Columbus Het grote Columbus-topic deel 3

nomad

Senior Member
Ik weet wel een adres voor je waar het goed en goedkoop kan.
Zeker veel goedkoper dan de dealert.
 

Pendragon

Forumguru
@nomad: kun je me een naam/adres via PM sturen? Zou heel mooi zijn, want mijn eigen dealer heeft zo'n gateway nog nooit vervangen, zei hij. Hij is wel heel behulpzaam en gaat het ook even uitzoeken, maar als je iemand hebt die het al vaker heeft gedaan en me kan helpen, dan heel graag. Alvast bedankt!
 

tinus67

Nieuw lid
Trieste mededeling,

Criminelen zijn weer bezig,

Spijtig moet ik mededelen dat er afgelopen weekend bij mijn skoda octavia 2 ruiten ingegooid zijn en ze mijn columbus navigatie er uit gehaald hebben, tegelijk hebben ze heel me dashboard aan gort getrokken.

Van mijn verzekeraar kreeg ik de tip om de stickers van een alarm systeem op de ruit te plakken, dit schijnt 90 procent van de inbraken al tegen te gaan. misschien een idee voor de mensen die de columbus nog wel in de auto hebben zitten.

Groeten,

Martijn Boevé
 

Wasmachineman

Forumguru
Dat is niet best, Martijn! Sterkte met de rompslomp.
Zelf heb ik ook stickers rondom geplakt, gekregen van de dealer met SCM keurmerk erop.
 

pIETJEPUk-NL

Nieuw lid
SCM keurmerk stickers is misschien een goede optie, ookal zit de Columbus er niet meer in. Bij mij is de Columbus er ook eruit gejat bij de vorige eigenaar, die heeft er er maar een Stream MP3 in gezet, helaas was die stuk dus ik naar de Skoda dealer die al zei dat er orgineel een Columbus in hoorde. toen had ik er nog fabrieksgarantie op en zou hij er een Columbus terug in kunnen zetten. Toch maar niet gedaan en voor een nieuwe Stream MP3 gekozen, dan maar geen films kijken in de file en zonder zorgen de O2 overal kunnen parkeren

Tinus, als je de stickers haald, neem dan ook gelijk een setje voor mij mee.

Jeroen
 
vraagje: Ik wil de Elegance editie van de Yeti bestellen, hier zit standaard de Bolero in. Ik zit er echter over te denken de Columbus navigatie optie te nemen.
Nu vertelt mijn dealer dan dat deze in de plaats van de Bolero komt en de Bolero dus niet geleverd wordt...ik ben van mening dat de Bolero dan los geleverd dient te worden.
De Columbus is immers als losse accessoire net zo duur, dus anders kan ik beter een aparte order voor de Columbus plaatsen, ook voor de Ambition is de optie net zo duur en die hoeven in een dergelijk geval "slechts" een Swing in te leveren).

Hoe heeft jullie dealer dit opgelost?
 

nomad

Senior Member
Gewoon geen Columbus bij de dealer bestellen, maar bij de specialist. Wat rekent de dealer voor een Columbus ?
 

hemi24

Forumguru
Voor hetzelfde apparaat met de opdruk RNS510 durven ze nog eens € 800,- meer te vragen, dus...

Maar goed even afgezien van het prijsverschil tussen een Swing en een Bolero, is de genoemde prijs een verschilprijs.

Zou leuk worden: 17" velgen als optie bestellen en dan eisen dat de standaard 16" ook meegeleverd worden..! ;)

Leuk geprobeerd, maar zo werkt het dus niet (bij Pon).
 
Alleen is het in mijn ogen geen upgrade, als losse accesoire is hij namelijk ook te koop voor 1900 euro....
Dus dan kan ik beter de auto in Elegance uitvoering bestellen en laten leveren en dan een dag later alsnog als losse accessoire de Colombus erin laten zetten...
Vroeg me dus af hoe andere hier mee om zijn gegaan, maar goed komen we vast wel uit met de dealer
 

nomad

Senior Member
Je kunt zo een paar honderd euro besparen door ze niet bij de dealer te kopen.... Kun je ook mooi je Bolero houden.
 
Is inclusief montage ja (tenminste zo staat het in de prijslijst onder hoofdstukje accesoires)....
Ik zal inderdaad ook eens bij eventuele andere leveranciers kijken (en nee, niet in de tweedehands markt "uit sloop auto's")
 

nomad

Senior Member
Geef Emiel eens een belletje van www.electronic4cars.nl
Die gaat je zeker een concurrende prijs geven incl. inbouw.

En het is helaas bijna een verplichting, maar steek het voordeel wat je behaald alsjeblieft in een goed Klasse II of Klasse III alarm, anders ben je je Columbus sneller kwijt dan je zelf wilt.

Geloof niet in SCM stickers, want ze hebben overal lak aan en slaan gewoon toch je ruit in. Pas als het alarm gaat loeien gaan ze pas weg. Ik spreek helaas uit ervaring.
 

Pendragon

Forumguru
Emiel heeft me netjes geholpen met het accu probleem, dus dat is opgelost. Nu heb ik de Columbus in de auto helemaal aangesloten, maar loop ik tegen dit probleem op: ik heb hem aangesloten op de GPS muis die al in m'n auto zat (op het dak) en als ik nu ga rijden lijkt hij altijd naar het noorden te kijken ofzo. Het beeld van de navigatie draait niet mee en dus lijkt het soms of ik achteruit rij. In m'n Maxidot geeft hij dan ook altijd aan dat ik offroad ben. Ik kan geen instelling vinden in het apparaat die dit fixed. Is het een optie om de navigatie er nog een keer opnieuw op te zetten? Normaal zat er een losse gps muis aan.
 

JoshO

Nieuw lid
Diefstalpreventie Columbus navigatie

Weet iemand of het systeem om in de Octavia (II) de navigatie Columbus en RNS 510 af te dekken tegen diefstal er al is? Het is hufterproof maar behoorlijk poenig...Voor de Passat is ie er al zie bijgaande link. Sommigen kunnen niet met hun poten van iemand anders eigendom afblijven en ik weet dat het roofgoed is.....staat bij dat het binnenkort beschikbaar komt maar ja wat is binnenkort :tongue:
http://www.vagcommunity.com/forum/c...ion-for-RNS510-and-Columbus-finally-available

Trouwens ehhh die 1.2 TSI DSG is lekker pittig en met een beetje 'modern rijstijl rijden' rijdt het toch maar ff 1:17 opmerkelijk is dat mn winterbanden aanmerkelijk zuiniger zijn dan mn 17" pallas. Wow.
 
zal nog even vermelden hoe het is gegaan met de Columbus vs Bolero: in goed overleg heeft de dealer uiteindelijk besloten de Bolero gewoon los bij te leveren, dus keurig opgelost!
 

Ralph

Lid
Hoi Kensei,

Ik zou je willen vragen de waarschuwing in te trekken aangezien ik geen directe link oid heb geplaatst! Mijn informatie was puur informatief, om te laten zien dat V7 al uit is en wat de specficaties zijn, niet om illegale software aan te bieden! Bedankt voor je begrip,

Groet,

Ralph
 
Bovenaan Onderaan