Vreemd geluid linkerzijde bij sturen

Porettuhcs

Senior Member
@Zelle Ik heb zo een zelfde soort geluid gehad met mijn 03. Bleek bij mij de compressor (airco) te zijn. Deze is vervangen - gelukkig onder garantie - en nu heb ik het geluid niet meer gehoord.
 

Zelle

Donateur
@ Porettuhcs bedankt voor je bericht, hoe is bij jou geconstateerd dat het de compressor was ?
 

Porettuhcs

Senior Member
@Zelle Tja daar kwam de werkplaats gelukkig zelf mee. Ze hadden eerst het koudemiddel vervangen. Ik hoorde namelijk af en toe een licht fluitend geluid wat met het opbouwen van de toeren mee floot (niet zijnde de turbo) en het geluid wat je weergeeft in je filmpje. Leek ook wel dat er "iets" aanliep tijdens het stationair draaien van de motor.
Nadat de compressor vervangen was hoorde we weer een tikkend geluid onder aan het dashboard bij het gaspedaal en ook nog "jouw" geluid af en toe.
Vervolgens is de nieuwe compressor weer vervangen door weer een nieuw exemplaar en nu.... is er stilte en rust in de auto! Heerlijk....
 

Zelle

Donateur
@Porettuhcs dank voor je verhaal. De andere geluiden heb ik niet, alleen, nu nog zelden, "mijn" geluid. Koudemiddel is bijgevuld. Mijn is bij een algemene garage gekocht, die heeft al veel moeite gedaan. Hij gaat nooit de compressor vervangen. De vorige eigenaar had het geluid ook al, maar niet gemeld bij inruil. Ik heb het geluid al eentijd niet gehoord, kijk het even aan en als het weer komt dan ga ik het weer proberen bij de dealer. Dank voor je moeite.
 

Porettuhcs

Senior Member
@Zelle Graag gedaan. Ik hoop idd dat het niet je compressor is. Succes en als je nog een vraag hebt over mijn "zelfde soort" geluid als op jouw filmpje en ervaring....
 

Skotavia3

Senior Member
Geluid is verdwenen!
wat is een baksteun en waar zit dat?
Ik neem aan een steun bij de versnellingsbak?
Ik heb niet zo veel last van bijgeluid bij naar links sturen, totdat ik met de caravan er achter (zwaar trekken) een rontinde overging, dan is het echt hard.
 

Zelle

Donateur
@Porettuhcs De garage heeft, op aanraden van een skodadealer en een VAG specialist de airco opnieuw gevuld, maar nu met 100 gr. koelmiddel minder dan voorgeschreven. Dit zou het euvel moeten oplossen. Was dus wel een bekend euvel.
Met de garage afgesproken ( in de mail ) dat, als dit niet helpt, een klep in de verdamper vervangen gaat worden. Ben nu aan het testen en erg benieuwd. Wordt vervolgd !
 

Porettuhcs

Senior Member
Mmmm bijzonder... Ik hoop dat dit de oplossing is voor je @Zelle. Ik dacht altijd dat als er minder dan voorgeschreven koudemiddel in de airco zat dat je dan geluidjes en of problemen met de airco krijgt. Maar ik hoop dat ze het bij het rechte eind hebben voor je! :thumbsup:
 
Bovenaan Onderaan