Kinderziektes Octavia III?

KaRoQ-2023

Actief lid
@skodalux Dank voor de tip. Het gekke is dat deze melding (dimlicht) pas na 20 min rijden kwam. Dus bij wegrijden geen problem. Of de units moeten door het rijden koud zijn geworden en dus toen pas een probleem/storing gaven?
Overigens een nieuw model auto krijgt in de test fase toch ook koude proeven dus dan zou je verwachten dat ze dit soort dingen hebben gezien, tenzij ze aleen met standard gloeilampen hebben getest....:banghead:

Dealer heft overigs niks in de boordcomputer teruggevonden van een fout oid.
 
@ap.kuiper De titel van dat topic dekt niet helemaal de lading ;) Ik had het ook onregelmatig, koud of niet. Het bleek dat de aansluiting (lijkt op USB poort) gemodifieerd is, waardoor de kabel beter en vaster zit. Ik had wel fouten via uitlezen. Probleem zou zich kunnen voordoen bij auto's met bouwdatum t/m eind januari. Maar ook midden februari (toen is mijn auto gebouwd), hebben ze gewoon nog de "problematische" regelunits gemonteerd in de fabriek. Weg is weg, moet men gedacht hebben....
 

KaRoQ-2023

Actief lid
RS is even bij de dealer geweest om de “probleempjes” op te lossen (zie eerder posting).
Nou ja even...2 dagen waren gepland, het werden er 4! Gelukkig wel een gratis leenauto mee, maar een bruine Roomster (paus mobiel) is nou niet bepaald een gelijkwaardige vervanger... maar goed ik kon van A naar B en weer terug naar A :(

Problemen waren:
- DIM licht waarschuwingen -> Beide lamp regelunits vervangen
- Beide koplamp sproeiers bleven gedeeltelijk uitstaan -> Nieuw mechaniek geplaatst (2x), bumper moest eraf.
- Bekleding achterbank niet goed -> Geheel nieuwe achterbank (moest uit Tsjechië komen, vandaar dat het 4 dgn werd)
- L voorportier instaplijst was gescheurd op een hoek -> vervangen
- Sound resonator (VRS mode), in ‘sport’ mode resoneerde meer mee. Is nog steeds niet goed bleek op de weg naar huis...:banghead:

Ik had wel aan de dealer gevraagd of ze de sound resonator niet uit kunnen zetten (wellicht VCDS?, ook aan antera gevraagd maar nog ?). Stekker eraf kan maar geeft wellicht een storing. Afijn de dealer komt er nog op terug.

Gelukkig kreeg ik wel een mooie gepoetste auto mee terug!:jaja:
 

vw125

Forumguru
Dat irritant geluid dat alles mee trilt in de sport stand heb ik ook als ik het gaspedaal indruk.
Bij mij is het al twee maal voorgevallen dat men amundsen tijdens het starten van de wagen niet werkt of indien ik cd luister een leeg station weergeeft. 1x De wagen terug herstart en het probleem was opgelost de 2de maal ben ik blijven rijden en na 10 minuten sprong hij vanzelf weer aan.
Na het wassen van de wagen blijft ook bij mij in het linker voorportier water staan, als ik de deur dan open doe loopt het netjes uit het portier zonder dat het interieur nat wordt dus geen probleem voor mij.
 

KaRoQ-2023

Actief lid

Bijlagen

  • 2014-04-04-1772a.jpg
    2014-04-04-1772a.jpg
    1,4 MB · Weergaven: 290
  • 2014-04-04-1775a.jpg
    2014-04-04-1775a.jpg
    1,2 MB · Weergaven: 275
  • 2014-04-04-1780a.jpg
    2014-04-04-1780a.jpg
    207,7 KB · Weergaven: 280
  • 2014-04-04-1783a.jpg
    2014-04-04-1783a.jpg
    1,7 MB · Weergaven: 273
  • 2014-04-05-1786a.jpg
    2014-04-05-1786a.jpg
    1,4 MB · Weergaven: 274

Pornosnor

Nieuw lid
Even een vraagje. Als de cruise controle opstaat, en je drukt even het koppelingspedaal in, springt deze niet af, maar gaat hij, als je terug lost, terug naar de ingestelde snelheid. Is dit normaal? Bij al mijn vorige auto's (VW, Skoda en Audi) kon je deze zo afzetten.
 

stradje

Actief lid
Ik had dit weekend opeens een waarschuwing (rood!) dat ik de koelvloeistof moest bijvullen. En inderdaad was die onder het minimum gezakt. Heb ik nog bij geen enkele wagen ooit meegemaakt dat ik dat moest bijvullen. Moet ik me zorgen maken?
 

leo442

Forumguru
Je koelsysteem op lekkage (laten) controleren is in zo'n geval aan te bevelen. In principe is het een gesloten koelsysteem dat geen vloeistof hoort te verliezen dus de kans dat je ergens lekkage hebt is niet onmogelijk, denk hierbij bv aan de waterpomp die af en toe wat kan laten weglekken.
 

Base

Lid
Ik heb het met mijn auto ook gehad. Na het openen van het koelvloeistof reservoir ( alleen bij koude motor ! ) kwam het terug tot net onder het max. Dit was na ca. 4000 km en nadat hij een week bij PON had gelogeerd.
Controleer het nu nog regelmatig maar het is niet meer voorgekomen
 

EdK

Forumguru
Tsja zou hem 1 maal bijvullen en in gaten houden en indien weer onder nivo in korte tijd dan laten kijken door dealer wat probleem is.
 
Bovenaan Onderaan