Autoradio in de nieuwe Skoda Octavia 2

higgy

Forumguru
Ehh. Nee. Er zitten GEEN ISO-blokken in. Verloopkabel van die CAN-bus naar ISO (je hebt er twee nodig) kosten bij elkaar zo'n € 60,00
 
Ik heb bij bestelling van de auto al gekozen voor de meeroptie: Radiovoorbereiding met 4 tweeters en 4 luidsprekers, alsmede een antenne ad € 105. Daarna gisteren nog eens het inbouwframe ad € 146. Dan mag ik nu toch wel verwachten dat ik een nieuwe radio kan inbouwen.... Anders wordt een beetje muziek wel heel erg duur. Zeker als blijkt dat de speakers inderdaad tegenvallen.

In het inbouwframe zit nu een zwart blok (zal wel de CAN-bus zijn) waarop draden zijn aangesloten die naar 2 blokjes gaan (dat zullen dan wel de ISO blokken zijn). Ik geloof een licht bruin en grijs blokje. Antenne draad heeft ook een nieuwe aansluiting, niet de oude 'pin' zoals ik gewend ben bij oudere auto's/radio's.

We zullen zien, radio is besteld.
 

VEEJAY

Forumguru
2 blokjes klinkt als iso, eigenlijk is het wel logisch dat je iso blokken hebt, alle nieuwe radio's hebben dit. Dus scheelt de dealer dan ook wat inbouw tijd. Ik zal binnenkort eens kijken, misschien dat ik er ook een andere radio inzet.
 
Eigenlijk is de totale meerprijs voor de radiovoorbereiding (incl. mooi frame en adapters/verloopkabels) zodat je je eigen radio kunt inbouwen belachelijk duur. Volgens mij is achteraf gezien alles bij elkaar net zo duur als een af-fabriek stream...
 

Edwin

Lid
Het zijn inderdaad 2 isoblokken, alleen de VW-groep voldoet nog steeds niet aan de ISO-standaard, oftewel pin 4 en 7 zijn omgedraaid (12V en 12V geschakeld). Als je deze dus verkeerd om aansluit, vergeet de radio de instellingen (ervaring mee ;-( )
 

wakeman

Nieuw lid
Mannen (en vrouwen)

dit forum is fantastisch!!! Heb vrijdag 29 april mijn skoda combi II elegance opgehaald, idd met adapter voor radio (70 euries) Na 100 meter keerde ik weer terug naar de dealer omdat ik dacht dat het bakje er verkeerd om inzat, want het sloot voor geen meter aan. Dealer heeft het bakje omgedraaid, maar er bleven kieren inzitten: Duidelijk ik heb de lelijke versie gekregen!!! Terwijl Edwin al op 22 april een mooie versie heeft gekregen. Ik heb mijn dealer direct een mail gestuurd natuurlijk. Want ik wil 'm omruilen!!! Overigens een toffe dealer, dus ik heb goede hoop!
 
He Wakeman, ik heb mijn Combi dezelfde dag opgehaald. Toch niet de dealer in Tilburg zeker?

Ik zal op de iso blokken letten en zorgen dat ze goed aangesloten worden. Radio kostte toch weer E 300 dus bij elkaar kost het me toch al E 550 en dan heb ik nog niets bijzonders. Maar des te meer ik ervan zal genieten... hoop ik /forum/images/graemlins/wink.gif
 
De radio is geleverd. Past dus allemaal niet in het nieuwe frame zeker niet met de extra iso aansluit/verloop kabel die nodig waren tussen de iso blokken en de radio. Op de radio zaten ook nog eens extra aansluitingen voor meerdere boxen dus draden genoeg nu. Gelukkig deed alles het meteen na aansluiten en doen de boxen het ook goed.

Bij mij klinken de tweeters niet schel en de bass komt ook goed door al moet ik even afwachten of ik de bass niet te dof vind klinken. Maar dat kan ik dan altijd nog afstellen.
 

Edwin

Lid
Het houdt zeker niet over met de ruimte met al die verloopblokken etc. Ik heb mijn radio er inmiddels al een aantal keren uitgehad omdat ik problemen had met mijn eigen radio. De eerste keer weer terugplaatsen kostte mij veel tijd. Inmiddels heb ik door hoe het werkt en is de radio binnen een paar minuten teruggeplaatst. Ook aan mijn radio zit een grote hoeveelheid kabels (aansluiting subwoofer, aansluiting 2 versterkers, wisselaar etc). De truc; zorg dat het grote isoverloopblok (welke aan de CAN-bus zit) zover mogelijk achterin ligt en het liefst in de ruimte achterin (past net bij mij). Probeer dan eerst alle kabels netjes achterin te leggen (ook in het verzonken stuk). Hierna kun je de radio er in schuiven (eventuele kabels welke niet mee willen werken kun je sturen via het rooster).
Succes.
 
Het komt omdat ze in het nieuw frame een kunststof schot hebben geplaatst waardoor je je bekabeling nauwelijks kwijt kunt (hoe bedenken ze het!). En als je het al kwijt kunt krijg je vervolgens de volgende keer je radio er niet meer uit omdat stekkers e.d. blijven haken achter de randjes van het schot.

Dus als je je nieuwe O2 laat afleveren met het nieuwe frame, vraag dan van te voren of ze het tussenschot er af willen zagen. Dit heb ik zelf naderhand gedaan en is geen leuk klusje. Als dit gebeurt vóórdat ze het frame inbouwen, is het een fluitje van een cent. Daarna past de radio er teminste weer fatsoenlijk in, inclusief het grote ISO-blok. Ook is de extra ruimte veel beter voor de koeling. De tegenwoordige autoradio's met 4x50w kunnen namelijk flink heet worden!
 
Ik ben ook wat aan het zagen geweest maar nog past het niet. Dus ik heb nog wat te doen. Dat zwarte blok is zo groot dat ik het nog niet achter het frame weggewerkt krijg dus daar moet ik nog wat tijd aan spenderen. Toch vreemd dat ze het zo hebben kunnen bedenken. Ik heb al meerdere auto's gereden maar zo weinig ruimte als bij de Octavia heb ik nog niet meegemaakt.

De boxen klinken wel goed alleen is de positionering van de boxen inderdaad niet optimaal. In plaats van achterin de deuren hadden ze beter voor in de deuren kunnen zitten. Nu weerkaatst het geluid tegen de stoel. Hierdoor hoor je de boxen links van je beter dan de boxen rechts. Alleen door het balans te verleggen is dit enigszins te verhelpen. Maar dan moet de radio meteen harder en moet je ook je passagier thuislaten. Door de weerkaatsing denk ik ook dat het geluid doffer is geworden.
 
Blijkbaar vonden ze bij Skoda de mogelijkheid om 2-literflessen in de portieren op te bergen (wie doet dat nou?) belangrijker dan een goed geluid /forum/images/graemlins/confused.gif
Erg jammer deze gemiste kans. Ga voor de gein eens luisteren bij de nieuwe VW's waar echt EXACT dezelfde luidsprekerunits worden gebruikt. Wat een verschil!

Eeuwig zonde.
 

Angel_O

Nieuw lid
Maar afgezien van die 2 literflessen: wat is nu de eindtoestand van het probleem met de frames?

Ik heb mijn auto gisteren gekregen en ga donderdag a.s. terug naar de dealer om e.e.a. t.a.v. inbouwen van mijn radio te regelen, vandaar...
 
Het frame ziet er op zich heel netjes uit maar inderdaad het achterschot zorgt voor problemen. Ik heb dat schot er vandaag uitgezaagd met een dun zaagje en nu past alles wel goed. Alle draden en blokken kon ik nu achter het frame naar onder drukken en de radio er daarna in zijn geheel inschuiven.

Met het achterschot eraan kon ik zelfs de blokken er niet doorheen krijgen. En dan moest ik nog 30 cm kabels kwijt zien te raken. Dus vraag aan de monteur of hij hier rekening mee wil houden. En als zij dat maar vaak genoeg moeten doen gaan ze misschien bij Skoda klagen en wordt het frame opnieuw aangepast.
 

Angel_O

Nieuw lid
Thnx. Zal het zeker meenemen ;)
Iemand die dit toevallig bij V-Car in Eindhoven heeft laten doen? (Is de dealer waar ik donderdag heen ga, de lease maatschappij heeft de auto bij S-Point in Amsterdam gekocht, daar ga ik dus mooi niet heen rijden.)
 

higgy

Forumguru
</font><blockquote><font class="small">Citaat:</font><hr />
Thnx. Zal het zeker meenemen ;)
Iemand die dit toevallig bij V-Car in Eindhoven heeft laten doen? (Is de dealer waar ik donderdag heen ga, de lease maatschappij heeft de auto bij S-Point in Amsterdam gekocht, daar ga ik dus mooi niet heen rijden.)

[/ QUOTE ]
Nog niet nee, de mijne staat er al wel (vraag Bart Luyten maar of je mijn zwarte Combi Elegance (Dutchlease) even mag zien... /forum/images/graemlins/wink.gif
 

Angel_O

Nieuw lid
Vanochtend bij V-Car nieuw paneel gekocht - de mooie variant in Climatic uitvoering (dus zonder de LCD schermpjes). Past perfect en kostte 70 euro, inclusief ISO kabels.
Jammer alleen dat de oorspronkelijke dealer in de radiovoorbereiding is vergeten die isostekkers en bijbehorende geleidedraad naar de zekeringenkast in te bouwen. Heb me beklaagd over die geleidedraad (om die aan te sluiten moet het dashboard helemaal open). Wordt aan gewerkt, heb alvast laten weten niet zelf mijn halve auto daarvoor te willen demonteren... /forum/images/graemlins/crazy.gif
Ga nu natuurlijk wel kijken of ik dat paneel ook terugbetaald krijg. /forum/images/graemlins/grin.gif

Begin me trouwens af te vragen of ze niet ook de speakers vergeten zijn /forum/images/graemlins/confused.gif dan ontplof ik denk ik...

Higgy: Zag jouw berichtje achteraf pas, maar er stond een zwarte combi in de werkplaats. Niet op gelet of het een Elegance was. /forum/images/graemlins/wink.gif

Angelo
 
Bovenaan Onderaan