PizzaPieter's Seat

PizzaPieter

Forumguru
haha, denk dat ik daar te ongeduldig voor ben. Ik zal mijn schoonpa vragen of ie hem mee wilt nemen en op de brug wilt zetten bij zijn 'pensionada hobby adresje'.
 

Canon-Eye

Forumguru
Misschien kun je het hele karwei dan meteen aan de hobbyist delegeren?

Of zelf beginnen, maar een beetje onhandig doen - gaat hij vanzelf "helpen" en voor je 't weet heeft-ie het gefixt... ;)
 

PizzaPieter

Forumguru
Dan moet ik eigenlijk bij @brepus13 ff vragen of ik z'n krik mag lenen, dan gaan puffen en steunen als ik eronder lig en dan kijken wat er gebeurt....

Zo doen vrouwen het ook: "ik moet eigenlijk die grote lompe doos naar zolder krijgen, maar ik denk dat ik die knappe buurman ff vraag, want jou lukt dat vast niet". Maakt dan niet meer uit hóé, maar die doos komt boven, zonder buurman (en zonder zweet op het hoofd van de vrouw)
 

PizzaPieter

Forumguru
Wat zei ik nou... NOOIT onder een (alleen maar) opgekrikte auto gaan liggen!!! Dus dan ook de assteunen lenen! ;)
Jaja, ik weet t. Ik bedoelde beide, maar noemde er een. Zoals gezegd neem ik dat risico niet. Ik heb al een groot hoofd, laat staan dat t ook nog plat wordt.

Ging om t grapje dat Brepus t dan wel over zou nemen... ik zal straks eens een foto maken als ik zin heb van de steunen die ik heb. Eigenlijk voor de caravan, maar kunnen flink gewicht hebben.
 

PizzaPieter

Forumguru
Maar goed bij seat kun je dus beter de motor er uit takelen om een lampie te verwisselen ?
Nou, bij de niet-FR kun je net als bij de O3 de kap eromheen wegtrekken en lampunit eruit schroeven.

Bij de FR kan dat niet.

Best omslachtig. Mijn vrouw verklaart me voor gek dat ik zolang aan t kutten om iets te vervangen dan gewoon werkt.
 

PizzaPieter

Forumguru
Straks bij @Rainesh langs geweest. Heeft ie snel en goed voor elkaar die kerel.

Dank voor de service. ACT overgang niet meer gevoeld en iets met gaspedaal instelling veranderd. Dat moet ik nog beter gaan merken.

ACT update is 100% vooruitgang.

Top, man, bedankt.
 

PizzaPieter

Forumguru
Bandenupdate:
Heb besloten dat gestuiter door niet ronde band niet oké is. Ondanks verbetering, is het echt niet te hebben.

Net verkopende partij aan de lijn gehad en mag de 2 achterbanden laten vervangen door Steverink. Volgende week gaat ie er toch heen voor schokdempers en hulpveren.

Verkopende partij gaf eerlijk toe dat Seat-dealer idd niet altijd een bandenprobleem goed kan oplossen. Is mijn ervaring ook. Als balanceren goed is, wil het niet zeggen dat band mooi rond is.
Daarom toestemming om bij specialist te laten vervangen.

Fijn dat ze goed meedenken.

Hopelijk dus schone én strakrijdende auto mee naar La France.
 

PizzaPieter

Forumguru
Ach, aanvullende vraag:

LED heeft automatische hoogteverstelling. Met hulpveren en nieuwe dempers zal kont iets omhoog gaan.

Moet de LED gekalibreerd worden daarna?
M.a.w. komt het altijd goed om hij een 'waterpas' heeft die meet hoeveel de auto inzakt óf heeft de auto een geijkt nulpunt en meet hij hoeveel mm/cm de kont inzakt?

En als hij geijkt moet worden: is dat een VCDS trucje, of moet ik ervoor naar de dealer? Dealer heb ik vorige 'bedankt' voor z'n geweldige aanbod schokdempers (not) dus denk niet dat ie blij is als ik met m'n blije kop kom vragen of ie wel ff de lampen wil afstellen.
 

ertromp

Forumguru
De LED's (hoogteregeling) past zich niet automatisch aan als je achter hulpveren gaat plaatsen. Geldt ook voor Xenon etc op een O3

Je zult eerst middels VCDS de zogenaamde grondinstelling moeten uitvoeren en dan met een inbussleutel bij de koplampen de hoogte gaan bepalen.

Dus eerst in originele toestand je auto verlichting tegen een muur aan laten schijnen en aftekenen en na plaatsen hulpveren eerst de grondinstelling doen met VCDS en dan met de inbus sleutel de verstelling verdraaien opdat origineelstand weer gehaald wordt
 
Bovenaan Onderaan