Kinderziektes Octavia III?

Topic in 'Octavia III' gestart door ertromp, 17-06-2013.

  1. Ocatavia CW

    Ocatavia CW Forumguru

    Waterpomp is bij mij 2 weken geleden vervangen, ergens lekkage.
    Rechter Xenon Unit vervangen
    Vreemde tik onder de motorkap, zodra ik bij stationair draaien een beetje gas geef hoor ik een tik. Kunnen ze niet vinden.
    Mijn Navigatiesysteem is vervangen, momenteel nog steeds zo dat smorgens het touchscherm niet reageert.
     

  2. ertromp

    ertromp Forumguru Donateur

    :nailbiting: Bij welke km standen zijn de diverse problemen opgetreden?
     
  3. Ocatavia CW

    Ocatavia CW Forumguru


    Xenon al binnen de 2000Km
    Navigatie ongeveer bij de 40K
    Waterpomp 60K
    Tik ontstond bij 40K tot heden
     
  4. tha a

    tha a Senior Member

    En hij staat weer bij de dealer. Deze keer met de melding "controleer koelvloeistofpeil!" Gelukkig niet mee doorgereden en ANWB was er dmv Skoda Mobiliteitsservice snel. Bleek een slang los te zitten die de radiator ingaat. Daarna opnieuw afgevuld(met water). Dus meteen door naar mn eigen dealer die het systeem nu moeten reinigen (en goed moet controleren)
    Wellicht dat ze mn klacht over het schokkerig schakelen van de DSG (soort tussengas bij opschakelen 3 naar 4 ) ook nu al kunnen oppakken. Daarvoor stond 4 januari gepland...
     
  5. Skoda-MAN

    Skoda-MAN Forumguru

    Oliepeil laag af fabriek, 0,3 ltr bijgevuld.
    Bij 4500 km koelvloeistof bij laten vullen, nog geen melding maar stond erg laag.
    Bij 8700 km Aircopomp vernieuwing en systeem gespoeld, hoorde al langere tijd een soort sluipend geluid.
    Oliepeil bij 10500 km staat in het midden tussen maximum en minimum = bevredigend.
     
  6. MarcoD.

    MarcoD. Lid

    Bij mij hetzelfde vandaag! Gelukkig zakte de temperatuur vrijwel direct na de melding van 130 terug naar normaal en kon ik mijn weg vervolgen. Ik kon de auto daarna gelijk achterlaten bij de dealer... Waterpomp zou de oorzaak zijn, en zoals iemand anders al zei een bij de dealers bekend probleem waar ze een mailing over hebben gehad vanuit skoda / pon ( deze liet de dealer me ook zien).
     
  7. JHH

    JHH Actief lid

    Mijn O3 uit okt 2014 deed dit ook. Ik heb hem vorige maand maar eens langs de Pon dealer in Naarden gebracht. Ze hebben als het goed is de stoel en de geleiderails eruit gehaald en opnieuw teruggeplaatst. Tot nu toe heeft het probleem zich niet meer voorgedaan.
     
  8. Marcooctavia

    Marcooctavia Forumguru

    Ze hebben er nog een keer naar gekeken maar konden niets vinden.
    Ze hebben contact met Skoda gehad en ik moest maar eens goed wiebelen zodat de stoel klikte.
    Ja dat die je standaard.
    Ook ben ik enige (bijna) die op de bestuurdersstoel zit dus die stand staat altijd het zelfde.
    Ik zou het nu gaan bij houden of hij blijft zitten, ik heb de afstand van de stoel op de rails gemeten en als hij weer verschiet meet ik weer.
    Maar nu blijft hij al meer als een week goed.
    Ik weet niet of de stoel er uit is geweest, maar zal het eens vragen als ik in jan. Langs ga.
    Naar mijn ID zaten de rails scheef of zo iets.
    Als ik meer weet laat ik het weten

    Marco.
     
  9. Marcooctavia

    Marcooctavia Forumguru

    Aangezien de dealer er met pon niet uitkomt/wil komen moeten we het zelf maar doen.
    De opmerking van pon moest maar goed met de stoel wiebelen dat schoot even verkeerd:maakmegek::banghead:
    Zoals al een paar keer vermeld voelt het als af de stoel scheef zit.
    Je merkt het ook als je hem wilt verzetten en trekt je handel omhoog dan voel je dat er spanning opstaat.
    Dus maar een grote torx 12 erbij gehaald en de stoel zelf maar nagekeken.
    Als eerste aan de voorkant de plaats van de geleiders afgeplakt.
    Toen de stoel losgehaald en in de achterste stand gezet en zie daar de linkergeleider zit nu verder naar achter.
    Het is maar 3-4 mm maar toch probleem opgelost alles zit nu recht.:yeehaa:
    Ik heb van meer mensen gehoord dat na het verstellen de stoel een keer naar achteren schiet.
    Zelfs de verkoper heeft een O3 en doet het ook maar daar rijden ook zoveel mensen in.
    Dus doe jullie voordeel hier mee.

    Ik hoor graag als er meer mensen zijn met zo schietstoel.

    Marco
     
  10. Jese8

    Jese8 Ex-lid

    Iemand bekend met deze slijtage? Word veelal stad mee gereden. Uitlijning is goed, nieuwe bandjes besteld. Deze banden zaten eerst achter (20k) en nu 6k voorop.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  11. igmi

    igmi Nieuw lid

    Na 55.000km is de linker xenon sproeier 2 keer vervangen. Wat ik wel raar vind is het piepend/krakend geluid rechtsvoor bij het nemen van drempels (warm of koud maakt niet uit). klinkt alsof iets met rubber niet goed gesmeerd is oid. Is dit nog voor iemand anders herkenbaar hier?

    voor de rest wel blij met mijn o3. heerlijke reisauto!
     
  12. Marcooctavia

    Marcooctavia Forumguru

    Dat piepen en kraken is een bekend probleem.
    Dat zijn de rubbers van de draagarmen.
    Dat moet de dealer gewoon oplossen voor je.
    Heb ik ook gehad en is nog steeds weg.

    Marco.
     
  13. martijn v o

    martijn v o Forumguru

    Ja herken ik. Heb je toevallig hulpveren gemonteerd?
     
  14. Jese8

    Jese8 Ex-lid

    Nee, wel verlagingsveren. Ik heb het gevoel dat het ook wel erg samenhangt met de banden, zijn Toyo's en al behoorlijk uitgedroogd. Heb achter een ander merk en die vind ik er ook beter omheen zitten.. wat minder getrokken dan de toyo, terwijl de maat hetzelfde is. Begreep ook dat het kan zijn omdat je dan meer grip hebt.. maar als niet iedereen het heeft zal het wel het eerste zijn. Heb je toevallig een foto van uw band?

    Betreft een 03 Combi RS 2.0 TSI
     
  15. martijn v o

    martijn v o Forumguru

    Nee ik heb geen foto, maar bij mij is het ontstaan (denk ik) omdat ik hulpveren heb (= achter).
    Mijn banden zijn van 2010 en nog prima wat betreft rubber, wat minder betreft profiel, maar ik heb er inmiddels 50.000 kilometer mee gereden. Ik ga hem straks opnieuw laten uitlijnen voordat er nieuwe banden opkomen.
     
  16. Jese8

    Jese8 Ex-lid

    Haha ja na 50.000 is het wel mooi geweest denk ik :-p. Net even een andere forum gelezen.. blijkt dat de sper helpt met het slijten van de banden.
     
  17. Ocatavia CW

    Ocatavia CW Forumguru


    Uitlijnen kan goed zijn, schijnbaar zit het toch niet goed. Zal het nog maar eens naar laten kijken.
    Het achter naar voren halen ben ik geen voorstander van, hebben ze bij ook ongevraagd gedaan. Compleet andere afslijting en trilling in het stuur erbij gekregen.
     
  18. Jese8

    Jese8 Ex-lid

    Heb het profiel over de hele band even laten meten, 2.5mm op de knapste plek. Band is volgens dat bedrijf net even te smal, dit komt niet door de maat 225 maar door het merk Toyo. En het stadsrijden heeft een mooie bijdrage eraan gehad dat rechts binnen wat meer gesleten is. Wanneer er sprake is van een verkeerde uitlijning had er volgens de beste man een groter verschil in moeten zitten qua profiel slijtage. Nieuwe rubbers zijn binnen. Snel eromheen.
     
  19. Jese8

    Jese8 Ex-lid

    Moet toch concluderen dat mijn inzicht niet geheel goed is. Was van mening dat er nog dik 4mm op zat :-p
     
  20. ElScorpione

    ElScorpione Forumguru

    Het valt mij de laatste dagen op dat mijn linker buitenspiegel een 'tikkend' geluid maakt bij het uit- en inklappen. Lijkt alsof er iets hapert. Anderen hier ook last van?
     

Deel deze pagina