Terugroepactie

MarcoO2

Forumguru
Nee, maar hier heb je wel gelijk de reden te pakken waarom ik niet zomaar door iedere om-de-hoek-tuner kan laten tunen.
 

andrehj

Forumguru
Inmiddels valt bij onze Duitse collega's te lezen dat VW in Duitsland inmiddels is begonnen met de oliewissel van de (mechatronic van de) DSG-7 bakken. Bij Skoda weet men (nog) van niets, en in NL is het ook nog stil. Maar er lijkt dus toch wat schot in de zaag te komen.

Edit: Ook sommige (Duitse) eigenaren van een Skoda hebben inmiddels een brief van hun dealer gehad.

Ook is er nu een actienummer bekend: 34F7

Even Googlen op dit nummer geeft nog wat interessante technische achtergrond (uit Australië):
"Due to electrolysis in the gearbox, the sulphur constituents in the synthetic oil can separate. These accumulations settle between the conductor paths of the electronics in the form of conductive particles and can therefore cause an electrical short circuit and the gearbox fuse could blow. Should this happen, the clutch will fully open due to power supply failure, causing the vehicle to roll to a stop if in motion."​
 
Laatst bewerkt:

Monteurtje

Forumguru
Sinds vorige week maandag is het gepubliceerd wat de actie is en wat er precies uitgevoerd moet worden.
Sinds vorige week dinsdag krijg je een melding als je de auto controleert op openstaande acties. Als het van toepassing is. Klanten worden niet actief benadert. Omdat het niet iets is wat kwaad kan, vooral niet in dit klimaat. Het probleem wat zich kan voordoen met deze olie komt voornamelijk in warme/tropische landen voor. Met name Azië.
Daarom wordt het uitgevoerd zodra auto in werkplaats komt.
 

andrehj

Forumguru
@Monteurtje : Bedankt voor deze info. Zou je nog wat meer info willen posten? Wat wordt er bijvoorbeeld precies gedaan? En klopt het dat alleen de olie van de mechatronic wordt vervangen en niet die van de bak?
 

andrehj

Forumguru
Ik vond net nog een actienummer: 35C3. Geen idee waarom er meerdere nummers in omloop zijn.
Op deze site lijkt het precies ook nog mijn auto (geproduceerd in juli 2011) te betreffen.
 

Monteurtje

Forumguru
De actie is bij Skoda 34F7.
De olie van de versnellingsbak wordt ververst. NIET die van de Mechatronic.
Er wordt nieuwe minerale olie ingedaan. En deze hoeft daarna niet meer ververst te worden.
Ook wordt er een software update uitgevoerd. Omdat de viscositeit verandert. En na de update
een basisafstelling van de versnellingsbak. Al met al zo'n 1,5 uur werk.
 

Cordoba

Forumguru
@andrehj Kan het zijn dat het actie nummer per land/importeur verschillend is?

Na de extra info van monteurtje vraag ik me af: heeft de andere viscositeit en software ook nog invloed op de noodzaak om de DSG software aan te laten passen bij een specialist als TVS.
 

Canon-Eye

Forumguru
@Monteurtje : Hoe verhoudt die software update zich tot de eventuele aanpassingen zoals bv. TVS die heeft uitgevoerd? Ben je die dan kwijt, zodat je weer in het (voor een aantal mensen onaangename) oude patroon terugvalt?
 

Canon-Eye

Forumguru
Vrees ik ook - maar wel iets om zeker te willen weten.
Opnieuw naar Varsseveld (of Lochem, in andere gevallen?) is niet voor iedereen even dichtbij...
 

ertromp

Forumguru
Ik draai de situatie om:
Ik ga eerst bij TVS te rade of zij ook hun software al aangepast hebben aan die gewijzigde viscositeit. Als dat zo is dan laat ik de dealer de actie uitvoeren en rijd dan bij TVS langs om de gewijzigde software erop te laten zetten. Dit zou TVS kosteloos doen is mij toegezegd als er door de dealer onverhoopt updates opgezet zijn.
Maar eerst het cirkeltje rond want anders komt die VAG software en die minerale olie er bij mij niet op. Ik rijd voorlopig toch niet rond in de tropen en rijdt nu al 4 jaar rond zonder storingen en nu al 3/4 jaar zelfs helemaal super tevreden met de TVS software
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

Rosinfield

† In Memoriam
Denk ook dat het wel zal loslopen. Mijn tijd zal het wel duren; stap wsch binnen niet al te lange tijd over op een ander merk;)
 

Rosinfield

† In Memoriam
Het betreft een merk waarmee ik zo'n miljoen kms ervaring heb en nooit enig probleem mee heb ondervonden. Dat zal dus wel meevallen, denk ik.
 

CDK

Forumguru
gaan we je dan moeten missen hier en op .eu? of blijf je voor de gezelligheid dan toch maar hier je Aziatische problemen melden? ;):D
 

Rosinfield

† In Memoriam
ja hoor, tuurlijk blijf ik. Skoda heeft in ieder geval wel de leukste fora, dat is een ding dat zeker is.
Met 5 Toyota's en ongeveer een miljoen kms, heb ik nooit iets gehad. Met de Skoda nu afgezien van de ketting (garantie), 2 behoorlijke reparaties (condensor, bobine+kabels) in 80 000 km. Wel rijdt de Yeti fantastisch.
Heb mijn oog laten vallen op de Auris TS sports (zo heet hij dacht ik). Praktisch, zuinig en rijke standaard-uitrusting (in elk geval voor mij rijk zat). Binnenkort een proefritje; zal mijn bevindingen rapporteren hier.
 

CDK

Forumguru
Het is niet zo mijn smaak, maar mijn ouders rijden ook al 20 jaar toyota en afgezien van de beurten en banden alleen 1 keer een uitlaat deel moeten vervangen, dat is toch wel absoluut klasse, zonder meer!
Zelf heb ik in een plug in hybrid prius gereden een aantal weken terug, spuug lelijk en die transmissie brrr daar krijg je kippenvel van! 0,0 beleving, maar rijden doet het prima.
 
Bovenaan Onderaan