Eibach verlagingsveren Octavia (Combi) ?

Topic in 'Octavia III' gestart door paulus474, 05-06-2013.

 1. Rosinfield

  Rosinfield Forumguru Donateur

  Ok. Dan heb ik de goeie (3,3 voor en 3,5 achter verlaagd). Ja en stugheid is idd een kwestie van smaak. En wat je over hebt aan comfort verlies voor beter weggedrag. Ze leveren die auto's natuurlijk niet voor niets zo af. Het is mij te week en deinerig. Maar dat is kennelijk wat de "gemiddelde" rijder wil. Doe mij maar een beetje stug. Dat een ander dan weer zal ervaren als (kei)hard
   

 2. Antera

  Antera Forumguru Donateur VCDS support

  |Het is en blijft een enorm lastig puntje

  Wel of geen comfort

  Het is zo enorm persoonlijk. Toen ik met me golfje 2 4 cm van de grond af reed vond ik het nog comfi terwijl op me RS een Eibach schroefset op standje nagenoeg hoog toch niet zo fijn aanvoelde. Maar dit is daarom zo erg persoonlijk dat je het pas echt kan ervaren als je er zelf me rijd. Ook bepaald het wel een beetje wat je gewent ben uit vorige auto's die je gereden hebt. Rijd bv een audi met en S onderstel en je zal merken dat dat pas stug is. Audi is zeker niet comfi
   
  Pendragon, Corné de Kluijver en Rosinfield vinden dit leuk.
 3. JvE67

  JvE67 Lid

  Toch vind ik het jammer dat er bij diverse merken van alles af fabriek besteld kan worden in dit opzicht en bij Skoda niet....
   
 4. Rosinfield

  Rosinfield Forumguru Donateur

  Ja maar dan heb je het over een andere league. Simply clever zegt het al eigenlijk. Maar gelukkig kun je er zelf toch iets leuks van maken.
   
 5. B.Stuurder

  B.Stuurder Forumguru

  Inmiddels kan ik zeker zeggen dat Skoda zijn beperkingen heeft, tegelijk vind ik dat niet storend, juist omdat het Skoda is, Simply Clever.
  Duurdere merken hebben óók "tekortkomingen", daar heb ik het dan weer wat moeilijker mee.
   
  Brains75 en Rosinfield vinden dit leuk.
 6. Michelv.

  Michelv. Forumguru

  Zou ze er ook nog wel onder willen hebben, maar ga ervan uit dat het beter is om het niet te doen met een O3 met 140.000 ervaring :pieker:
   
 7. Pendragon

  Pendragon Forumguru Donateur

  Kan wel maar dan ook gelijk dempers vervangen, anders grote kans op lekkage.
   
 8. Michelv.

  Michelv. Forumguru

  Klopt, daarom doe ik voorzichtig ;)
   
  Pendragon vindt dit leuk.
 9. s-line

  s-line Forumguru

  Welnee,ze zullen heus niet meteen lek gaan hoor van 3,5 cm verlaging!
   
 10. Michelv.

  Michelv. Forumguru

  Dat zijn de antwoorden die ik graag hoor :D
  maar twijfelt nog steeds
   
  Corné de Kluijver vindt dit leuk.
 11. Pendragon

  Pendragon Forumguru Donateur

  Wel als ze al 140k op oem veren hebben gereden.
   
 12. heusinkveldb

  heusinkveldb Forumguru

  Ik kan alleen maar zeggen.....

  DOEN! zo lekker. Je wilt echt niet meer anders. Behalve de looks ook een stuk minder nadijnzen op de weg en een super wegligging. Deze zomer vol bepakt. 2 fietsen op het dak en twee op een fietsdrager op de trekhaak. Geen centje pijn.
   
 13. Michelv.

  Michelv. Forumguru

  Ben er bekend mee, op mijn O2 met Koni's en eibach veren ook heerlijk rond gereden, maar ondanks dat mijn O3 nu net een trekker lijkt ben ik er huiverig voor om er nu eibach veren onder te gooien ivm de km's die de originele schokkers er al op hebben zitten.
   
 14. s-line

  s-line Forumguru

  Ik deed vroeger niet anders, als op mijn 2e hands auto’s meteen na aanschaf 6cm verlaging veren erop en heb nog nooit daarna lekke dempers gekregen. Toen waren schroefsetjes alleen nog maar voor de rijke onder ons.
  Dus ik zou het nog wel aan durven om verlagingsveren te monteren op dempers met die km stand..
  En als ze onverhoopt toch lek zouden gaan kan het altijd nog
   
  boontjeRS vindt dit leuk.
 15. Michelv.

  Michelv. Forumguru

  Een setje veren is het eind van de wereld niet uiteindelijk.
   
 16. Corné de Kluijver

  Corné de Kluijver Forumguru Donateur

  Tegenwoordig leven we helaas in een wegwerp cultuur. Ik heb al O3’s gezien met lekkende dempers die bij lage km stand verlaagd werden. De kwaliteit (levensduur + comfort) van de OEM dempers is gewoon RUK op een Octavia. Laatst een ritje gedaan met een Octavia met Bilstein dempers en Eibach veren en dat leek een bijna perfect huwelijk te zijn :thumbsup:
   
  ertromp, Rosinfield en Pendragon vinden dit leuk.
 17. EdK

  EdK Forumguru

  Corné de Kluijver vindt dit leuk.
 18. Rosinfield

  Rosinfield Forumguru Donateur

  Zo ervaar ik het op mijn Fabia ook. Bijna perfect.
   
  Corné de Kluijver vindt dit leuk.
 19. B.Stuurder

  B.Stuurder Forumguru

  Ik heb de originele dempers en Eibach veren en onlangs voor het eerst een tijdje in een O3 gereden met standaard vering. Wat een waardeloze beleving. Het lijkt wel of je voorwielen in watten zijn gevat. Je voelt niks en sturen lijkt pas een week later effect te hebben. Nu ben ik ook niet tevreden met de originele dempers, maar met de Eibach rijdt de auto al een enorm stuk beter.
  Ik had de originele vering nog niet ervaren, omdat ik een proefrit in een RS had gemaakt en die is ook verlaagd. Mijn samenstel vind ik nog net iets beter, maar wel harder dan de RS. Alleen het uitveren is niet je van het onder bepaalde omstandigheden, zoals lange hobbels bij hogere snelheid. Dan lijkt het weer een beetje op standaard vering.
   
  Pendragon en Rosinfield vinden dit leuk.
 20. innocenti

  innocenti Forumguru

  En dan heb je ook nog andere dempers achter. Een 1.8 heeft eens andere achteras met 55mm dempers. Een gewone O3 heeft een normale achteras met 50mm dempers. Ik heb laatst begrepen dat de 55mm dempers beter dempen.
   

Deel deze pagina