Bandenboer schept twijfel 19 inch of toch liever 18 inch

superbia

Forumguru
Ik heb zelf 19' onder mijn S3 en dat bevalt uitstekend. In het begin heb ik het DCC veel op comfort gezet maar nu blijft hij steevast op sport. Ik kwam van frans comfort op 17' en moest even wennen, maar het is lekker stevig en absoluut niet oncomfortabel. 35 is misschien wel heel plat overigens, ik heb er zelf 40 onder. Volgens mij maakt dat ook nog een best verschil.
 

peterrapid

Forumguru
Mijn motto is the bigger the better en jullie Nederlanders zijn echt wel verwend wat betreft jullie bestrating hoor, in België is het heel wat minder en toch gaat het beter dan verwacht met de 20" en eibach maar ik ben volledig akkoord met @s-line een schroefkit is veel beter.
 

kansberg

Forumguru
In het algemeen is het de band die het comfort bepaald. Hoe lager de wang, des te meer het comfort in het gedrang komt. Kies daarom bij een grote diameter een kwaliteitsband die hoge ogen gooit op het gebied van comfort. Michelin is hier een goed voorbeeld van. Mijn bescheiden menig is dan ook: liever een 19" wiel met een comfortabele kwaliteitsband dan een 18" wiel met een Wanli-achtige. Verstandig van je @Oknot dat je voor een kwaliteitsband kiest!, of je nu voor 18" of 19" gaat.
 

Oknot

Forumguru
@superbia, welke banden heb jij als ik vragen mag?
@kansberg, ik wil er idd wel een kwaliteitsband onder. Al ben ik na net 3 uur bandenreviews gelezen te hebben wel weer aan het twijfelen natuurlijk (pfff ik word gek van mezelf:banghead:). Las ook goede berichten over de Goodyear efficiëntgrip performance. Dat is dan wel in 18 inch, maar die scoort dan wel weer erg goed voor wat betreft geluid (69dB) en qua tankbeurten zit ie in de B categorie terwijl de michelin in de E categorie valt. Gelukkig heb ik nog even voordat ik de knoop moet doorhakken. Al die luxeproblemen... Maakt het leven er niet makkelijker op:deuk:.
 

kansberg

Forumguru
@Oknot : Ik weet niet of je winterbanden hebt of wilt, ik hoor alleen maar positieve berichten over de Cross Climate van Michelin, een vier seizoenenband waar ook steeds meer leasemaatschappijen op over gaan, al zal dat ongetwijfeld een kwestie van €€€€€ zijn ;)

Michelin Crossclimate.jpg

Mooie band om te zien, voor wat het waard is natuurlijk.
 

Oknot

Forumguru
@kansberg, ben (nog) niet specifiek uit op winterbanden. Op dit moment eerst maar zomerbanden op mooie velgen. Kriteria voor de banden zijn, weinig afrolgeluid want daar word ik op het moment echt helemaal gek van. Het huidige afrolgeluid (ik hoop dat dat het is wat ik hoor) is echt heel storend. Verder is een lage rolweerstand ook wel fijn al snap ik dat dat met grote wielmaten en brede banden redelijk lastig is. Als laatste en met ons natte klimaat in gedachten is het ook wel een must dat de band goed presteerd op nat wegdek. Kom net weer een band tegen die op papier voldoet aan het bovengenoemde en ook nog in 225/40/r19 verkrijbaar is nml de Dunlop Sport maxx rt. Nu maar weer opzoek naar reviews. Zal gelijk ook eens kijken naar de michelins die je noemt. Thnx
 

kansberg

Forumguru
Haha... met Dunlop heb ik juist geen goede ervaringen wat betreft lawaai. Dit was 7 jaar geleden. Maar afgelopen week sprak ik een bandenspecialist en die gaf aan dat dit probleem goeddeels is opgelost bij Dunlop. Verder een goede band overigens.
 

Oknot

Forumguru
Ok. Tja. Zelf geen ervaring met het merk. Ging puur af op de opgegeven 67dB. Dat is gelijk ook het lastige aan het hele bandenverhaal vind ik. Op papier ziet het er allemaal prima uit, maar als je dan vervolgens gebruikersreviews leest wijkt dat vaak behoorlijk af van de opgegeven specs.
 

Oknot

Forumguru
@superbia, wat vind je dan van het afrolgeluid. Ik heb nml dezelfde banden eronder liggen alleen dan in 17 inch en ik vind ze erg luidruchtig
 

superbia

Forumguru
Ik weet niet of het door de geluidsisolatie in de S3 komt of dat het afrolgeluid meevalt, maar ik hoor er weinig van in de auto :jaja: het rijdt echt heel plezierig!
 

s-line

Forumguru
235/40/19 is veel te groot voorde s2.
235/35 is wel zo'n beetje de max kwa 19" dan. De rt van dunlop is een goede en stille band maar niet meer leverbaar in bepaalde maten. Mijn collega heeft ze in 20" op zijn audi a6 3.2 quartro en zijn echt wel heel stil hoor.
 

s-line

Forumguru
Ik weet niet of het door de geluidsisolatie in de S3 komt of dat het afrolgeluid meevalt, maar ik hoor er weinig van in de auto :jaja: het rijdt echt heel plezierig!
En omdat ze nog nieuw zijn natuurlijk. Meestal wordt het geluid meer naar mate ze gaan slijten.
 

Oknot

Forumguru
@s-line . Je zegt 235/40r19 veel te groot. Geldt dat dan ook voor 225/40r19 of is dat wel acceptabel. Dat is nml de maat waar ik het laatste uur op aan het zoeken ben. Dan kom ik uit op €951,- voor de michelins psp en op €856,- voor de dunlops. Waarbij de dunlops dan de stilste zouden zijn.
 

CDK

Forumguru
@Oknot, ik rij in de zomer op pilot super sport in 20" in combinatie met mijn KW onderstel is dat nog steeds comfortabel. In de winter rij ik op 19" DunFlop Wintersport 3D. Ik HAD ook een bandenleverancier die beweerde dat 19" drama was. Later kwam ik er achter dat de bandenboer drama was en dat er met 19 / 20" niets mis is op voorwaarde dat je een kwalitatief goede band gebruikt, ik lees dat je de topper van Michelin wilt gaan monteren, in dat geval zou ik zeker voor 19" gaan. Deze band heeft zeker nog genoeg comfort door de relatief soepele wangen en zachte rubbercompound. Verder heeft de band echt ultieme grip voor een huis-tuin-keuken-straat band :jaja: #doen!
 

Oknot

Forumguru
Wat mischien ook nog een optie zou kunnen zijn is 225/45/r18. Zo vul ik toch mooi de wielkast en heb ik max comfort.Al lever ik dan wel iets in qua velgdiameter.
 

Oknot

Forumguru
@Corné de Kluijver , ok thnx voor de feedback en kan ik dan voor de 225/40r19 gaan of moet het 225/35r19 worden. @s-line heeft het er nml over dat 235/40r19 te groot zou zijn maar of dat dan ook voor de 225 variant geldt. Ik weet het niet meer, hahaha:sterretjes:
 

Jasper-RS

Forumguru
Ik rij met 225/35/19 en 3cm verlaagd op mijn octavia RS. En dit rijd erg goed moet ik zeggen. Geen moment spijt van. Let wel op een goede banden keuze ivm comfort
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

CDK

Forumguru
Met een 40 serie gaat het aanlopen en dat wil je niet. Een velg kopen van 8.5J met een ET tussen 44 en 46 en dan 225/35/19 er omheen dan rij je er heel netjes bij. Eventueel kan je kiezen voor 235 maar is niet nodig, meer geluid en hoger verbruik ;)
 
Bovenaan Onderaan