Wel of geen slippende DSG

Topic in 'Octavia III' gestart door Rofffel, 09-01-2018.

 1. EdK

  EdK Forumguru

  Als het diegene is waar ze mee hebben gesjoemeld dan zou het inderdaad zo maar kunnen.....:pieker::pardon::deuk:
   

 2. haassie

  haassie Forumguru

  Af fabriek werkt het...maar niet goed genoeg (slijtage door standaard sw en onlogische schakelmomenten). De bak is bij mij nog steeds TVS getuned (hogere clampforce) alleen motortuning is ongedaan gemaakt. Zonder enige tuning (voor TVS) slipte de boel ook...dus 100% std is ook niet de oplossing!

  Na het motortunen moet het eigenlijk ook goed werken met de gedane aanpassingen in de bak software...althans zo wordt het wel aangeboden bij IEDERE tuner en bij 9 van de 10 mensen werkt het ook behalve bij die van mij...

  Dus heb nu de betaalde motortuning verwijderd en nu werkt het wel....althans lijkt het wel te werken. Even afwachten tot de lucht weer wat vochtiger wordt. Is nu droge vrieslucht. Vochtig weer was altijd garantie voor slip. Hoewel gisteren hetzelfde weer als vandaag waarbij ik gisteren regelmatig “het geluid” hoorde...en vandaag niet. misschien wat voor Qmusic...

  -zonder enige tuning...slip/bonken
  -bak tuning/motor tuning....slip/bonken
  -alleen bak tuning...std motor OK.

  Wellicht dat het effect van de dsg tuning ongedaan wordt gemaakt na het verhogen van koppel/pk icm koppeling.
   
 3. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Bij mijn 1.0tsi tot dusverre wel...
   
 4. Captain Hook

  Captain Hook Forumguru

  Canon-Eye vindt dit leuk.
 5. Rosinfield

  Rosinfield Forumguru Donateur

  Bij mijn 1.0 tsi werkt het substantieel beter na de aanpassing; het getril en gebrom dat zich met de standaard software voordeed, is geheel verdwenen en het rijdt veel beter. Meer zoals ik zelf verkies te schakelen met een handbak. Dat de aanpassing slijtage van de platen vermindert, kunnen we toch wel als een vaststaand feit beschouwen. Niet voor niets laat de ANWB haar auto's bij TVS behandelen en stuurt menig dealer klanten daarheen door. Zonder aanpassing zal vroegtijdige slijtage in veel of de meeste gevallen ook niet optreden. Dat hangt ook samen met het rijgedrag en ritten patroon (veel lange vs korte ritten en veel vs weinig filerijden b.v.)
   
  Arjan6891 vindt dit leuk.
 6. haassie

  haassie Forumguru

  :nono:....vandaag weer op pad naar het werk nadat de auto heel de dag voor de deur heeft gestaan in het koude en vochtige weer....en ja hoor daar is het weer. honkybonky....hoewel in mindere mate maar nog steeds hoorbaar.

  Even dacht ik toch echt dat het weg was. De afgelopen dagen met het droge vriesweer echt niet waarneembaar, en nu was het weer raak....hoe krijg je iemand gek.

  Helaas dus toch weer te vroeg gejuicht.....de wens is de vader van de gedachte!

  resterende opties: deze producteigenschap accepteren, ombouwen voor 5000eu, of inruilen.....bij een verkoper die alle producteigenschappen tegen je gaat gebruiken:deuk:
   
 7. Joh@n

  Joh@n Forumguru

  Slippende DSG anyone? :D Kijk toch eens hoe mooi hij naar 5 en 7 schakelt :pieker:


   
 8. haassie

  haassie Forumguru

  Niets om je zorgen over te maken @Joh@n......zou zo maar kunnen zijn dat je hier op een produkteigenschap stuit #sarcasmoff!:pieker:

  Is dit mooie stukje techniek al voorzien van andere software? Hoewel dit ook geen 100% oplossing meer is...

  Vandaag had een collega van mij een golf als vv vervoer met jawel een dsg7. Ik zag m n kans schoon...eens even vergelijken. Geen bijgeluiden maar het schakelen was ronduit slecht, erg schokkerig! Trage respons op het gaspedaal.....waardoor je denkt geen gas te geven, dan maar wat meer....en plots schiet je weg!

  Vanavond op weg naar huis was het bij mijzelf weer ronduit slecht! Mijn motor is nu weer standaard maar kan niet zeggen dat het er beter op geworden is. Bak bonkt nu vaker dan voorheen....maar niets om me zorgen over te maken haha....dus doe ik dat ook maar niet:D

  .....Either you love it or you absolutely hate it.....
   
 9. Joh@n

  Joh@n Forumguru

  Andere software? Ik heb gewoon de standaard software, wel al een nieuwe koppelingset erin bij 30000km maar dat heeft eigenlijk ~5000km geholpen en toen kwam het gebrom alweer terug in vooral 5. Stapjes toerental omhoog, precies zoals voor de nieuwe koppeling. Die kan in die korte tijd nooit versleten zijn, dus er is vast iets anders niet helemaal lekker. Over 4000km staat er een beurt ingepland dus dan ga ik het gelijk even melden.

  Gasresponse is bij mij recent aangepast zodat hij nu sneller reageert op het gas. Wegrijden blijft met DSG altijd wel een dingetje, maar in de versnellingen reageert hij wel sneller en heb ik minder snel de kickdown nodig op de snelweg.
   
  haassie vindt dit leuk.
 10. haassie

  haassie Forumguru

  Gebrom is en zal blijven....beeld was bij idem, hooguit 5000km probleemvrij...komt door koppelingsmateriaal icm kou en vocht....gaat de dealer niets aan doen, koppeling is immers niet versleten, producteigenschap....dat is in een notendop wat je gaat horen ben ik bang! Dan ga je op zoek naar een andere oplossing kom je uit bij TVS....

  Tvs installeert graag de software voor je....tijdens de proefrit lijkt alles koek en ei....500km verder na al het inleren komt het weer terug....weer 400eu verder! Is geen oplossing!!!!....althans niet bij de zwaardere motoren 1.6tdi 1.8tsi....ook hier wordt gezegd producteigenschap

  Koppeling kan vervangen worden a 1100 eu echter geen lange termijn garantie wordt afgegeven....aldus tvs

  Enige oplossing voor mij volgens tvs een dsg6 conversie a 4999 eu.....koekoek!?

  ....het is een lange weg, met een hoop ergernis....en helaas zonder oplossing.
   
  HarrieSkoda vindt dit leuk.
 11. Ik ben nu enige tijd verder.
  Alle weertypes nu wel zo'n beetje gehad.
  Conclusie:

  Vochtig weer, langzaam warmrijden. Tot de bak warm is enige slip in de 5. Maar niet het echte gebonk als voor het tunen. Puur microslip.

  Zodra de bak warm is geen problemen en zeer aangenaam rijden.
  Als de lucht niet vochtig is heb ik trouwens ook geen problemen met warm rijden.
  Met vochtig weer laat ik hem langzaam warmlopen op de cruisecontrol.
  Al met al is het zo prima vol te houden op deze manier.

  Wel donders vervelend dat je met de superb de problemen nog steeds hebt.
  Ik hou deze nog een jaartje denk ik. Dan staat er 2 ton op en ruil ik hem in op een nieuwe auto vers uit de lease.
  In ieder geval eentje zonder dsg7.
   
 12. haassie

  haassie Forumguru

  Het is en blijft gewoon heel wisselvallig allemaal...in mijn beleving moet een auto altijd hetzelfde doen ongeacht of de wind vanuit het westen komt, het misschien bewolkt is of de zon schijnt, of dat de luchtdruk varieert van 995-1030 mbar met varierende luchtvochtigheid:pieker:

  Heb skoda nederland ook eens de vraag voorgelegd of het normaal is dat je binnen 122 duizende km drie versleten koppelingen hebt en of ze me de folder kunnen opsturen waarin deze producteigenschap vermeldt staat....simply clever dat skoda....nou die term kan ik inmiddels niet meer horen hahaha.
   
  Joh@n vindt dit leuk.
 13. Captain Hook

  Captain Hook Forumguru

  En? Kreeg je een 'clever' antwoord?

  Of, laat me raden, je kreeg helemaal geen (inhoudelijk en concreet) antwoord...:pieker:
   
 14. TurboT

  TurboT Senior Member

  Een auto hoort gewoon te werken waarvoor hij gemaakt is. Hij moet gewoon goed rijden en geen mankementen vertonen. Een slippende koppeling is geen producteigenschap, maar noemen wij dit een productfalen. Hiervoor hoeft de consument hiervoor niet op te draaien.

  Vaak probeer je het netjes op te lossen met de dealer, maar of dit 100% biedt dat is maar de vraag. Als men dit had geweten dat de DSG een producteigenschap is dan hadden genoeg consumenten de auto niet aangeschaft.

  Doet de dealer nog steeds moeilijk dan zou ik het via Social media opzoeken. Daar zijn multinationals erg gevoelig voor ivm reputatierisico.
   
 15. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Laat ik nou altijd gedacht hebben dat (kunnen) slippen de kernfunctie is van de koppeling, ongeacht hoe die wordt bediend... ;)
   
  Peter-036 en Corné de Kluijver vinden dit leuk.
 16. Captain Hook

  Captain Hook Forumguru

  Idd! :jaja:
  En menig hand/mens bediende koppeling wordt ernstiger mishandeld...
  Nu zal dat in het vlakke Nederland wel meevallen, maar zodra het heuvelachtig wordt, heb je er bij, die... :shutup:
   
 17. haassie

  haassie Forumguru

  @Canon-Eye Jeetje wat ben jij slim zeg!? Een adelaarsoog ziet ook alles hé:D....zou haast denken dat je voor Pon werkt. Die zien ook iedere tekortkoming van hun produkten als iets dat zo hoort!... ik zal vast de uitzondering zijn maar die dienen dan toch met een passende langetermijn oplossing moeiteloos te kunnen worden opgelost ipv we gooien er weer een koppeling in?

  Precies...de microslip maakt deel uit van het functioneren van een dsg....dat hoef je me echt niet te vertellen. DSG6 heeft zelfs nog veel meer slip die NIET voelbaar/hoorbaar is!

  Echter slipmomenten van zichtbare 200 rpm waarbij je het gevoel hebt dat er een bassspeaker om je heen dreunt, en de auto voelbaar achterblijft, maken volgens mij geen deel uit van het standaard functioneren van de bak...een ieder skoda volgeling hier heeft het nl niet... en dat bij licht/kwart gas....wat een boefje ben ik zeg met het mishandelen van de bak....nogmaals als de motor en bak warm zijn en je test het met volgas in M4...geen slip. Daarna weer in D bij normaal rustig rijden zorgt de Mechatronic weer voor de slipregeling die niet juist wordt gedoseerd en voor slip zorgt!...met name in D4 D5....zeg het maar?
   
 18. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  :D
  Lange tenen? :deuk:


  't Is overigens geen adelaar, maar een buizerdjong gefotografeerd in het Kuinderbos tijdens het ringen - maar dat geheel terzijde...
   
  haassie vindt dit leuk.
 19. haassie

  haassie Forumguru

  Zei toch al dat jij alles ziet....misschien een bewustje om te zien hoe scherp je echt bent...

  Lange tenen nee...grote voeten wel haha...Maar goed even alle beleefdheden opzij...

  Hoop voor een ieder dat ze het gezeur wat ik al 1,5 jaar ervaar niet meemaken...en nee auto zo verkopen gaat niet...waarom verkoopt u iw auto al na 1,5 jaar meneer? Geen olieproblemen? Geen problemen met de automaat? Overigens geen olieprobleem, maar wel de verdenking tegen...

  Mn enige echte tekortkoming(?) ik kan niet liegen! Dus verkopen? Tsja!
   
  Corné de Kluijver vindt dit leuk.
 20. Heel lastig.
  Gewoon inruilen bij een groter bedrijf. Zal wel de export ingaan en anders naar een handelaar. Zie je niets van terug.
   

Deel deze pagina