Autoradio in de nieuwe Skoda Octavia 2

Edwin

Lid
Ik heb sinds vorige week mijn nieuwe Octavia met het nieuwe inbouwframe (dus geen lelijke schroefgaten en apart bakje). Alles is netjes uit 1 deel met een uitsparing voor de radio. Zal kijken of ik er een foto van kan maken vanavond.
 
Ik ben heel benieuwd naar je foto. Dan ga ik toch eens ff langs mijn dealer of er een compromis gesloten kan worden. Dat scheve ding doet afbreuk aan het verder hele mooie dashboard van de O2.
 
Jij hebt dus een hele andere (smallere) lijst. Ik denk dat deze speciaal is voor de uitvoering met automatische climate control. Jouw middenconsole is ook helemaal anders..
Dit gaat dus niet in mijn O2 passen. Ik heb namelijk de halfautomatische climate control van de ambiente en mijn lijst is zo te zien een stuk breder (zie mijn foto hieronder).

image2.jpg


jammer, want die van jou sluit wel netjes aan en ziet er gewoon fatsoenlijk uit. Blijkbaar zijn ze niet geinteresseerd in mensen die geen volautomatische climate control hebben besteld. /forum/images/graemlins/mad.gif
 

Arjen

Actief lid
De inbouw ziet er erg mooi uit.

Als je een O2 hebt, dan maakt de climatecontrol niet uit.
En op het oog kun je het niet altijd goed zien.

Op de auto-rai kon je bv. ook een kenwood krijgen een inbouw frame voor de golf V, en dus ook de O2
 
Maar hoe kan het frame van jou dan dezelfde zijn als die van mij? Mijn frame is zo te zien een stuk breder en sluit tot op een centimeter aan de rand. Het "gat" waar het frame inzit lijkt bij mij dus een stuk ruimer dan bij die van Edwin, waarbij die bovendien ook nog eens naar binnen toe afloopt is. Bij die van Edwin sluit het frame zo'n centimeter of drie van de rand, een stuk minder dus. Lijkt me niet dat dat onderling uitwisselbaar is. Blijkbaar zitten er toch verschillen tussen de consoles met halfautomatische- en automatische climate control.

Maar kun jij een foto plaatsen van die van jou, Veejay?
 

VEEJAY

Forumguru
Ik snap het ook niet Jazzy, maar wij hebben exact dezelfde inbouw frame. Inderdaad snap ik het ook niet hoe het bij Edwin zo mooi is (Er zit volgens mij wel een kleurverschil maar dat is minimaal..)

Ik zal trachten een foto te maken, maar geloof me ik heb hetzelfde als jij, EXACT hetzelfde! En ik weet zeker dat ik ook de rest van de knoppen van Edwin heb (clima enzo).

Ik stuur de foto van Edwin naar mijn dealer door want zo wil ik het ook!!!
 
Als je het zo wilt moet volgens mij het hele front incl de knoppen vervangen worden, want de sierrand waar het frame van Edwin invalt loopt over de hele console door, dus inclusief de climaknoppen en zelfs helemaal onderin de knopjes voor "ASR OFF" en "SET" (banden).

Zijn console heeft dus een soort "reliëf" terwijl die van mij glad is. Is dat die van jou ook, Veejay?

Als dat zo is dan heeft Skoda blijkbaar een modificatie doorgevoerd en zal het voor ons een duur geintje worden als we het ook zom willen, gewoon omdat dan het complete consolefront incl. knoppenwinkel vervangen moet worden.
 

Dutch4x4

Senior Member
Jazzy, behalve het reliëf (wel mooi eigenlijk) en het verschil tussen de handmatige en automatische knoppenhandel zie ik echt geen verschil.

De maatvoering van dit console-front is hetzelfde en daar gaat 't om. Zo op het oog (mijn oog) maakt het reliëf niets uit voor de vraag of het past. Zowel je bestaande lijst als je bestaande front moet je gewoon (laten) weggooien en vervangen door dit ene console-front! Dat front gaat gewoon over de knoppen heen, dus de knoppen hoef je echt niet te vervangen.

Het zal voor VJ rechtstreeks passen en voor jou zal er vast ook een versie voor de handmatige airco zijn.
 

Karstieman

Forumguru
Ik vind dat inbouwframe van Edwin inderdaad een stuk netter uitzien dat dat van JazzySOB. Daarmee ging ik toch terug naar de dealer met een printje van de foto om te laten zien hoe het wel kan.. /forum/images/graemlins/cool.gif
 
We kunnen elkaar inderdaad de hand geven, Veejay! Hopelijk komt er voor de handmatige airco ook een nieuw front. Ik ben alleen een beetje bang voor de prijs die Skoda ervoor gaat vragen...
 

Karstieman

Forumguru
Dan verkoop je je huidige frontje toch gewoon op marktplaats ? Dan valt de schade misschien nog een beetje mee.
 

VEEJAY

Forumguru
Dit is wat mijn dealer mailt n.a.v het plaatje van Edwin:

We hebben ze besteld en verwachten ze morgen binnen!!!
Zal morgen even contact opnemen om een afspraak te maken....
 
Enne... qwanta costa?

Ik heb mijn dealer ook gemaild, samen met de foto's, over het nieuwe frame en of deze leverbaar is. Kijken wat zij er van zeggen.
 
Heren,

Volgende week wordt 'mijn' O2 afgeleverd! /forum/images/graemlins/cool.gif...
Vandaag met de dealer gesproken en die geeft te kennen dat het 'nette' inbouw frame (wat bij Edwin te zien is) gebruikt gaat worden voor inbouw van de radio.

Mijn camera staat klaar... nog een weekje geduld /forum/images/graemlins/tongue.gif
 
Ik heb net al mail teruggehad van de dealer en die vertelde mij dat het nieuwe frame al beschikbaar is en 100 Euro kost incl. inbouw (half uurtje werk volgens hun)

Heb maar een afspraak gemaakt.
 
Bovenaan Onderaan