Jesko's Octavia VRS !

JeSko

Forumguru
@dirkie996

Ja de waarde van deze jongens blijft hoog, de goedkoopste TSI VRS die er nu op staat is 17.500 met 150.000 km, mijne heeft er 140.000, de duurste O3 VRS tsi is 30.000, facelift dan. Dus tussen 17 en 30 k zit de O3 VRS nog in België. Een gewone TSI O3 gaat overigens ook nog steeds makkelijk voor 15 k, VW auto's houden in België zowiezo goed hun waarde.
 

Herperduin

Forumguru
@JeSko Je geduld wordt wel heel erg op proef gesteld zo. Ik zou er ook tureluurs van worden. Maar……ik blijf vertrouwen hebben in een goede afloop en overtuigd dat jij en het witte monster juist wél voor elkaar bedoeld en gemaakt zijn. Je moet de auto wel even vergeven dat hij eerst is vreemdgegaan met z’n vorige eigenaar. In dit geval betekent het slechts dat hij goed is ingereden dus moet je kunnen waarderen. Keep the faith en hopelijk morgen beter nieuws!!
 

EJS

Forumguru
Wat een gedoe zeg. Hoe komt het nou dat ze bij de mazda wel gewoon de auto laten maken en de rekening achteraf betalen maar bij de skoda niet? Miss heb je het al uitgelegd en heb ik er overheen gelezen hoor, maar vind dat zo apart.
 

JeSko

Forumguru
@EJS

Om meerdere redenen. De voornaamste reden is dat grotere garages blijkbaar niet langer puur en alleen uitgaan van expertises, omdat te vaak blijkt dat er kosten bijkomen bovenop wat de"expert" begroot heeft, en dan moeten ze die extra kosten gaan verhalen op de klant of de verzekering. Nu gebruiken ze de expertise om een ruw beeld te krijgen maar herstellen ze eerst en sturen ze daarna de rekening op.

De Mazda word hersteld door een erkende dealer, mijn Skoda door een kameraad van me die in bijberoep een officiële kleine garage heeft gespecialiseerd in VW auto's, die kameraad van me kan zomaar geen 8000 euro herstelingen doen/betalen van zijn eigen portemonnee zoals de Mazda dealer wel kan, ook dat is een reden.

En bij de Mazda is het een klaar duidelijk dossier, een toonvoorbeeld van hoe zoiets moet afgehandeld worden, bij de Skoda is dat allemaal het tegenoverstelde en iedereen die in deze affaire mogelijk moeilijk kan doen heeft dat ook gedaan, zolang dat is word er geen geld gestort.
 
  • Leuk
Waarderingen: EJS

Fmoon

Forumguru
Denk dat die waarde goed klopt, ik kreeg als inruil in Nederland voor een 2014 RS met 104dkm nog 20k terug.
 

Chrisjemol

Forumguru
Wat een soap zeg…
Hopelijk komt de verzekering vd tegenpartij over de brug
Je bent zo machteloos nu he, speelbal van bureaucratie
 

leon-cupra

Forumguru
Waarom schiet de hersteller van de Octavia de 8000€ niet voor ? Hij maakt toch ook maar zijn factuur na de herstelling (dus dan zijn alle kosten door hem reeds gemaakt)? En ontvangt pas daarna de 8k? Of ga je de 8k nog voor de herstelling al storten ??
Dat laatste uiteraard niet doen. Als de herstelling op niets trekt, sta je daar met een slechte wagen en geen geld.
 

JeSko

Forumguru
Neenee @leon-cupra ik geef een voorschot voor de onderdelen, werkuren en dergelijke volgen later als het klaar is, dus ik houd een stok achter de deur maar ik ken hem goed dus geen zorgen.
 
Laatst bewerkt:

leon-cupra

Forumguru
Maar dan klopt jouw vorige uitleg wel niet volledig dat die kennis niet in staat is om die herstelling volledig voor te schieten en dat dat de reden is waarom het anders verloopt met de VRS. ;)
 

JeSko

Forumguru
@leon-cupra

Volledig kan hij het niet doen neen, pas als ik het geld geef voor de onderdelen kan hij starten, de rest is uren. Hij moet onderdelen bestellen bij zijn werkgever ( VW dealer ) en kan dan eraan starten. Er zijn meerdere redenen dat het met de Skoda anders loopt, en het is voor mij ook niet altijd evident om alles te begrijpen aangezien dit alles voor mij ook nieuw is.
 

leon-cupra

Forumguru
Verzekeringsregels zijn idd een kluwen.
Snap wel ergens waarom het voor de VRS anders loopt. Jij bent akkoord gegaan met de herstelling in eigen beheer. Dus voor extra kosten boven de 8k draai je zelf op. In de meeste gevallen draagt de verzekering het risico. Maar denk indien je het risico bij de verzekering had gelegd, denk ik dat ze de wagen per total hadden verklaard.
 

1983jeroen

Forumguru
Heeft die maat al gecheckt of alle onderdelen vlot te leveren zijn?
Bij mij was er een deel van het zijscherm dat een paar weken levertijd had. Kan hij dus beter nu alvast bestellen wat hij sowieso nodig heeft.
 

Herperduin

Forumguru
Plamuur hoeft niet en bumper is met beetje ductape ook wel te redden denk ik. We moeten toch proberen een beetje circulair te zijn en zoveel mogelijk hergebruiken ipv steeds maar nieuw nieuw nieuw…

Maar serieus: Damn @leon-cupra je had mij door :cheer: .
 
Bovenaan Onderaan