Yeti problemen

Witte Yeti

Actief lid
Vandaag de dealer gebeld (S-point, Amsterdam) vanwege slotproblemen. De sleutel blijft bij openen van de deuren naar links hangen en is dan met moeite weer terug te draaien. Kon langs komen voor controle. Slot heeft men gedemonteerd, daarna gesmeerd en weer teruggeplaatst. Volgens de dealer werkt smeren van het slot zonder demontage onvoldoende. Nu maar afwachten?
 

OuweHippie

Senior Member
Dat lijkt me onzin. Het sleutelgat zit direct op de "koker" waar het in zit. Ik begrijp zo'n dealer dan ook niet. In dezelfde tijd als nu is gebeurd zet men er een nieuw en 100% goed werkend (for the time being) slot in.
 

Erkens

Lid
Ik denk dat "garantie" het probleem is. Afaik moet de dealer de kosten eerst voorschieten en dus in principe alles wat ze willen doen moeten overleggen met PON of ze de gemaakte kosten kunnen declareren. Dat heet tegenwoordig "service" :tongue:
 

Rosinfield

† In Memoriam
Mijn sloten zijn vanochtend gesmeerd. Doen het nu weer goed. Afwachten of het zo blijft. Monteur zei dat ze heel goede ervaring hebben met een zeer dunne teflon olie. We'll see, wordt vervolgd.
 

Witte Yeti

Actief lid
Na het smeren van het slot afgelopen maandag 24 jan. loopt alles nog steeds als een zonnetje. Woensdag wordt de anders kant gedaan.
 

Witte Yeti

Actief lid
Het rechterslot is nu ook gesmeerd. Tevens is het logo aan de achterkant vervangen, omdat aan de rand het weer erin kwam. Ook is er een modificatie vanuit de fabriek uitgevoerd, er is een kabelboom verlegd, die op een kritieke plek zat.
 

Vdub

Actief lid
bij mn pa zit er al een nieuwe in, maar ik geloof dat dat ook niet afdoende is.. heb em laatst nog maar weer ff gesmeerd...
 

Witte Yeti

Actief lid
Smeren werkt alleen goed als je het slot eruit haalt, alleen smeermiddel van buiten af in het slot doen helpt onvoldoende is mijn ervaring.
 

Rosinfield

† In Memoriam
Tot nog toe loopt het gesmeerd na het smeren, maar dat was nog maar een week geleden. Zolang ik hem vanaf nu in dit draadje gesmeerd ben, gaat het goed
 

CaseyBasey

Actief lid
Zoals eerder vermeld is voor mij een nieuw slot in bestelling. Vreemd vind ik dat de mate van stroefheid erg varieert. Soms gaat de sleutel er moeilijk in, soms draait hij alleen moeilijk naar links, soms alleen naar rechts en de laatste dagen gaat alles weer een beetje soepeler.
 

Rosinfield

† In Memoriam
misschien het weer? Die monteur zei dat er af fabriek dik vet in zit. Bij mij varieerde het ook, maar dan in de zin dat het makkelijker ging bij vorst. En het was louter het draaien naar links of rechts
 
Ik heb het probleem met de sloten ook gehad. Een aantal middeltjes geprobeerd die maar even hielpen. Daarna een flesje "eisfrei haltogel" van importeur Rema tip top en fabrikant Tip top Stahlgruber gekocht en een keer gesmeerd. Sindsdien geen enkel probleem meer. Dit middel bevat een lichte olie.
Kosten 2,10 excl. bij Macotte automaterialen.
 
Bovenaan Onderaan