Trekvermogen Karoq 1.5 TSI 1200 kg?

Topic in 'Karoq' gestart door Jokiehints, 14-12-2017.

 1. Jrtt

  Jrtt Senior Member

  @Corné de Kluijver: Zonder gekheid.. Ze hadden er veel moeite mee. Durfden het eerst ook niet aan omdat ze al slechte ervaringen hadden met trekhaken onder de SuperB.
   

 2. Corné de Kluijver

  Corné de Kluijver Forumguru Donateur

  Dat is een slechte zaak dat er zo weinig kennis aanwezig is bij de dealer :(
   
  hemi24 vindt dit leuk.
 3. 064harry

  064harry Forumguru Donateur

  . Dat bedoelen ze met trekhaak voorbereid. In een Clever Edition is dit wsl niet aanwezig
   
 4. EdK

  EdK Forumguru

  Maw je hebt voor programmeren een rekening voorgeschoteld gekregen van 1,5 uur ?
  En dat alleen vanwege dat ze het eigenlijk niet weten hoe te doen.?
  Tsja ik zou toch echt maar een half uur max betalen.
  Dat zei niet weten hoe te doen hoef ik niet te betalen lijkt me.
   
  Corné de Kluijver vindt dit leuk.
 5. Skoda rene

  Skoda rene Nieuw lid

  Gisteren trekhaak laten monteren door de Skoda dealer. PRijs in de webshop Euro 668,-, rekening Euro 666,-. Totale montagetijd inclusief inleren 1,5 uur.
  Keurig alles weer hersteld en gewassen en schoongemaakt terug gekregen. Ik ben zeer tevreden.
   
 6. De Stip

  De Stip Forumguru Donateur

  @Skoda rene , heb je een zwenkbaar exemplaar laten monteren? En is je toelaatbaar trekgewicht naar wens? 1500kg mag ik hopen....
   
 7. hemi24

  hemi24 Forumguru

  @De Stip : bij achteraf montage van een trekhaak verandert er in NL toch niks aan het trekgewicht?
   
 8. De Stip

  De Stip Forumguru Donateur

  Als het goed is niet @hemi24 , maar heb er weinig vertrouwen in. Kijk maar even naar de configurator van Skoda, daar heeft zowel de 1.0 als de 1.5 TSI een maximaal trekgewicht van 1200. Maar goed, die site is wel vaker abuis. Geeft overigens weinig vertrouwen aan de consument, maar dat is mijn bescheiden mening.....
   
 9. Skoda rene

  Skoda rene Nieuw lid

  Ik heb de vaste kogel genomen. We hebben er regelmatig een fietsendrager of een aanhanger achter hangen en dan werkt dit toch makkelijker.
  Maximaal toelaatbaar gewicht is conform kenteken 1500 kg. Dit is wel een auto welke al in januari 2018 is geproduceerd en op 4 januari 2019 op kenteken gezet. We hebben er bij het onder laten van de trekhaak nog naar gevraagd waarom er zoveel discussie is over het maximaal trekgewicht. Volgens de monteur wil Skoda dat het totaal gewicht onder de 3500 kg blijft en dan ga je met de nieuwe regels en de extra kilo's van een panoramadak al snel naar toe. Kenteken gewicht is bij ons nu maximaal 1969 kg en met het trekgewicht blijf je dan net onder de magische grens.
   
  Qarok en turboturbo vinden dit leuk.
 10. Tinus1984

  Tinus1984 Lid

  Hallo,

  Ik heb nu ook offerte liggen voor de Skoda KAROQ 1.5tsi handgeschakeld Business Edition met een trekhaak achteraf plaatsten. Is er er al meer duidelijkheid over het trekgewicht? Op bijna alle site staat trekgewicht gered op 1200 kg. En de adviseurs bij de Skoda dealers weten het kennelijk ook niet meer. Gaat ook om het 2020 model. Hierboven lees ik gewoon met de 1.5 tsi dat gewoon 1500kg getrokken mag worden. Nu weet ik het niet meer.
   
 11. G.P.

  G.P. Forumguru Donateur

  Dat is de eerste verklaring die hout snijdt.
   
  turboturbo vindt dit leuk.
 12. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Alleen verklaart dit niet waarom er dan ineens 300 kilo af zou moeten. Het is toch niet zo ingewikkeld om het trekgewicht te laten variëren met het feitelijke gewicht van de auto aan de hand van al of niet aanwezig panoramadak - en dan zou 100 kilo vermindering al dik voldoende moeten zijn om bij de 3500 kg vandaan te blijven en toch een iets zwaardere caravan te kunnen trekken.
   
 13. Tinus1984

  Tinus1984 Lid

  De auto die ik aangevraagd heb heeft geen Panoramadak, gewoon basic. Frappante is dat mijn collega een maand geleden zijn Karoq ontvangen heeft waar op het kenteken gewoon staat 1500 kg geremd, en dit met een 1.5tsi handbak.
   
 14. De Stip

  De Stip Forumguru Donateur

  En een soortgelijke, in dezelfde fabriek gebouwde Seat Ateca, mag 1600kg aan de haak nemen. Raar!
   
 15. G.P.

  G.P. Forumguru Donateur

  Ateca is veel strakker geveerd.
   
 16. Skoda rene

  Skoda rene Nieuw lid

  Het is dus geen gegeven dat het maximaal 1200 kg is. Dat kan per configuratie voor de 1.5 TSI verschillen. Ik heb een 1.5 TSI met DSG in de Ambition Business uitvoering met volwaardig reservewiel. De Style Business met Panorama dak met dezelfde motor en versnellingsbak, welke er ook stond, mocht maar 1200 kg trekken. Dealer kon het in september niet uitleggen. Helemaal niet toen die Clever modellen op 0 kg stonden.
  Het blijft een lastig verhaal. Dealer stuurt nu de mensen die zekerheid willen naar Seat, daar minimaal 1500 kg bij de 1.5 TSI.
   
 17. De Stip

  De Stip Forumguru Donateur

  Ik heb zwart op wit, dat mijn nog te leveren configuratie 1500kg mag trekken. Puur door de truc toe te passen, niet de af fabriek trekhaak te bestellen, maar dezelfde achteraf (tegen meerprijs, dat dan weer wel) te monteren voordat de auto afgeleverd word.
   
 18. rogierl

  rogierl Senior Member

  Ik heb exact hetzelfde; heb functie pakket (canton subwoofer, dus reservewiel) besteld, dus GEEN trekhaak. Want -zo zei de Skoda dealer- als je twee van de drie features hebt, dan wordt het trekvermogen op 1200 gezet. Dus de volledige lijst van cruciale features:

  • trekhaak
  • reservewiel
  • panorama dak
  • Varioflex stoelen
   
  Laatst aangepast: 19-08-2019
 19. hemi24

  hemi24 Forumguru

  Vario-flex achterbank was toch ook één van de cruciale opties?
   
  rogierl vindt dit leuk.
 20. Tinus1984

  Tinus1984 Lid

  Ik laat ook de trekhaak achteraf erop zetten, maar moet wel zekerheid hebben dat hij 1500kg mag trekken. Heb vandaag op de RDW site gekeken betreft de auto van mijn collega, is het 2019 model en daar staat 1500kg geremd. Dus ga er vanuit dat mijn 2020 ook dit mag trekken.
   
  De Stip vindt dit leuk.

Deel deze pagina