Software Update ME3 (en verder) voor Enyaq

SanderW

Nieuw lid
Hoi Tees,
dank voor je reactie. Ik zat net die string te lezen. En inderdaad. ik beleef precies hetzelfde als Tipu..
 

Philip012

Nieuw lid
Enyaq's worden naar mijn mening met verschillende software versies verkocht aan de klanten. Weet Skoda het zelf nog wel?
Een maat van mij heeft sinds begin oktober een Enyaq iV80 met versie 3.6. Een collega heeft sinds vorige week een Enyaq Coupé RS met versie 3.2
Ikzelf zit nog steeds op versie 3.0 en heb zonet een mail ontvangen van recall.skoda om mijn auto aan te bieden in de garage voor recall gekregen voor service actie 94R6

Dit houd blijkbaar in:
S-OTA-update naar versie ME3.0.7 (1/2) - ICAS1 flash (O4A1)
S-Update BCM-regelapparaat (94R6)
 
Laatst bewerkt:

Jdbigg

Senior Member
Ik geloof geen enkele toezegging van VAG meer over updates. Maak mij er verder ook niet druk over, trek wel mijn conclusies.
 

hemi24

Forumguru
Zijn hier mensen met connecties met specialisten die wat meer openheid kunnen geven.. ik begin nu ook te twijfelen aan versie van garage.. als VW en Skoda zelfde foutmelding beginnen te geven, lijkt er toch structureel iets aan de hand te zijn.. en ook het feit dat ze zeiden dat niet veilig is met auto te blijven rijden in afwachten van datum reparatie over 4-6 weken ….
Rij sinds begin oktober met de storing, in afwachting van de reparatie die gepland staat vlak voor Kerst, en wat denk je?
Sinds afgelopen weekend ineens storing weer verdwenen…

Self-healing accu bij VAG?!?

:pieker:
 

Tipu

Lid
Ik heb vandaag mijn auto terug gekregen na bijna 8 weken bij garage. Accu cellen vervangen. En wat aan achteruit camera gedaan.

Geen software update gehad, want die moet over de air komen zegt de garage..
Dus deel nwe accu cellen, maar software is nog steeds 3.0
 

Tipu

Lid
Op website van Skoda wordt over verschillende versie gesproken, welke over the air aangeboden worden


ME3.0.3
Deze update brengt kleine optimalisaties met zich mee, zoals de update van de software voor de aandrijfmotorbesturingsmodule voor auto's geproduceerd met softwareversie ME3.0. De installatie van deze update is een voorwaarde voor verdere Over-the-Air-updates (bijv. ME3.0.7*)
ME3.0.7
Deze update brengt kleine optimalisaties met zich mee, zoals een software-update van de besturingseenheid en uitgebreide diagnostiek van hoogspanningsbatterijen, waardoor een snellere herkenning van een verhoogde zelfontlading van de batterij mogelijk wordt. De update is bedoeld voor auto's geproduceerd met softwareversie ME3.0 of geüpdatet naar ME3.0 tijdens de servicecampagne.
ME3.1b
Deze update brengt kleine optimalisaties met zich mee, zoals uitgebreide diagnostiek van hoogspanningsbatterijen, waardoor snellere herkenning van verhoogde zelfontlading van batterijcellen mogelijk wordt. De update is bedoeld voor auto's geproduceerd met softwareversie ME3.1
ME3.2b
Deze update brengt kleine optimalisaties met zich mee, zoals uitgebreide diagnostiek van hoogspanningsbatterijen, waardoor snellere herkenning van verhoogde zelfontlading van batterijcellen mogelijk wordt. De update is bedoeld voor auto's geproduceerd met softwareversie ME3.2

*De softwareversie die in de auto wordt weergegeven, kan afwijken van de hier vermelde versie. De gedetailleerde reikwijdte van de update is te vinden in de release notes in de auto.

**Updates worden in golven uitgerold; daarom zijn de uitroldata indicatief. Dit kan verschillen vanwege landspecifieke kenmerken.


Heeft iemand deze al ontvangen?
Bij mij is het nog steeds 3.0
 

Nedje

Senior Member
Ik heb de Enyaq nu bijna 9 maanden en kreeg deze met 3.0 geleverd, paar maanden terug (weet niet exact wanneer) kreeg ik een OTA update naar 3.2. Ik merk persoonlijk geen verschil.
 

Flem_nl

Forumguru
Vol verwachting de Enyaq opgehaald na zn 1e grote onderhoudsbeurt (45k km). Op mn vraag wat is er aan de auto gedaan, enkel ehh iets met remvloeistof en een software update. Wow een software update dacht ik. Helaas nog altijd 3.0.0!! :mad: auto is van de eerste lichting van april 2021 en nog altijd niet geupdate!
 

Tipu

Lid
ik heb hoop op OTA update voor Enyaq’s met 3.0 op gegeven. Verwacht niet veel meer van Skoda..

Mijn auto is ook van 2021 en is nog steeds op 3.0.
 

Smeeuwis

Donateur
Ik ontdekte onlangs deze Zwitser op YouTube. Heeft een goed kanaal opgebouwd over de Enyaq, met veel voors maar ook veel tegens. Kennelijk heeft hij het dusdanig voor elkaar dat Skoda / VAG naar hem lijkt te luisteren. Check vooral zijn laatste video even. Of we er echt iets van moeten hopen weet ik niet. Hij is er in ieder geval wel eerlijk over.


Als je het Duits niet zo machtig bent, de video's zijn er in veel gevallen ook in het Engels en anders met ondertiteling.
 

SanderW

Nieuw lid
Hier nog een ander filmpje van de beste man. Daarin vertelt hij dus dat we op de oude modellen dus nooit verder komen dan ME3.0 / 3.2..
Dus straks geen Skoda meer voor mij, als ze niet eens een auto van 2 jaar kunnen updaten..
 

Rick63

Nieuw lid
Ik heb de Enyaq nu bijna 9 maanden en kreeg deze met 3.0 geleverd, paar maanden terug (weet niet exact wanneer) kreeg ik een OTA update naar 3.2. Ik merk persoonlijk geen verschil.
Beste wel apart ik heb een Enyaq uit sept 2022 en heb nog steeds 3.1. ik denk dat we in de zeik genomen worden door skoda met dat OTA update. Lijkt mijn werkgever wel. "we zijn er mee bezig", en dan gebeurt er niets
 
Bovenaan Onderaan