Karoq ervaringen

Topic in 'Karoq' gestart door JasperV88, 18-05-2018.

 1. Qwerto

  Qwerto Nieuw lid

  Bedankt voor je tip, het werkt nu wel.
   

 2. Pendragon

  Pendragon Forumguru Donateur

  Heb je hier tijdens de bestelling hill hold bij besteld of is het standaard? Ik had het er met de dealer over en die zei dat bij een DSG het bestellen van de hill hold niet nodig was omdat een DSG toch altijd bij het loslaten van de rem weg rijd en niet achteruit gaat, maar als ik je zo hoor dan lijkt dit wel extra dat hij dan automatisch in P gaat als je hill hold hebt en dan ook de rem niet in hoeft te drukken.
   
 3. hemi24

  hemi24 Forumguru

  Weer een dealer die niet erg zorgvuldig is geweest v.w.b. de aflevering; erg jammer zulke kleine foutjes!
  :(

  AutoHold is de juiste benaming en dit is een uitgebreide functionaliteit die bij de electronische handrem hoort. Zie het als een soort actieve stilstand.
  HillHold werkt alleen bij wegrijden op hellingen, maar volgens mij van geen enkele waarde, als de wagen al AutoHold heeft ( enkel een vangnet als je zo eigenwijs bent om AutoHold uit te schakelen...)
   
  Pendragon vindt dit leuk.
 4. Pendragon

  Pendragon Forumguru Donateur

  Verwarrend dan. Hij noemt het wel hillhold vandaar mijn vraag, maar autohold lijkt me idd veel handiger. Moet je dat aanzetten of werkt dat altijd? Had het in de test auto geprobeerd door stil te staan en de voet van de rem te halen maar hij ging gewoon rijden. Dacht toen, dat zie ik later dan wel
   
 5. Corné de Kluijver

  Corné de Kluijver Forumguru Donateur

  Dit knopje moet aan staan

  IMG_1949.JPG

  IMG_1949.JPG
   
  Pendragon vindt dit leuk.
 6. Pendragon

  Pendragon Forumguru Donateur

  Thanks Corné!

  De vraag is, heb je die bij een DSG standaard, of heb je dan een optie moeten kiezen bij de bestelling? Ik wil voorkomen dat ik dit straks niet heb (lijkt me super handig, ook voor mijn achterliggers die dan niet steeds remlichten zien) omdat ik als optie toch hillhold had moeten kiezen ofzo. Ik zie in de opties geen autohold als optie om te kiezen.
   
 7. Japanese Power

  Japanese Power Forumguru Donateur

  Je remlichten blijven sowieso branden, ook al heb je je rem los. Na 5 minuten gaat hij automatisch over op de handrem. Het is een heerlijk optie kan ik je verzekeren ;)
   
  Corné de Kluijver en Pendragon vinden dit leuk.
 8. Frankie

  Frankie Actief lid

  Bij mij heb ik geen losse optie besteld en de autohold zit er toch op. Ik wist ook alleen van hillhold en dacht dat er maar 1 optie was, te weten hillhold.
   
  Adibo en Pendragon vinden dit leuk.
 9. Pendragon

  Pendragon Forumguru Donateur

  Bedankt allemaal, dan ben ik gerustgesteld
   
  Corné de Kluijver vindt dit leuk.
 10. Adibo

  Adibo Actief lid

  Juist, ik heb Hill Hold extra besteld niet wetende dat karoq uitgerust was met Autohold. Zat net te zoeken naar verschillen op internet en vond deze:  One question ive not had cleared up yet was what the difference between Autohold and Hill Hold Control (also called Hill Start Assist) is.  From what I can gather, Autohold keeps hydraulic brake pressure on all 4 brakes when you come to a stop so that you don't move until you press the accelerator.

  Hill Hold Control works only on gradients greater than 5deg and applies the parking brake as you release the brake pedal so that the car doesn't roll back when you're moving your foot to the accelerator.
   
 11. Frankie

  Frankie Actief lid

  Tja, dan maakt Autohold/Hill Start Assist de Hillhold dus overbodig. Want die eerste functioneert altijd, dus ook in een helling.
  Ik vermoed dat Hillhold alleen zin heeft op handgeschakelde auto's (zoals ik ook in mijn voorgaande auto's had).
   
  Pendragon vindt dit leuk.
 12. Adibo

  Adibo Actief lid

  Raar dat ze dat niet erbij vermelden als je een DSG bestelt of te wel wanneer AutoHold standaard is...
   
  Pendragon vindt dit leuk.
 13. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

  De DSG heeft altijd een (vorm van) hill-hold: op een helling zal de auto even blijven staan wanneer je de rem loslaat. Het zal niet meer zijn dan een seconde, maar dat moet genoeg zijn om netjes weg te rijden zonder terug te lopen.
   
 14. Pendragon

  Pendragon Forumguru Donateur

  Mijn dealer vertelde dat dus wel en we hebben het dan ook verwijderd. Hij vertelde niet over autohold, maar wel dat hillhold zinloos is voor dsg.
   
  Adibo vindt dit leuk.
 15. Ik heb een schakelbak met standaard autohold, blij dat ik de hillhold optie niet heb genomen.

  Heb er nu 4000 kilometer op zitten, zeer tevreden over de auto.

  Wel een minpunt:
  De geluidskwaliteit van een telefoongesprek via CarPlay, is een stuk minder dan via de Bluetooth verbinding.
  Dit betreft de geluidskwaliteit voor degene die mij belt, in de auto is het geluid prima, echter de ontvanger verstaat mij slecht.
  Als ik de vaste verbinding los maak en de telefoon overgaat op de Bluetooth verbinding is het probleem opgelost.

  Hebben jullie deze ervaring ook?
   
 16. Jrtt

  Jrtt Senior Member

  Heb het probleem niet ervaren, althans niks gehoord van iemand die mij belde ;) Een nadeel vind ik dat de telefoon niet meer via het stuur te bedienen is wanneer een connectie met Apple Carplay tot stand is gekomen.
   
 17. Japanese Power

  Japanese Power Forumguru Donateur

  Werkt volgens mij wel als je Siri gebruikt, dus de voice command door Siri vervangen, knop iets langer indrukken is volgens mij de oplossing. Vind het zelf geen verbetering, gebruik zelf ACP niet vanwege onder andere deze reden.
   
  Jrtt vindt dit leuk.
 18. Henrik

  Henrik Forumguru

  Niet helemaal mee eens. Volgens mij werkte deze functie onlangs niet toen het start/stop systeem actief was en ik op een helling stond. Motor ging uit, bij rem los sloeg die weer aan, maar rolde de auto wel een klein stukje naar achteren. Of heb ik mij dat nu ingebeeld?
   
 19. Jrtt

  Jrtt Senior Member

  Toch wel.. werd vorige week gebeld en toen werd er geklaagd over de verbinding, ze hoorde zichzelf terug in het gesprek. Hierna met Bluetooth gekoppeld en gaf geen problemen..
   
 20. Precies het probleem waar ik ook tegen aan loop. Via Bluetooth prima, maar CarPlay is slecht.

  Bijzonder vervelend, omdat ik meestal spotify gebruik en hiervoor is de iPhone verbinden met CarPlay.
   
  Laatst aangepast: 20-06-2018

Deel deze pagina