken heeft gehad en dat bij het openen van de auto in Oostenrijk, het palletje wellicht niet heeft gedaan wat het moest doen.

  Vervelender vind ik die meldingen op mijn dashboard van noodstop en obstakel in de buurt. Dat moet niet vaker gebeuren, want dan kun je onmogelijk de systemen nog vertrouwen.
   
 20. hemi24

  hemi24 Forumguru

  Sneeuw of ijs vóór of op de sensoren?
   

Deel deze pagina