Octavia 3 Combi Elegance 2.0TDI DSG Race Blue

blauwkeut

Forumguru
Goh, denk dat dat minder dan 5 werkdagen was... Als ik me goed herinner werden ze meteen verzonden na ontvangst van betaling, had ik ze 2 dagen later of zo? Over het algemeen wel zo'n ervaring vanuit Duitsland eigenlijk...
 

blauwkeut

Forumguru
Vanavond maar eens die foto's gemaakt... Hij is nog niet gestofzuigd - ik weet het. Je zou de buitenkant eens moeten zien ondanks dat ie vorige zaterdag gewassen is, dagelijks langs wegenwerken in winterweer :(

Foto's in het donker zijn niet mijn specialiteit, maar ik ga ervan uit dat het toch een idee geeft. Eerste foto is op 100% (bij deur open), tweede foto is 10% (wat hij normaal staat tijdens rijden - in het echt wel helderder dan op de foto, is eigenlijk een slechte foto):



 
Laatst bewerkt:
ik krijg naar ik hoop over paar weken mijn oct 3 race blue edition, to do kentekenverlichting vervangen door led die van superskoda of die van VAG onderdeelnummer 3AF943021A? stadlicht vervangen door led bij xenonlamp of ?, moet je daarna altijd de computer eraan hangen bijv bij antera of als je goede sets koopt geen problemen? ik denk ook aan de kofferbakverlichting. de spiegelkamp lampen te eng om zelf te doen. Mistlampen mooi maar niet beter licht in de mist. binnenverlichting laat ik anders wordt het zo kil . Graag nog de laatste tips van aankopen dank u
 

blauwkeut

Forumguru
Voor de kentekenverlichting zou ik toch voor de VAG onderdelen gaan, die lichten enkel het kenteken op en niet de achterbumper en 6 meter straat achter je... Moeten wel omgecodeerd worden.
Wat valt onder standslicht? Die heb ik denk ik niet omdat ik Xenon heb?
Binnenverlichting (kofferbak e.d.) zit niet in de CAN-check, dus die kun je zonder problemen en omcoderen vervangen. Zoals velen hier op het forum zijn de modules van SuperSkoda een aanrader.
Bij www.hypercolor.de heb je ook LEDs voor binnenverlichting in een warmere - dus gelere - kleur (3000K), naast de neutraal witte (4000K) en koud/blauwwitte (6500K) LEDs.
 

andrehj

Forumguru
@superbmisschienzogeknogni : Ik snap er niets van. Je wilt origineel VAG, maar 6000K? Dat is sowieso al onmogelijk, want af-fabriek worden er gelukkig geen blauwe lampen geleverd, de standaard Xenons zijn met 4150K al wit genoeg.
 

blauwkeut

Forumguru
Ik denk dat hij dan hetzelfde bedoeld als ik heb: naast de Xenon zit nog een klein gloeilampje - ik heb die vervangen door een 6500K LED van hypercolor en dat past perfect bij de Xenon verlichting van kleur. Het oorspronkelijke gloeilampje was veel geler ten opzichte van de Xenons... Staat ook een foto van in mijn startpost...
 
Inderdaad, ik wil kenteken verlichting, jullie advies niet super Skoda, maar vag, waar haal je die origineel vag, op site vw staat je eerder genoemde vagnr niet. En dan inderdaad het stadslicht lampje voor naast de xenon wil led van maken dat moet dus 6500 k zijn volgens jullie is de kleur gelijk aan die van xenon, waar die halen?
 

blauwkeut

Forumguru
Voor de VAG onderdelen kun je ofwel naar je dealer stappen en ze daar bestellen (dat doen ze normaal gewoon) - of eens op ebay rondstruinen, worden ze ook vaak aangeboden. Daarnaast zijn er ook webshops die zich specialiseren in VAG onderdelen.
Ik raad persoonlijk hypercolor.de aan - goede kwaliteit en keuze uit verschillende kleurtemperaturen. Ben zelf een hele tijd aan het zoeken en vergelijken geweest heb heb uiteindelijk al mijn binnenverlichting bij hen besteld. Maar er zijn natuurlijk massa's andere aanbieders, al zou ik wel van de goedkoopste chinese lampjes wegblijven.
 
dank jullie wel de dealer wil er niet aan geeft alleen maar storingen die kentekenplaatverlichting oke dan niet doe ik het zelf wel, hier moet dan wel iets met vcds geschakeld worden ? rij ik wel bij antera een keer langs
 

blauwkeut

Forumguru
*Bump* :itwasntme:

Ik kom na lang nog eens binnenvallen - al is het een beetje om (voorlopig? :wavecry: ) afscheid te nemen...

Door zeer uiteenlopende persoonlijke omstandigheden zat uitgebreid op het Skodaforum zitten er niet meer in. Lang verhaal allemaal, maar om het kort te duiden: er werd bij mij eind 2016 kanker vastgesteld. 2017-2018 stond dus vooral in het teken van deze ziekte overwinnen - met succes en weinig blijvende gevolgen gelukkig. Dat was de negatieve kant, de positieve kant was dan de geboorte van de vierde koter hier begin 2017, een gezonde dochter. Ik hoef er waarschijnlijk geen tekening bij te maken dat het hier zo wat hectisch was en de prioriteiten anders lagen de laatste anderhalf, twee jaar.

Skodagewijs zijn mijn vier jaar met de Octavia om, het leasecontract liep ten einde half juni 2018. Daarom wou ik toch nog even een samenvatting posten in mijn thread van mijn ervaringen met 150.000 km in de Octavia...

Momenteel rijd ik nog in de Octavia, in afwachting van de levering van de opvolger - maar dat is geen Skoda geworden. Vanwege de gezinsuitbreiding volstaat een wagen met 5 plaatsen niet meer, dus moest ik op zoek naar een zevenzitter. En die zijn niet enorm dik gezaaid. De Kodiaq stond wel degelijk in mijn shortlist, maar is het toch niet geworden. Na een bezoekje aan het autosalon en de mogelijke kandidaten in het echt gezien te hebben, uiteindelijk beslist om van VAG naar PSA te gaan... Een dezer (normaal gezien) staat er dus een Peugeot 5008 op mij te wachten.

Ik heb in ieder geval 4,5 jaar met plezier met de Octavia rondgereden, en ga zeker Skoda in het achterhoofd houden in de toekomst bij volgende wagens. De value-for-money blijft top. Ondanks de concessies hier en daar blijf ik erbij dat het een merk/wagen is die op dat vlak beter is dan de rest van de VAG stal.

Wat ik nu al weet dat toch wel ga missen, gewoon omdat deze blijkbaar bij andere automerken nog lang geen gemeengoed zijn: die 'kleine' comfort- en hulpdingen zoals volledig verwarmde voorruit, dimmende buitenspiegels langs beide kanten, meedraaiende koplampen, ACC vanaf 1km/u, ...

De aanpasbaarheid van instellingen van de systemen in de wagen (danku @Antera) is ook blijkbaar iets eigen aan VAG, vind ik ook wel een pluspunt dat dat kan/kon. Idealiter zitten dat soort opties gewoon in een menu bij de wageninstellingen, maar je kunt niet alles hebben zeker?

Langs de andere kant heb ik die ijskrabber nooit gebruikt :laugh:

Wat minpuntjes:
- De lederen bekleding op het stuur had na 3,5 jaar al last van slijtage op de plaatsen waar ik het meeste mijn handen hou, dat zou toch langer mogen meegaan.
- De kleine tankinhoud en vooral de weergave lege tank die niet klopt. Ik rij consistent 40km verder nadat de meter op 0 komt...
- Bovenaan de A-stijlen is de bekleding verkleurd door wat ik denk vochtindringing te zijn. Lijkt op kringen na nat geweest te zijn.
- Zetels vooraan mochten zijdelings iets betere steun geven in mijn opinie.
- Soms wat tekort aan grip op de voorwielen als je accelereert vanuit stilstand, zeker als het wegdek wat nat is. Eigen aan het lichte motorblok, maar jammer.
- Regelmatig een rammel centraal in het dashboard ergens t.h.v. de luidspreker, nooit de oorzaak gevonden. Daarnaast ook wel de kofferklep(bekleding) die rammelt bij oneffenheden in het wegdek, maar niet altijd.

Daarnaast toch ook nog een dikke thumbs up naar dit forum en de leden. Dit is echt wel een gigantisch goed georganiseerd luxeforum, waar veel andere (merk)fora een puntje aan kunnen zuigen.

Sowieso duik ik binnenkort nog even de bazaar in, om wat van mijn Octavia-specifieke aftermarket LED-verlichting te koop aan te bieden, aangezien ik deze niet kan hergebruiken. Dus mocht er iemand geïnteresseerd in zijn...
 

Japanese Power

Donateur
Verdriet en blijdschap liggen dicht bij elkaar. Fijn om te lezen dat je weer zover bent hersteld. Nu nog even krap met z’n zessen als je op stap gaat maar dat is bijna afgelopen. Veel plezier met de 5008.
 

CDK

Forumguru
@blauwkeut, van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter en wat geweldig dat je die verschrikkelijke ziekte overwonnen lijkt te hebben :thumbsup: Heel succes met de 5008 toegewenst en je mag hier uiteraard ook een nieuw topic openen met de Fransoos in de hoofdrol :jaja: Indien niet, het ga je goed kerel en het was aangenaam kennis te maken enkele jaren geleden op de meeting.
 

blauwkeut

Forumguru
Thx voor de berichten... zoals gezegd gaat het al bij al goed, en ik ben er goed uitgekomen - heb veel geluk gehad en het had heel anders kunnen aflopen, dusja, ik mag niet klagen...

Ondertussen staat ook de afleverafspraak voor de Peugeot vast, volgende dinsdag mag ik de nieuwe wagen oppikken. Dus nog een weekendje afscheid nemen van de Octavia. En ik moet die knipperlichten voor ook nog terug wisselen, eens kijken wanneer ik 'm op de krik kan gooien.

De andere verlichting had ik gisteren al terug gezet naar af-fabriek, toch weer wennen het makke gloeilamplicht... :banghead:

Zal de 5008 dan ook nog even laten zien, ook al hoort die misschien niet echt thuis op het forum...
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK
Bovenaan Onderaan