KESSY start/stop knop reageert slecht

JeSko

Forumguru
@Canon-Eye

Het moet toch allemaal gewoon werken zoals het hoort? En dit is niet hoe het hoort. Bovendien is het maandelijks dat ie de batterij moet vervangen, koekoek... Mega irritant als je dat zo vaak moet vervangen en je telkens de sleutel moet trekken op een KESSY auto.
 

oco1979

Forumguru
plaats/leg thuis eens de sleutels zo ver mogelijk van je wagen.
Probeer dat eens.
Kijk of die dan langer meega.
 

Canon-Eye

Forumguru
Ik had over die 6 weken termijn heengelezen, vandaar.

Vraag is: ligt het aan de auto, of aan de sleutels? Het gegeven dat beide sleutels het probleem hebben, doet vermoeden dat de oorzaak in de auto zit, maar zeker is dat niet. Inplaats van thuis de sleutels "zo ver mogelijk van de auto" te bewaren, zou ik ze bewaren in een goed sluitende blikken trommel. Die maakt contact tussen auto en sleutels onmogelijk.

Als de batterijtjes dan opeens wel langer meegaan, weet je nog steeds niet waar het aan ligt (auto of sleutels), maar dan is wel overtuigend aangetoond dat er veel te veel communicatie tussen auto en sleutels blijft plaatsvinden als zo'n barrière ontbreekt.

Logische volgende stap voor de dealer zou dan zijn om onder garantie twee nieuwe sleutels te verstrekken, inleren etc.
Twee kansen: problem solved, óf niet. In het laatste geval wordt het echt specialistenwerk, vrees ik - onder garantie een nieuwe auto zal er niet meteen inzitten...
 

EdK

Forumguru
Vraag me af hoe de batterij ( nieuwe ) uit verpakking gepakt word ?
Als gij de batterij tussen de vingers pakt en de plus en de min dan beet hebt , dan sta je zo'n zielig batterijtje natuurlijk al lekker te ontladen......
Zeg niet dat dit de oorzaak is maar bij een volgende batterij wissel er even rekening mee houden kan hierna wel weer wat uitsluiten..
 

Canon-Eye

Forumguru
Proberen niet rechtstreeks aan te raken is het beste: verpakking driekwart rond wegknippen, batterij van buitenaf eruit drukken naar zijn positie in de sleutel toe en dan aandrukken/vastklikken met bv. een brillendoekje of dubbel keukenrolpapiertje om je vinger.
En als je de sleutel toch open hebt: kijk ook even of er geen stofvlokken of andere vervuiling in is geslopen. Zonodig even schoonmaken met een kwastje, of persluchtflesje...
 
Eerst schroefje aan de onderkant losmaken. Vervolgens kan je het bovenkapje gewoon lostrekken. Dan zitten er 2 torx schroeven achter je stuur. Daar kom je bij door je stuur te draaien zodat de torx zichtbaar is. Dan zit het geheel eigenlijk al los.

Heb als aanvulling het onderdeelnummer van de start/stop knop hierbij zodat je deze ook via internet kunt bestellen.

6V0 905 217 WHS prijs dealer 45,- euro maar moest wel besteld worden.

Het vervangen stelt idd niets voor, wel een torx setje nodig. Bij mij start deze weer bij de lichtste bediening.
 

mwhite

Forumguru
gister eerst de knop eruit gehaald en schoongemaakt.
werd een beetje te gek na 2 keer drukken nog niet starten.
Nu weer als een nieuwe
 
Bovenaan Onderaan