Welke velgen voor de Kodiaq?

Topic in 'Kodiaq' gestart door Arnoldus, 28-12-2016.

?

Welke velgen vind jij het mooist op de Kodiaq?

 1. Ratikon (17")

 2. Mytikas (17")

 3. Triton (18")

 4. Everest (18")

 5. Elbrus (18")

 6. Trinity polished (18")

 7. Triglav polished (19")

 8. Sirius polished (19")

Results are only viewable after voting.
 1. Sandman

  Sandman Actief lid

  Dank je, ik ben er ook echt tevreden mee! En ja, zwart betekent poetsen, maar dat weegt er wel tegen op vind ik. :-)
   
  Tinus78 vindt dit leuk.

 2. Henrik

  Henrik Forumguru

  Dan snap ik het. De mijne is 3 cm verlaagd. Ik ben geen rugpatiënt, maar in vergelijking met mijn O3 is het nog steeds een heerlijk hoge instap.
   
 3. hendrik38

  hendrik38 Forumguru

  Ik heb ook de vredestein quatrac pro om de vega velgen. Ben er erg tevreden over tot nu toe. Heerlijk dat ik van het gewissel af ben. Op de wintersport in de sneeuw deden ze het ook prima.
   
  bluskabouter vindt dit leuk.
 4. harry

  harry Senior Member

  Is er iemand die wat kan zeggen over Vega 20 inch velgen en hoe comfortabel dat dit nog rijdt? Dcc past net niet meer in het budget van de nieuwe lease. Momenteel rijd ik een kodiaq op 18 inch
   
 5. Herre

  Herre Lid

  @harry dat blijkt persoonlijk te zijn en moet je denk ik zelf gaan ervaren. Voor mij is het meer dan comfortabel genoeg, had nog wel iets harder gemogen. Maar bijvoorbeeld @hendrik38 (als ik het goed onthouden heb) vond vindt standaard niet comfortabel genoeg......

  waarschijnlijk hangt het van je referentiekader en voorkeur af.
   
 6. GervdV

  GervdV Lid

  Klopt helemaal. Ikzelf heb ook enigszins getwijfeld of ik 20" zou aanschaffen maar heb het uiteindelijk, gelukkig, wel gedaan. Zou ik nu weer voor de keuze staan dan had ik de 21" laten monteren. De 20" t.o.v. de standaard 18" gaf, wat mij betreft, niet veel comfort verschil. Maar inderdaad blijft het een persoonlijke beleving. Het zijn overigens geen originele Skoda wielen. Kijk maar naar de foto's in een eerder bericht.
   
  2020KodiaqSportline en harry vinden dit leuk.
 7. hendrik38

  hendrik38 Forumguru

  Ook al had ik geen DCC erbij genomen dan was ik waarschijnlijk wel voor de 20 inch gegaan. In een grote lege wielkast vind ik het mooi dat er wat vulling inzit. Volgens mij is de totale diameter incl band van een 20 inch of 19 inch nagenoeg gelijk, maar de 20 inch lijkt groter door minder zwarte band die anders wegvalt. ik was denk ik ook wel aan het hardere gewent geraakt hoor. kortom: blijft persoonlijk, maar heb het idee dat de meesten hier 20 inch nog meer dan comfortabel vinden t.o.v. vorige auto's die vaak op minder inches stonden. Ik ben denk ik 1 van de weinigen die standaard de kodiaq aardig hard vindt, echter had ik ondanks dat zeker voor de 20 inch gekozen. Nu met DCC zeker.
   
 8. hemi24

  hemi24 Forumguru

  @hendrik38 : ik deel je mening dat de Kodiaq standaard vrij stevig geveerd is; in mijn geval met een 5-persoons uitvoering met 18”..!
  Wellicht zit er ook verschil met de wagens met een af-fabriek trekhaak?
   
 9. SonnyBBQ

  SonnyBBQ Lid

  Voor een SUV, vind ik de Kodiaq ook wel stevig afgeveerd. Dit draagt dan weer bij tot beter rijgedrag in de bochten.
  Zelf kon ik enkel met 18" testrijden en daardoor durfde ik de stap naar 20" niet aan.

  Voor mij is het kiezen van een velg altijd de balans tussen comfort, looks en sportiviteit. Een grotere velg/minder band rijdt niet altijd sportiever. En eigenlijk vind ik 19" wel goed staan - ik zie nog graag een beetje band, zeker bij een SUV.

  Maar als je kan... probeer verschillende maten te rijden.
   
 10. harry

  harry Senior Member

  Ok bedankt iedereen voor de ervaringen. Wist dat het antwoord subjectief ging zijn daar het een gevoelskwestie is met verschillende referentie punten.

  Zo ook mijn stelling; 20 inch vind ik heel gaaf staan, goed gevuld in de grote wielkasten, dikke suv beleving. Maar ook bij 18 inch vind ik het mooi kloppen, er is meer band wat het meer een terreinwagen uitstraling geeft. 19 inch vind ik persoonlijk een ‘net niet’ maat beide kanten op.

  Heb nu 18 inch en rijd perfect voor mijn gevoel, zeer comfortabel. Heb ik het geld ervoor over om naar 20 te gaan, (beetje) comfort in te leveren maar wel betere looks ? Wat een luxe problemen
   

Deel deze pagina