Flitsmeister komt naar Carplay

Topic in 'Car audio, video, navigatie en andere gadgets.' gestart door MaxN, 05-06-2018.

 1. Rallye

  Rallye Forumguru

  Tja. Een gesprek met je bijrijder is ook afleiding. Bij het ontbreken van een meldknop op het scherm meld ik dus nu niet (telefoon ligt los voor de versnellingspook).

  Ik moet zeggen dat de routebegeleiding nog wel wat vreemde routes geeft. Gisteren Achterhoek-Enschede-Markelo op de heenweg via Delden en op de terugweg (ook weer via Enschede) via Bornerbroek/Borne. Zondag Achterhoek-Dalfsen, waarbij hij bij Wierden richting Rijssen in plaats van Zwolle wilde..... Voor beide aanwijzingen zag ik geen aanleiding.
   

 2. Rallye

  Rallye Forumguru

  Nog even over die routes. Het blijkt dat FM mij via Witte Paal (N36) naar naar Dalfsen wil sturen, maar de juiste afslag (afslag 31) alleen op het scherm weergeeft en in tegenstelling tot andere afslagen niet met de stem meldt. Zaterdag nog weer dezelfde route gedaan en dan word je inderdaad als je afslag 31 mist, afslag 32 (naar Rijssen) opgestuurd om daarna terug over de A35 naar afslag 31 te rijden. De route is dus niet vreemd (maar anders dan ik zelf zou doen, via Raalte), maar FM slaat een melding over.

  Ook gek: de rotonde vlak buiten ons dorp wordt niet als rotonde herkend: sla linksaf (????) en vervolgens rechtsaf.....

  @Smeeuwis Op mijn, al wat oudere, Amundsen kan ik gewoon bestemmingen in FM ingeven (via voice, na toestemming, of toetsenbord) via CarPlay en krijg ik (op, zie boven, een uitzondering na) gewoon aanwijzingen via de stem.
   
  Last edited by a moderator: 26-03-2019
 3. Smeeuwis

  Smeeuwis Forumguru Donateur

  Dat lukt mij inmiddels ook gelukkig, alleen op mijn Columbus MIB3 krijg ik dan de aanduidingen niet in beeld en niet via de stem. Het lijkt te verschillen met hoe je start: eerst FM op de telefoon instellen en dan koppelen met ACP, of eerst koppelen met ACP en dan de route instellen op het grote scherm. Morgen weer 300 km te gaan, dus weer even goed testen. Ik zal mijn ervaringen verder in dit topic delen.
   

Deel deze pagina