Software Update ME3 (en verder) voor Enyaq

Tipu

Lid
Ben wel benieuwd wat er aan hardware vervangen gaat worden.
Wat ik begreep een print plaat en aantal accu cellen … zal straks na reparatie op reparatie bon wel zien wat ze gedaan hebben.

Maar ik was wel verbaasd dat al 3.5 versie op nwe auto geïnstalleerd is…

En heel veel extra ooties kan je via op extra bestellen.
 

Tipu

Lid
Ik ook, betwijfel de eerdere uitspraak hier, dat dit te maken zou hebben met defecte accu-cellen:

Bekijk bijlage 106366
Zijn hier mensen met connecties met specialisten die wat meer openheid kunnen geven.. ik begin nu ook te twijfelen aan versie van garage.. als VW en Skoda zelfde foutmelding beginnen te geven, lijkt er toch structureel iets aan de hand te zijn.. en ook het feit dat ze zeiden dat niet veilig is met auto te blijven rijden in afwachten van datum reparatie over 4-6 weken ….
 

SanderW

Nieuw lid
Zijn er meer mensen, die software versie M3.1 niet krijgen en op 3.0 blijven hangen? Ik heb een Enyaq uit 2021. Inmiddels is 3.2 al uit en zelf lees ik dat men al versie 3.5 heeft.
 
Laatst bewerkt:

SanderW

Nieuw lid
Hoi Tees,
dank voor je reactie. Ik zat net die string te lezen. En inderdaad. ik beleef precies hetzelfde als Tipu..
 

Philip012

Nieuw lid
Enyaq's worden naar mijn mening met verschillende software versies verkocht aan de klanten. Weet Skoda het zelf nog wel?
Een maat van mij heeft sinds begin oktober een Enyaq iV80 met versie 3.6. Een collega heeft sinds vorige week een Enyaq Coupé RS met versie 3.2
Ikzelf zit nog steeds op versie 3.0 en heb zonet een mail ontvangen van recall.skoda om mijn auto aan te bieden in de garage voor recall gekregen voor service actie 94R6

Dit houd blijkbaar in:
S-OTA-update naar versie ME3.0.7 (1/2) - ICAS1 flash (O4A1)
S-Update BCM-regelapparaat (94R6)
 
Laatst bewerkt:

Jdbigg

Senior Member
Ik geloof geen enkele toezegging van VAG meer over updates. Maak mij er verder ook niet druk over, trek wel mijn conclusies.
 

hemi24

Forumguru
Zijn hier mensen met connecties met specialisten die wat meer openheid kunnen geven.. ik begin nu ook te twijfelen aan versie van garage.. als VW en Skoda zelfde foutmelding beginnen te geven, lijkt er toch structureel iets aan de hand te zijn.. en ook het feit dat ze zeiden dat niet veilig is met auto te blijven rijden in afwachten van datum reparatie over 4-6 weken ….
Rij sinds begin oktober met de storing, in afwachting van de reparatie die gepland staat vlak voor Kerst, en wat denk je?
Sinds afgelopen weekend ineens storing weer verdwenen…

Self-healing accu bij VAG?!?

:pieker:
 

Tipu

Lid
Ik heb vandaag mijn auto terug gekregen na bijna 8 weken bij garage. Accu cellen vervangen. En wat aan achteruit camera gedaan.

Geen software update gehad, want die moet over de air komen zegt de garage..
Dus deel nwe accu cellen, maar software is nog steeds 3.0
 

Tipu

Lid
Op website van Skoda wordt over verschillende versie gesproken, welke over the air aangeboden worden


ME3.0.3
Deze update brengt kleine optimalisaties met zich mee, zoals de update van de software voor de aandrijfmotorbesturingsmodule voor auto's geproduceerd met softwareversie ME3.0. De installatie van deze update is een voorwaarde voor verdere Over-the-Air-updates (bijv. ME3.0.7*)
ME3.0.7
Deze update brengt kleine optimalisaties met zich mee, zoals een software-update van de besturingseenheid en uitgebreide diagnostiek van hoogspanningsbatterijen, waardoor een snellere herkenning van een verhoogde zelfontlading van de batterij mogelijk wordt. De update is bedoeld voor auto's geproduceerd met softwareversie ME3.0 of geüpdatet naar ME3.0 tijdens de servicecampagne.
ME3.1b
Deze update brengt kleine optimalisaties met zich mee, zoals uitgebreide diagnostiek van hoogspanningsbatterijen, waardoor snellere herkenning van verhoogde zelfontlading van batterijcellen mogelijk wordt. De update is bedoeld voor auto's geproduceerd met softwareversie ME3.1
ME3.2b
Deze update brengt kleine optimalisaties met zich mee, zoals uitgebreide diagnostiek van hoogspanningsbatterijen, waardoor snellere herkenning van verhoogde zelfontlading van batterijcellen mogelijk wordt. De update is bedoeld voor auto's geproduceerd met softwareversie ME3.2

*De softwareversie die in de auto wordt weergegeven, kan afwijken van de hier vermelde versie. De gedetailleerde reikwijdte van de update is te vinden in de release notes in de auto.

**Updates worden in golven uitgerold; daarom zijn de uitroldata indicatief. Dit kan verschillen vanwege landspecifieke kenmerken.


Heeft iemand deze al ontvangen?
Bij mij is het nog steeds 3.0
 
Bovenaan Onderaan