Radio cd-stream new octavia

Nog een probleem trouwens is dat de xenonverlichting stoort op de radio. Niet alleen bij radio ontvangst, maar ook bij CD en Mp3-weergave. Je hoort dan een lichte hoge bromtoon. De bromtoon is niet volume-afhankelijk. Dus zelfs als ik het volume helemaal open zet of helemaal dicht, je hoort de brom zodra de xenonlampen aan gaan.

Waarschijnlijk heeft dat te maken met de omvormers in de koplampen. Misschien is dit met een condensator bij de voeding van de radio op te lossen, dat moet ik nog eens uitproberen. De dealer had er in iedergeval nog nooit van gehoord. Xenon is blijkbaar een weinig genomen optie bij de nieuwe Octavia..

Al met al erg veel gezeur met een eigen radio. Geen goedwerkend contactslot, lelijk inbouwframe met kieren, storing bij Xenonverlichting, slechtklinkende luidsprekers. Je kan toch duidelijk zien waar Skoda bespaard heeft i.v.t. bijvoorbeeld een Golf. Begrijp me niet verkeerd, ik vind de Octavia nog steeds vele malen mooier dan een Golf, maar het is toch jammer dat ze dit niet echt netjes geregeld hebben.
De standaard speakers laat ik vervangen door Focal speakers, maar de ergernis van het contactslot, de xenonbrom en het lelijk uitziende (en dure) inbouwframe voor je eigen radio blijft...
 

higgy

Forumguru
Ik moet m'n eigen bovenstaande draadje toch edit-ten: ik ga het anders doen. Ik had al een MS 5000 VDO Dayton navigatiesysteem met los kleurenscherm MM 5000 en navigatiedeel PC 5000; dat scherm MM 5000 heb ik ingeruild tegen een MR 6000 en een MW 6000. Oftewel: de headunit wordt een din-radio MR 6000(die als zodanig kan werken) maar na een druk op de knop naar voren schuift en waarvan (als ie gekanteld wordt) de onderzijde dan het beeldscherm is. Die MR 6000 is met de bijbehorende interface gewoon aan te sluiten op m'n huidige PC 5000 (de navigatiecomputer) die ook niet meer (zoals nu in de Xantia) achterin hoeft maar in de 2e dinruimte onder de headunit komt. De cd-wisselaar MW6000 komt achterin te zitten.
Detail: m'n auto is nog lang niet afgeleverd... /forum/images/graemlins/grin.gif
 

menno

Nieuw lid
ik heb nu 2 dagen kunnen luisteren naar mijn stream. Ik merk (nog) niet bepaald dat de ontvangstkwaliteit te wensen over laat. Oke, een enkele zender is niet helemaal storingsvrij (Noordzee rond Rotterdam), maar dat is ie ook niet in mijn MINI cooper! Ik zal het even in de gaten houden en me melden zodra ik problemen ondervind. Zou je de software versie oid kunnen uitlezen om een vergelijk te maken?
gr - Menno
 
Hier weer een update:

De Focal composet zit er inmiddels in (ingebouwd door caraudio-inbouwspecialist Ron de Vries in Hoorn/Zwaag) en ik kan jullie de volgende ervaringen melden:

Hoewel de focal set in de winkel echt perfect klonk, viel het geluid me -eenmaal in de octavia ingebouwd- erg tegen. De tweeters zijn iets minder schel, maar nog steeds veel té schel (in de winkel klonken ze juist het minst schel van allemaal!) Dit heeft volgens mij dan ook puur te maken met de -naar het hoofd gerichte- plaatsing. De tweeters zijn nagenoeg op "oorhoogte" en gericht op je hoofd terwijl de gewone luidsprekers op een hele idiote plaats zitten diep onderin naast de voorstoelen (en je zijkant van je lichaam), maar daar kom ik zo nog op.

Dus nog steeds moet ik het midden/hoog gebied met de equalizer terugregelen voor een acceptabel midden/hoog wat niet pijn aan de oren doet.

En dan nu de luidsprekers zelf. In de winkel klonken de 16,5 cm Focals verreweg het beste met een goed strak en gecontroleerd laag. Eenmaal ingebouwd in de Octavia was daarvan echter nauwelijks meer iets te merken! In de originele speakers zat meer bas. Trouwens, de originele 16,5 cm speakers zijn van Philips en zijn exact dezelfde als die gebruikt worden in de Golf V, inclusief de montageflens voor in het portier!

Wat volgens mij het gebrek aan bas veroorzaakt, is dat de speakers zo idioot ver naar achteren zijn geplaatst. Er blijft dan volgens mij te weinig "klankkast" over. Moet je maar eens goed kijken, de speakers zitten minstens 10cm diep verzonken in de deur. Waarom ze dit gedaan hebben is mij een raadsel. Waarschijnlijk is dit met de Golf V ook het geval. In mijn vorige wagen, een Golf IV Variant, met dezelfde (Philips) speakers was het geluid echt veel beter, mede door de veel grotere klankkast waar de Golf IV (en de Seat Leon/Toledo) om bekend stonden.

Tip:
Met het ook op de beroerde plaatsing van de tweeters wil ik iedereen die toch nieuwe speakers wil gaan kopen met klem aanraden om voor coaxiale speakers (dus met ingebouwde tweeters) te kiezen en de originele tweeters bij de spiegels uit te schakelen. Als ik het resultaat van te voren wist had ik ook coaxiale speakers genomen i.p.v. de composet!

Al met al ben ik behoorlijk teleurgesteld wat audio betreft van de nieuwe Octavia. Eerst dat gedoe met die inbouwset waardoor je een dure CAM-bus adapter moet kopen, vervolgens het oerlelijke (en eveneens dure) inbouwframe om een DIN-formaat radio in het dashboard passend te maken, met als klapstuk de vreemde schakeling op het contact. Motor uit betekent radio (en carkit) uit!. Bij de Golf gebeurde dat pas wanneer je de sleutel uit het contactslot haalde, zoals het ook hoort.

Het frame zit trouwens ook schots en scheef en zijn de dichtgemaakt schroefbevestigingen duidelijk waarneembaar, niet om aan te zien eigenlijk..

Nog een minpunt is dat de speakers (ook de originele) de deuren erg doet rammelen, alsof er allemaal losse troep in ligt mee te resoneren. Zet de bas dus niet te hoog, want het rammelt dus erg snel. Mensen met een eigen radio altijd een subkistje nemen voor het laag!

Dit vind ik toch grove minpunten van Skoda. Het is echt jammer van deze ergernissen, mede omdat de rest van de auto zo fraai is. Ik moet nog steeds mijn subwoofer inbouwen, die hopelijk de ergernis van het afwezige laag afzwakt.

Volgende week gaat de auto een dag naar de dealer toe die gaat onderzoeken of ze de stoorgeluiden van de xenonverlichting kunnen wegkrijgen. Hierover hadden ze al contact gehad met PON en Skoda in Tsjechië waar ze nog nooit van het probleem gehoord hadden (goh, ben ik zeker de enige met Xenon en een eigen radio?)

Ik hou jullie op de hoogte.
 

VEEJAY

Forumguru
Hoi,

Ik heb ook Xenon, echter achteraf door de dealer ingebouwd. Het licht is wat blauwer.

Ik heb een eigen MP3 4X50 wat Xplod radio erin zitten. Daarop zit een Pioneer actieve subwoofer die in de kofferbak ligt. (met het skiluikje open is de bass verschrikkelijk heftig).

Ik ben zeer content met het geluid.

De plaatsing van de laag-midden speaker is inderdaad raar. Ik zou daar zeker geen tweeter plaatsen want dan verlies je volgens mij een hoop hoog.

Misschien treffen we elkaar ooit op een bijeenkomst dan kunnen we eens luisteren bij elkaar.

VJ
 

Arjen

Actief lid
Heb vanavond de auto gestart en de radio aangezet. Wanneer ik de de motor afzet maar het contact laat zitten, blijft de radio doorspelen. Wanneer de sleutel uit het contact wordt gehaald stop de radio ook.
 

Arjen

Actief lid
Is het mischien een optie om een poll te houden over de kwaliteit van de stream radio ?

Er lijkt namelijk veel verschil te bestaan in de tevredenheid en ik ben best benieuwd hoe die verhouding hier ligt.

Wie is er tevreden, wie niet, en wie heeft een andere radio.
 
Hoi allemaal,

ik heb ook een stream (in mijn combi, 3 weken geleden gekregen) en ik vind de ontvangst slecht. Af en toe komt er een rare zender doorheen. Op een Duits forum heb ik gelezen dat er een firmware update is, klopt dit? En verhelpt dit het prbleem?

Frank
 
Nog weer even een update:
Van de dealer te horen gekregen dat het storen van de verlichting aan mijn radio (JVC) zou liggen (die het altijd goed heeft gedaan in een Golf IV). De dealer zegt even een Sony radio te hebben aangesloten die niet stoort. Toch vreemd dat ik in de Golf die storing nooit heb gehad... Dealer wil me verder niet meer helpen en het komt er in feite op neer dat ik het zelf maar moet uitzoeken.. Toch ben ik er van overtuigd dat het probleem in de auto zit, want verlichting uit: storing weg! Dat hele CAM-bus systeem wordt echt een crime!

Had trouwens een Fabia als leenauto mee waar ook een gewone DIN-radio in zat. En deze zat ingebouwd in een heel mooi inbouwframe die netjes en strak aansloot op het dashboard. Ook de kleur klopt met de rest van het dashboard. Totaal anders dan dat rare scheve lelijke zwarte ding in de Octavia.

Ik wordt er eigenlijk allemaal niet vrolijk van...
 

Dutch4x4

Senior Member
Maar ja, die Golf IV werkte dan ook nog met DIN...

Wat ik erover lees, is dat CANBUS prachtig werkt met radio's af-fabriek (ziet er strak uit, niet te jatten, mooie integratie met dashboard en stuur), maar dat de combinatie met DIN-radio's dit soort akkefietjes kan opleveren.

Lekkere dealert trouwens. Hij had je gewoon vooraf goed moeten inlichten over de (on)mogelijkheden van radio-inbouw, dan had hij nu niet zo bot hoeven te doen.
 

VEEJAY

Forumguru
</font><blockquote><font class="small">Citaat:</font><hr />
En?? wat was het resultaat?

[/ QUOTE ]

UIT!
 

dvdhoek

Nieuw lid
De software update gaf niet het resultaat waar ik op hoopte. Geluidkwaliteit leek wel iets verbeterd te zijn, maar dat kan ook verbeelding zijn. Daarna ben ik erachter gekomen dat het uitschakelen van de Learn en AF functie een merkbare verbetering gaf.
 
</font><blockquote><font class="small">Citaat:</font><hr />
Gokje /forum/images/graemlins/wink.gif : dealer?
Ga ik door naar de volgende ronde?

[/ QUOTE ]
Eeuuuuuuuuuuuuuh, lekker bij de hand /forum/images/graemlins/confused.gif

/forum/images/graemlins/wink.gif Had ik zelf ook wel kunnen bedenken achteraf........

De volgende ronde.....tja, dat is de vraag, kom ik nog een keer op terug /forum/images/graemlins/cool.gif
 

menno

Nieuw lid
[piiieeep]. Mijn stream vertoont nu ook kuren. Regelmatig slechte ontvangst (alhoewel volgens mij vooral in de randstad). En daarnaast op enkele zenders inbraakpogingen van andere zenders. Mijn Duits is erbarmelijk slecht, dus die fora over het probleem kan ik echt niet volgen. Aangezien mijn auto 2 weken geleden geleverd is, ga ik ervan uit dat de laatste versie van de radiosoftware is gebruikt. Kan ik dit ergens aflezen? Of "liever naar de dealer"?...

gr - Menno
 
Bovenaan Onderaan