Status
Niet open voor verdere reacties.

JeSko

Forumguru
Aan het stamfrituur, dacht zo staat hij mooi voor twee snelle foto's :D blijf hem mooi vinden :pardon:tevens melding gehad voor inspectie/oliewissel, maar een afspraak maken bij men lokale VAG specialist, eens benieuwd wat de prijs gaat zijn aangezien dit het eerste grote onderhoud is dat de auto krijgt sinds ik hem heb.

aviary-image-1622920549444_copy_1209x1612.jpeg aviary-image-1622920190107_copy_1512x2016.jpeg
 

Timmer

Donateur
Zowiso minder als wat je bij een VW/Skoda dealer gaat betalen, of ze doen meer voor hetzelfde geld.
Mijn O3 gaat 30/06 binnen voor een inspectieronde (2jr en 15k km), en ik weet nu al dat, als er geen afwijkingen zijn, het me €340 gaat kosten :koffie:
 

Jpturtle

Forumguru
Smoke lichtunits zijn echt nice! Ik heb alleen zo geen zin in gezeik met politie e.d., dus bij mij maar niet :cry:
De logo's doen hem ook echt anders maken, ik vind ze erg geslaagd en tja Moon White daar is echt niets verkeerd aan :dankje:
 

larsy

Forumguru
Ja die prijs zal niet veel meer zijn !
Bij mij gaat het zo =>
Ik spreek niet van klein of groot
Ik zeg wat er moet gebeuren (maakt niet uit welke garage) .

“Klein“=> olie en oliefilter + Luchtfilter .
“Groot”=> olie / oliefilter + luchtfilter , en brandstoffilter .
Dat kost toch niet veel meer .

Je moet gewoon zegge wat je gedaan wil hebben ! toch?

Misschien nog eens nieuwe remolie of andere zaken .. maar dat bepaal je toch zelf . ... je zal toch wel weten hoe de toestand is van bv: schijven/blokken of andere zaken die ze zouden kunnen vervangen .
 
Laatst bewerkt:

Malinwa

Senior Member
Je stoelbekleding ziet er terug netjes uit, goed gelukt zo te zien!
Ik heb ongeveer dezelfde beschadigingen daar. Ben je met de colourlock ook over de stiksels geweest of heb je die gemeden? Ik heb namelijk grijze stiksels en ik zou ze graag grijs willen houden. :pardon:
 

Jpturtle

Forumguru
Onderhoud laat ik altijd doen, flink te laat en hou ook zelf in de gaten wat er als grote kosten kunnen komen, banden, remmen etc. Zo een beetje op de kleintjes letten. Het is preventief onderhoud en dat kan soms best iets later dan gepland.
 

JeSko

Forumguru
@Timmer

Ja inderdaad, was vorig jaar 160 euris kwijt voor klein onderhoud, en nazicht plus smering pano dak, echt top daar! Die sticker eronder is een gloss zwarte sticker van Uniroyal, zie je alleen met de juiste lichtinval, subtiel maar toch weer wat extra's :D

@Jpturtle

Ja zonder smoke lichts achteraan is het een hele andere auto, van mij mag hij niet meer zonder in ieder geval, staat te mooi. Ben zelf al overal geweest met deze lichten en nergens problemen, ben er zelfs zo met goedgekeurd vorig jaar :) en bedankt man!

@larsy

Klopt wel! Zeker bij kleinere garages, zal inderdaad niet veel meer zijn dan die 160 vorig jaar.

@Malinwa

Idd ik heb netjes gedept tussen de stiksels, het sponsje dat erbij zit kan je aanpassen met een schaar of samen-knijpen, werkte goed bij mij en je ziet er niks meer van :thumbsup:
 

Cordoba

Forumguru
Ja die prijs zal niet veel meer zijn !

“Klein“=> olie en oliefilter + Luchtfilter .
“Groot”=> olie / oliefilter + luchtfilter , en brandstoffilter .
Dat kost toch niet veel meer .

Je moet gewoon zegge wat je gedaan wil hebben ! toch?

Misschien nog eens nieuwe remolie of andere zaken .. maar dat bepaal je toch zelf . ... je zal toch wel weten hoe de toestand is van bv: schijven/blokken of andere zaken die ze zouden kunnen vervangen .

Een kleine beurt is in principe altijd hetzelfde, bij een grote beurt is de omvang afhankelijk van km-stand en leeftijd van de auto. Zaken als remolie vervangen zijn afhankelijk van de leeftijd, zaken als bougies (benzine), distributieriem/waterpomp behoren bij bepaalde km-standen, en dan zijn er nog allerlei zaken (zoals remblokken/remschijven) die afhankelijk zijn van het gebruik van de auto. Airco onderhoud staat niet in de officiele VAG-voorschriften, dus bij de meeste garages moet je dit zelf aangeven.
 

Chrisjemol

Forumguru
Jesko: ik weet hoe je de olietemperatuur in je maxidot krijgt. Vd week is mijn olie service interval gereset en toen hebben ze hem per ongeluk van variabel naar fixed interval gezet en toen was mijn olietemp weg…
Weer bij de garage laten omzetten en de olie temperatuur is weer terug in de maxidot

tipje, misschien kan je er wat mee
 

JeSko

Forumguru
Wat een gore k*tdag op de weg vandaag, niet normaal. Toch dit plaatje kunnen maken, geen topkwaliteit maar gaat om het sfeertje.

IMG-20210609-WA0004.jpg
 

DaveW

Forumguru
aaah de konijnepijp. Lang moeten aanschuiven? Ik passeer daar nooit meer sinds ze me daar een paar keer te veel ruim een uur hebben bezig gehouden - alweer een jaar of twee geleden.
 

JeSko

Forumguru
Dat viel dit keer best mee @DaveW , ik moet daar vaak door omdat ik op Linkeroever moet zijn, als de werken meevallen word ik echter anders geleid, dan is het gewoon autosnelweg afrit Linkeroever en ik ben er, maar met die mega werken aan en rond de Italiëlei en de Canadalaan stuurt ie me vaak door de Waaslandtunnel.

Vanaf 2025 mag ik er wel niet meer in met mijn dieselke, alé, tenzij ik betaal, dan mag ik de boel daar wel vervuilen ;)
 
Laatst bewerkt:

s-line

Forumguru
Dit is wel een mooi nieuw setje voor jou superb…..
 

Bijlagen

  • 802A1C85-B737-4AB0-8627-88AFC7B880C3.jpg
    802A1C85-B737-4AB0-8627-88AFC7B880C3.jpg
    55,9 KB · Weergaven: 53

JeSko

Forumguru
Dat is inderdaad een mooie set, die TCR's liggen op de nieuwe Golf niet? destijds was ik ook old RS6 wheels aan het zoeken om op te knappen, maar ben nu aan het zoeken en nieuw is er in 18 inch binnen budget veel meer mogelijk, dus ofwel een nieuw setje, is ook wel eens lekker, ofwel een opknapproject, heb nl wel iets interessant op het oog. Wat denk jij? Ik kan ze allen uiteraard van een eigen kleur voorzien moest het een project worden, ik heb de hele RAL boek en meer aparte kleuren tot mijn beschikking, van glans tot mat, tot parelmoereffect etc etc, niets is te zot.


Nieuw vind ik de Borbet Y velg echt mega. Deze is nu zwart maar is in veel kleuren verkrijgbaar.

Screenshot_20210611-202626_Samsung Internet.jpg

Deze Borbets vind ik ook wel wat!

Screenshot_20210611-202644_Samsung Internet.jpg

Of deze van Tomason...

Screenshot_20210611-202734_Samsung Internet.jpg

Dan enkele Audi wielen waaronder één nieuwe set Rotors ( al ben ik bang dat deze door de zilveren rand en zwart hart kleiner gaan ogen dan ze zijn? ) en één goedkope set Duitse replica RS wielen met lichte borduurschade ( niets wat ik niet weg kan werken )

Screenshot_20210611-202218_2dehands.jpg Screenshot_20210611-201958_2dehands.jpg

Geef je mening maar, nieuw is mss een keertje lekker maar ik werk enorm graag aan eigen opknap projecten.
 
Laatst bewerkt:

s-line

Forumguru
Dan toch de Old Rs6 en dan hoogglans antraciet maar niet te donker de andere zijn te aftermarkt vind ik,ik ga toch het liefst voor een OEM look. Dat pakt meestal wel goed uit
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan