Canton soundsystem

LdN

Forumguru
Daarom, ik heb er echter wel een hekel aan als iets wat ik gezegd heb verkeerd word uitgelegd.
 

Level42

Forumguru
Tsja de tijd dat je je versterker nog met een steekkarretje moest ophalen.....Als je die kasten heden ten dagen openschroeft ontsnapt er meer lucht uit dan dat er inhoud in zit...

Exact.....en het klinkt evenredig slechter.

Die Harman Kardon weegt 17,2 kg. schoon aan de haak....
 

frisok

Senior Member
Misschien herhaal ik woorden van iemand anders, dan excuus.

Bij het testen van Canton is het erg belangrijk welke bron je kiest. DAB hangt er vanaf in welk formaat gestreamed wordt (NPO krijgt bijv. meer bandbreedte dan het Eftelingkanaal) en of de Columbus op dat moment zin heeft 4 kanalen ipv slecht 2 te gebruiken (als alleen de voorste luidsprekers werken, dan even de Columbus handmatig uitzetten/herstarten door paar seconden de volumeknop in te drukken). Streaming via Bluetooth is het ergst. Bijna geen stereobeeld/diepte. Diezelfde MP3 via USB of HDD is al veel beter. Een ouderwetsche CD of FLAC geeft volgens mij een goed idee van wat Canton kan.

Ik ben overigens geen audiofiel.
 

Level42

Forumguru
Gisteren auto naar garage voor beurt. Krijg een keurige Superb station mee.
Helaas zonder DSG. Daarover meer in een ander topic.

Maar er zat dus ook de standaard geluidsinstallatie in. En dan merk je pas WAT een verschil die Canton installatie biedt. Niet alleen qua vermogen (en dat is echt heel er duidelijk) maar vooral aan speaker kwaliteit....de klank is echt ZO veel beter....was weer heel blij mijn eigen S3tje weer terug te hebben aan het eind van de dag :D
 

octi3

Nieuw lid
En dan merk je pas WAT een verschil die Canton installatie biedt. Niet alleen qua vermogen (en dat is echt heel er duidelijk) maar vooral aan speaker kwaliteit....de klank is echt ZO veel beter....was weer heel blij mijn eigen S3tje weer terug te hebben aan het eind van de dag :D

Ik had gisteren het tegenovergestelde. Mijn Octavia (2016) met Canton en Amundsen weggebracht voor een beurt, ik kreeg een andere Octavia (2015) mee. Even radio geluisterd, maar tot mijn verbazing was de geluidsdruk in de leen Octavia veel groter dan in mijn eigen auto. Er kwam ook veel meer bas uit de speakers in de deur.
Heb even gekeken naar de instellingen en deze overgenomen in mijn auto, maar maakt weinig verschil. Geluidskwaliteit lijkt wel iets beter met mijn Canton systeem,maar echt hard kan ik hem niet zetten omdat de speakers in de deuren dan gaan oversturen. Ik luister vooral dance.

Het zou toch niet zo moeten zijn dat de standaard deurspeakers harder gaan en meer 'presence' hebben dan de Canton variant??
 

JvE67

Lid
De verkoper heeft mij aangegeven dat er iets niet goed zou kunnen zijn. Ik ben er vanuit gegaan dat dat ook het geval zou zijn gezien ik echt niet onder de indruk ben van het Canton-systeem in mij auto en heb dit ook zo verwoord op dit forum. Wat was er dan mis was de vraag... Ik wist het niet en nog niet want het systeem is goed!

Ik blijf ondanks reacties van diverse specialisten op dit forum bij mijn standpunt: de weergave is zeer zeker niet bijzonder, eerder belabberd voor datgene van wat het zou moeten zijn.
 
Ik ben benieuwd hoe het gaat klinken, ik had in mijn vorige auto (Volvo V40) Harman Kardon geluid systeem, zodra ik Superb heb laat ik jullie weten wat ervaring is.
 

JvE67

Lid
Ja dus...? DAB geeft ook niet alle zenders Ik vind het geeoonweg zonde van de 'investering'. Helaas!
 
Inmiddels ervaring met Canton sound systeem, mijn mening is dat er bij de equalizer maar 3 instel mogelijkheden zijn n.l. hoge, midden en lage tonen, bij het Harman Kardon systeem in de Volvo is dit uitgebreider en daardoor beter is in te stellen.
 
Laatst bewerkt:

dimi74

Banned
Nu de auto met canton system zo een 3 weken in gebruik. Systeem geeft een aardig geluid maar ik had er tov mijn oude octavia meer van verwacht. Misschien moet ik nog wat proberen met de instellingen.
Ben benieuwd naar hoe jullie de instellingen hebben staan.
 

vinom

Actief lid
Voorin, Canton surround op 6, subwoofer op 4, in de EQ iets meer middentonen en iets meer laag.
 

JvE67

Lid
Dank, ik zal het proberen zodra ik hem terug heb van de garage. Voorlopig heb ik een werelds-geluid in de nieuwe leenauto Fabia....
 

jongetje

Forumguru
Ik raad wel aan om de surround instelling als er mensen op de achterbank zitten hem op "alle" te zetten. Anders is het een gigantisch gedreun (van de bass) op de achterbank. Ik rijd door de weeks in de stand "bestuurder" en in het weekend met het gezin op "alle". Zou nog beter zijn als:
- Alleen de bestuurder gordel wordt gebruikt automatisch "bestuurder"
- Alleen de 2 voorstoelen gordel wordt gebruikt "voorin"
- Er minimaal 1 gordel achterin wordt gebruikt "alle"
automatisch wordt geselecteerd :-)
 

vinom

Actief lid
Mee eens. Je hoort de woofer achterin echt super goed op de achterbank als ie op voorin of bestuurder staat.

Ik vind het ook jammer dat de EQ ook gelijk voor alle media input werkt. Wat via Bluetooth lekker klinkt, klinkt via de DAB radio weer van geen meter. De bas komt bij mij veel harder door via DAB dan via Bluetooth bijvoorbeeld.
 

dn-co

Actief lid
Even dit wat oudere draadje oppikken.

Ik heb sinds kort een S3 hatchback met het canton systeem en mij valt op dat uit de luidsprekers in de achterportieren geen lagere tonen klinken. De onderste grote speakers doen wel mee maar alleen in de hoge tonen.

Is dit bij jullie ook het geval?
 
Ik ben vooral geïnteresseerd in een vergelijking van het SII Sound System ten opzicht van SIII Canton. Met een Bose of iets anders kan ik niet vergelijken want dat ken ik niet.
Ik rij momenteel met een SII Sound System en ik vind het systeem toch vrij goed, maar ik heb nog nooit een Canton gehoord. Ik vrees dat de bassen van Canton niet zo goed gaan zijn, omdat de woofer achteraan zit (ja ik speel veel boem-muziek en altijd hard)
Daarom wou ik beginnen met een vergelijking van het aantal boxen in de deur:
SII Sound System
vooraan : 3 waaronder een dikke woofer. Deze voel je echt lucht blazen bij bassen

achteraan: 2

SIII Canton
vooraan: ? ook 3 ? zit er ook een woofer in de deur (grote box onderaan) ? ik hoop het wel, anders moet ik het systeem sowieso niet hebben. één enkele woofer achterin kan geen 2 woofers voorin links en rechts vervangen.
achteraan: ? 2 + woofer in de koffer

Ik heb ook een beetje met de instellingen van het Sound System moeten spelen vooraleer ik het goed vond. Ik veronderstel dat het met de Canton hetzelfde zal zijn. Ik zet mijn rechtste boxen iets harder dan de links (bestuurderskant). Ik vind de balans dan veel beter (voor de bestuurder, hetgeen ik alleen ben in 90% van de gevallen). Ook de balans voor/achter staat iets meer naar achteren (om de achterste boxen meer tot hun recht te laten komen)
 
Laatst bewerkt:

BBO

Senior Member
Ik heb geen verstand van muziek instellingen etc. Mijn vrouw heeft een SII combi met het standaard geluid systeem. Ik heb in mijn SIII combi het canton systeem. En voor mij als leek is het verschil groot. Iedereen die meerijdt (ok het zijn niet echt kenners) zijn wel onder de indruk. Aan het Canton systeem vind ik vooral leuk dat je kan kiezen tussen optimalisatie vooraan, overal of bestuurder. Als ik alleen in de wagen zit, dan zet ik dat steenvast op bestuurder en voor mij is de klank kwaliteit een 10/10 terwijl ik dit in mijn SII berline en de SII combi van mijn vrouw niet vond. Maar zoals eerder gezegd, geluid instellingen etc is niet aan mij besteed.
 
Bovenaan Onderaan