Wel of geen slippende DSG

haassie

Forumguru
Is dit een instelling die alleen voor diesel werkt of ook voor benzine? Nog vanaf een bepaald jaar of altijd mogelijk?
Bij mij is het zo dat half gas ook de problemen geeft (licht gas en vol gas niet, maar half belasting en bv oprit snelweg). Maar als ik deze setting goed begrijp, gaat licht gas geven doorgegeven worden als halfgas geven, dan zou je het probleem dus vaker moeten waarnemen. Heb je het zelf gedaan of laten doen?
 

TurboT

Forumguru
@haassie ik heb een benzine 1.2. Geen ervaring met diesel

In VCDS heb je bij Engine blocks deze optie. Persoonlijk denk ik dat dit een placebo effect geeft. Voor mij is het lastiger te waarnemen, omdat ik geen mega slip heb. Een echte brom kan ik niet waarnemen. 1 x wel een brand/fik luchtje gehad bij het opstarten, maar sindsdien nooit meer. Of dit ook met de DSG te maken heeft. Who knows.

Het probleem met de DSG is wisselend en alleen bij vochtig weer/ koude motor waar te nemen.
 

haassie

Forumguru
....brand en fik luchtjes?....die heb ik gelukkig (nog) niet :D....maar goed wat niet is kan nog komen!?
 

haassie

Forumguru
Zou me dan ook niets verbazen.....niets is vreemd genoeg in de wondere wereld van VAG.....1 platform voor 4 merken met allemaal hun "eigen" opties, genoeg speelruimte...misschien kunnen we de optie slip ook wel gewoon uitzetten.
 
Ik ruik soms ook koppelingsplaat, al is het sinds het vervangen van de koppelingen minder vaak (hooguit 3 keer afgelopen 2 weken).

Vanmorgen ook gemerkt dat terwijl ik stilstond met de rem flink ingedrukt (dus de DSG zou volledig ontkoppelt moeten zijn) dat de motor ineens "hikte" en terugviel naar 500 rpm.

Volgens de dealer is slip bij koude koppelingen en vochtig weer dus normaal, maar echt prettig rijd het niet.
 

haassie

Forumguru
Misschien moeten ze dit (slippende koppeling is normaal en voelbaar) dan maar gaan vertellen wanneer je een dergelijke auto koopt.....denk dat het probleem zich dan vanzelf oplost....
 
Dat zal ook mijn argument zijn mocht de expert concluderen dat dit "normaal" is. De leasemaatschappij lijkt ook van mening te zijn dat slippen in de versnelling niet normaal is, al beweert de fabriek van wel. Als het slippen van de koppeling echt bij het product hoort, dan wil ik dat product helemaal niet.
 

TurboT

Forumguru
Hier heb ik een hekel aan. Een koppeling hoort niet te slippen. En producteigenschap mag je dit niet noemen. Als dit wel het geval is dan moet VAG dit in de folder melden dat het slipt. Anders klopt het gewoon juridisch niet. Ik heb Gelukkig nog 2 jaar garantie.
 
De expert van de leasemaatschappij heeft niks kunnen constateren. Gezien mijn omschrijving plus het feit van het warme weer gisteren is de leasemaatschappij er nog niet helemaal gerust op en laten ze de expert mij nog bellen. Aangezien ik ook videomateriaal heb en de problemen naast de slip (bijgeluiden bij start-stop verkeer) niet benoemd zijn willen ze kijken of de expert op basis daarvan zijn oordeel kan verduidelijken. Mocht de expert tot de conclusie komen dat er echt niks aan de hand is dan moet ik er mee leven, of wachten totdat het erger wordt.
 
Inmiddels de DEKRA expert gesproken, en hij heeft wel degelijk ook op de andere punten gelet. Alleen deed de auto het voorbeeldig die dag :-) Hij was erg geïnteresseerd in de video's en gaat ze bekijken, heb ze zojuist opgestuurd. Ik ben benieuwd.

Ook de mensen bij de dealer weer gesproken, ik twijfel niet aan hun kunnen en snap dat zij ook niet zomaar van alles kunnen gaan vervangen. Vond het belangrijk om ze te laten weten dat hun inzet wel degelijk gewaardeerd wordt.

Op de terugweg naar huis wel gelijk weer slip gemerkt, direct weer een video gemaakt, later op de reis reed de auto weer nagenoeg perfect.

Ik zal kijken of ik twee video's tijdelijk kan delen met jullie.
 
Hier een paar links naar video's:

Voor het vervangen van de koppeling (overduidelijk):

Vandaag (iets minder duidelijk te zien, beter voelbaar):
 

haassie

Forumguru
Ik heb ook weer contact gezocht met de dealer en gevraagd of ze contact op wilden nemen met TVS om ze haarfijn uit te laten leggen wat er speelt. Inmiddels voor mij wel duidelijk wat er speelt. Nav het mail contact heeft de dealer me weer benaderd....”tvs zegt dat het een producteigenschap is”...nee dat zegt VAG!...heb nogmaals aangegeven dat aan mijn geld ook niets mankeerde en dat een dergelijke eigenschap dan gemeld had moeten worden. Daarnaast beschrijft de tpi dat de koppeling vv moet worden. Ze willen de auto een paar dagen zien en zelf testen....echter net als bij @jjkester doet de bak het de laatste dagen eigenlijk redelijk goed...wel PVD! Ik word gek :banghead: Ik ga voorstellen het uit te stellen tot na mn vakantie en hopelijk koelt het dan alweer wat af en is het weer vochtig buiten zodat het duidelijk waarneembaar is!
 
Ik heb overigens nog een idee. Kan iemand als @Antera met VCDS niet tijdens een rit het verschil tussen de toeren van de ingaande en uitgaande as meten? Als je dit plot in een grafiek zou de slip direct op moeten vallen. Wellicht dat mensen hier wat aan hebben bij dealers die niet meewerken. TVS zou dit wellicht ook kunnen doen. Heb je in ieder geval tastbaar bewijs.
 

TurboT

Forumguru
Misschien is het beter om tot in de herfst te wachten zodat het overduidelijk is voor iedereen. Je krijgt nu een welles nietes verhaal.

Moet en mag niet gebeuren.
 

haassie

Forumguru
@jjkester....de slip in jouw filmpjes had/heb ik ook met name bij kouder vochtiger weer....tvs gaf al aan dat het zou verbeteren tijdens voorjaar/zomer. Had het tot vorige week regelmatig echter deze week lijkt het weer wonderbaarlijk minder!!! Ik wil dus de beoordeling uitstellen tot de koudere maanden...de meting die je aangaf heeft Rico van TVS gedaan waarop de slip zichtbaar is. Echter het specialismenis bij de dealer niet aanwezig om dit op een juiste manier te interpreteren!! Das het punt. A fool with a tool is still a fool!
 
Tsja. Wat mij betreft kijk ik het nog even aan (de meeste dagen gaat het wel), de leasemaatschappij ziet het liever z.s.m. gefixt geloof ik.

Edit: de laatste twee filmpjes zijn dus van vandaag.
 

haassie

Forumguru
dit is het grafiekje wat ik kreeg.....hier was de fluctuatie minimaal maar wel waarneembaar....volgens TVS.
 

Bijlagen

  • slip.jpg
    slip.jpg
    171,5 KB · Weergaven: 50
Bovenaan Onderaan