Kodiaq vragen en weetjes

Topic in 'Kodiaq' gestart door Frenk21, 08-02-2017.

 1. Rudyh

  Rudyh Lid

  @noglangwachten,wat doet het verbruik bij jou? (benz of diesel)
   

 2. Ik heb benzine 1.4 benzine, qua verbruik valt het me eigenlijk tegen, ik rijd gemiddeld 140 km per dag, waarvan 80 % snelweg, in het begin was het 9 a 10 L per 100 km, en nu tussen de 7 a 8 - 8,5. Ik rij 100 % op ACC op 132 km per uur, gezien de drukte op de snelweg smorgens en s'avonds is het dus veel remmen en weer optrekken en dat zal dit verbruik ook verklaren,want die 1.4 moet serieus werken. echter 100 km op 130 KM per uur, zonder remmen kom ik ook aan 7,5 ltr per 100 km
   
  Rudyh vindt dit leuk.
 3. JOT

  JOT Actief lid

  Weet er iemand of er standaard TSA ( trailer stabilisation assist) op de kodiaq zit met fabrieksaf gemonteerde trekhaak.
  Ik meen mij te herinneren dat er op het forum iets voorbij was gekomen over TSA maar ik vind het niet meer terug.
  Ik meen mij ook te herinneren dat de trailer beveiligd was bij het ontkoppelen van de trailer van de kodiaq wanneer de kodiaq op slot was. Maar bij mij gebeurd er niks als ik de trailer ontkoppel.....
   
 4. Frenk21

  Frenk21 Forumguru

  @JOT TSA heb ik laten aanzetten door @Antera. Het zit er wel op, maar staat niet aan:tegek:af fabriek.
  Wat betreft de beveiliging. Ik weet niet hoe je je trailer wil beveiligen als je beer op slot gaat.
  Ik weet wel dat je de electronische trekhaak niet kan bedienen zodra de beer op slot gaat.
   
 5. JOT

  JOT Actief lid  Daar gaat het alarm af als de trailer ontkoppeld wordt.
  Die TSA moet ik eens opzoeken dan , merci
   
 6. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Een zwaar stalen Alko disselslot beveiligt de koppeling zowel aan- als afgekoppeld, onafhankelijk van de vraag of de auto op slot staat.

  disselslot.gif

  Ik heb dit het hele jaar rond op de caravan zitten (dus onderweg, in de stalling, op het erf, op de camping, waar dan ook), het gaat er alleen even vanaf om aan- of af te koppelen. Op het erf heb ik er ook nog een wielslot bij, want de verzekering eist daar dubbele beveiliging en ik heb geen afsluitbaar hek op de oprit.
   
  CBreedijk vindt dit leuk.
 7. 907

  907 Lid

  @JOT in de link is te zien of TSA aan staat bij het op contact zetten van de auto, ook bij mij alleen na een bezoek Antera.

  VCDS mogelijkheden Kodiaq
   
  Antera vindt dit leuk.
 8. Antera

  Antera Forumguru Donateur

  Dat het alarm afgaat als je de trekhaak los koppelt kan zeker geen enkel probleem
   
  Corné de Kluijver vindt dit leuk.
 9. Frenk21

  Frenk21 Forumguru

  @Antera, moet je dan al geen alarm hebben? Of kan het altijd(afhankelijk van productiedatum;))
   
 10. Habelstaf

  Habelstaf Nieuw lid

  Misschien dat mijn verwachtingen te hoog waren maar na het lezen van verschillende andere reacties toch de volgende vraag over ‘lane assist’:
  Ik heb beide opties aan staan in de infotainment ( lane en adaptief) maar toch heb ik vaak het gevoel dat de auto de ene keer dichter tegen de linker lijn aan zit en anders om bijvoorbeeld op 80-km weg tegen linkers baan en op snelweg tegen rechter lijn/midden streep als ik op de linker baan rij. Dermate dat ik geneigd ben weg te sturen om tegenligger/vrachtwagen meer ‘lucht’ te geven.
  Ook merk ik dat een zeer flauwe bocht nog goed gaat maar dat bij wat scherpe bochten de auto recht door wil. Ook bij 50 km/u lijkt het wel of het systeem 1 meter voor zich uit kijkt en te sloom is om te reageren (bijv bij vluchtheuvels met vloeiende strakke doorlopende lijnen die goed te lezen zouden moeten zijn met de camera)
  Nu snap ik dat die optie vooral voor op de snelweg is maar ik hoopte toch iets meer autonomie van het systeem. Heeft iemand andere ervaringen met het systeem?

  Het zelfde heb ik met de ‘adaptive light assist’ waar ik op YouTube animaties zag dat het groot licht alleen gedeeltelijk gedimd word voor tegenligger. Maar ik zie alleen maar dat het groot licht bij eerste teken van tegenliggers volledig uit gaat en daarna weer aan. Natuurlijk werkt dat ook maar is toch minder ‘high-tech’ dan wat ik zie op de filmpjes
   
 11. 907

  907 Lid

  Lane assist werkt alleen op rechte wegen en bij een flauwe kromming.
  Bochten voor en na een rijbaan scheiding (vluchtheuvel) zijn te scherp, je ziet dat ook aan het van groen naar oranje overgaan van t LA-teken.
  Het is duidelijk geen “bocht assist”.

  Ondanks dat ervaar ik op 80km wegen dat de auto mooi in een glooiende bocht mooi in t midden vd rijbaan wordt gehouden.

  Bij mij werkt LA alleen boven 65km/h, te zien aan t oranje naar groen overgaan van t LA-teken in t dashboard.

  LA kent 2 opties
  1 correctie bij dreiging over de lijn te gaan.
  2 t opzoeken van t midden van je rijbaan.
  Ik weet niet waar en hoe maar bij mij staat optie 2 vanaf t begin aan.
   
  Habelstaf vindt dit leuk.
 12. Antera

  Antera Forumguru Donateur

  Die is wel nodig idd
   
  Frenk21 vindt dit leuk.
 13. Antera

  Antera Forumguru Donateur


  Even een aanvulling hierop en de reactie's van @907 . Ik denk dat je verwachtingen en/of informatie niet juist is omtrent de systemen. Omtrent Lane assist zit er zeker een beperking aan daarnaast is het een HULP systeem en geen geleidingssyteem. Als je het vinkje uit laat in je systeem dan zoekt de lane assist de lijntjes op. Te herkennen aan de witte lijnen in je MFD die dan oranje kleurt als hij de linkse op rechtse lijn nadert. Zet je het vinkje aan dan worden ed lijnen in je MFD oranje en blijft de auto het midden van de rijstrook opzoeken.

  Omtrent Light assist is er al een topic maar zal het even kort uitleggen.

  Light assist doet wat jouw auto doet. Bij tegenlicht het grootlicht uit zetten en daarna weer aan
  Smart light assist past de verlichtingshoogte/breedte aan aan de hand van de omgeving en dat is wat je ziet op de filmpjes.


  PS ook autonoom (Tesla) is niet bullet proof :-)
   
  Habelstaf, 907 en Kweetnie vinden dit leuk.
 14. Habelstaf

  Habelstaf Nieuw lid

  Bedankt voor de toelichting. De Tesla kan mijn caravan niet naar zuid Frankrijk trekken anders had ik die dus toch moeten kiezen.
   
 15. VanBokhoven

  VanBokhoven Actief lid

 16. LdN

  LdN Forumguru

  Kan de link alleen bekijken door lid te worden van de facebook groep maar als dit het enige is wat ze meegenomen hebben is het
  geen professionele dief geweest, dit is alleen de display unit, de rest van het apparaat zit in het dashboard kastje.
  Zonder de systeem kast heb je er eigenlijk niet veel aan.
   
 17. 907

  907 Lid

  Het verhaal is ook iets uitgebreider dan alleen het display. Totale schade +10k€. En 5 weken wachten op herstel (de auto pas 2 weken in bezit gehad)

  Copy paste:
  ...wenn Du morgens losfahren willst und sich Dir diese Überraschung zeigt (Fz. war zu dem Zeitpunkt 3 Wochen alt) Wer hatte bereits ähnliche Erfahrungen machen müssen?

  Edit: (wegen der Fragen und der Aussage, ich könne froh sein, dass nur das Radio geklaut wurde):

  Es handelte sich um das Navi Columbus (nur das Display hat einen Listenpreis von 2.855,-). Zusätzlich wurde die Multimediakonsole aus dem Handschuhfach heraus gehebelt. Dabei ist das Handschuhfach demoliert und die Kabel wurden zerstört (<-- neuer Kabelbaum). Das Bedienteil von der Klima wurde bei dem Eingriff ebenfalls beschädigt und musste getauscht werden. Zusammen mit den Lackierarbeiten, neuer Türdichtung, etc. über 10.000,- Schaden!!!. Mittlerweile habe ich das Fz. repariert zurück nachdem es 5 Wochen!!! in der Werkstatt war (fast doppelt solange, wie ich das Auto hatte..). Problem war, dass die Teile nicht lieferbar waren. Wer wie ich knappe 10 Monate auf das Auto gewartet hat, kann sich das vorstellen ;)

  Alarmanlage war keine vorhanden . Das Auto stand direkt vor meinem Schlafzimmerfenster. Der Gutachter hat mir gezeigt wie leicht es ist, das Auto nur mit einem Schraubendreher zu öffnen. Dauert keine 20 Sek. Daraufhin habe ein hochwertiges Alarmsystem nachgerüstet, da mir alle im Vorfeld bescheinigt haben, dass die Täter nur darauf warten bis ein neues Navi eingebaut wird und dann wiederkommen.
  Ich empfehle daher jedem, in die Diebstahlsicherung zu investieren. Natürlich hat den Schaden die Versicherung bezahlt (mit Eigenanteil natürlich). Aber die Rennerei und die Wartezeit hätte ich mir gerne erspart.
   
 18. 907

  907 Lid

  Foto’s van braak schade aan de deur. Behorende bij bovenstaand bericht.
   

  Bijgevoegde bestanden:

 19. cloink

  cloink Actief lid

  Wacht wacht... Ze hebben met een schroevendraaier de deur gewoon opengewrongen?! Dat lijkt me toch wel héél verontrustend? :(
   
  Base77 en 907 vinden dit leuk.
 20. EdK

  EdK Forumguru

  Ohhhhh die eigenaar heeft maar 10 maanden op zijn kodiaq hoeven wachten, zie je dat de levertijden daar toch korter zijn......
  En tsja lullig dat het er uit is gesloopt, maar om nu in paniek te geraken dat het jullie als kodiaqrijders ook kan overkomen.......
   

Deel deze pagina