Autoradio in de nieuwe Skoda Octavia 2

higgy

Forumguru
@JazzySOB & Henk de Bruin: dat nieuwe frontje voor de Ambiente bestaat hoor! DAT had ik gisteren dus in m'n handen!
 
Dat was een onderdeel van de inbouwkit samen met de CANBUS adapter en was een krijgertje bij aanschaf. Dat kostte me toen niets, maar nu dus alsnog wel, en dat is jammer want ik vind het best wel een bedrag. 100 Euro is nog steeds 220 gulden. (ja ja, ik denk nog steeds in guldens!)
 

henk_de_bruin

Actief lid
ja je heb wel gelijk,ik moet nog naar de dealer met heel dit verhaal,ben wel benieuwt wat die er van zegt.
toen ik het besproken had dat ik geen radio wilde sprak hij over 45euro voor een kabeltje en frontje...ik weet alleen niet wat voor een. nu heb ik de foto van het goede frontje uitgeprint en zal vanmiddag langs gaan en dan horen jullie het wel.
 

VEEJAY

Forumguru
Tja, ik had de auto ook niet kunnen accepteren met deze inbouw? Of gaat dat te ver? Ik heb wel meteen gezegd dat ik het niet mooi vond. Ik zie het wel.
 
Tja, je had eerst geen mogelijkheid om het lelijke frame niet te accepteren. Er was simpelweg geen alternatief wanneer je een eigen radio wou gebruiken. Ik had de auto al besteld zonder Skoda radio en dan mag je er toch wel een beetje van uit gaan dat je een eigen DIN-radio op een fatsoenlijk nette manier gemonteerd kan krijgen.

Ik vind eigenlijk dat Skoda (teminste een deel van) de kosten voor vervanging van het frame voor rekening moet nemen aangezien zij een zeer slecht en lelijk produkt hebben geleverd. Nu ze wel een goed produkt kunnen leveren vind ik dat ze daarmee de huidige bezitters in de kou laten staan. Ik zal dit ook tegen de dealer zeggen wanneer ik het frame laat vervangen (ik heb al een afspraak gemaakt). Ik zal waarschijnlijk wel nul op het rekest krijgen, maar niet geschoten is altijd mis denk ik dan maar. Op zich is het ook niet de schuld van de dealer maar van Skoda zelf om zo'n belabberd frame te leveren!

Maar als Skoda een beetje om hun klanten geeft, zorgen zij voor kosteloze vervanging voor mensen met een O2 met het oude (en dus lelijke en scheve) frame.

Ik hoop dat de importeur (en misschien de dealer) meeleest, en het hier eigenlijk toch ook wel een beetje mee eens is en de huidige O2 bezitters met een eerste generatie inbouwframe teminste voor een deel tegemoet komt!

Wat vinden jullie?
 

henk_de_bruin

Actief lid
jazzysob

je heb gelijk, ik ben gisterenmiddag bij mijn dealer geweest met de uitdraai van het oude en nieuwe frame en die schrok ervan,is gelijk gaan bellen en vertelde mij dat alle nieuwe octavia's met het nieuwe frame worden afgeleveert(als je natuurlijk geen skodaradio koopt).

ik hoop dat het je lukt om het frontje kosteloos te laten vervangen.succes.
 
Volgens mij worden de Octavia's niet met een frame afgeleverd wanneer je hem zonder radio bestelt. Het frame moet altijd door de dealer achteraf worden ingebouwd en maakt tevens deel uit van de ombouwkit met CANBUS adapter. Standaard wordt de auto afgeleverd met twee afdekplaatjes die tezamen het hele gat voor het frame afdekken.

Ik weet alleen niet of die slechte frames ddoor Skoda zijn geleverd of dat de dealer ze zelf ergens anders betrekt. Is het laatste het geval, dan heeft Skoda er zelf natuurlijk geen schuld aan en heeft de dealer een ondeugdelijk produkt geleverd.
 

VEEJAY

Forumguru
Mijn dealer vandaag gesproken ivm vocht in mijn rechter koplampunit.

Hij vertelde dat de nieuwe frames vooe de radio binnen zijn en vanaf nu gemonteerd worden. Volgende week ff langskomen.

De chromen sierstrips zijn ook binnen, ben benieuwd.
 
Gisteren langs de dealer geweest en het nieuwe frame zit er inmiddels in. Wat een verschil! Het is van hetzelfde model als Edwin heeft (zie foto's aantal posts eerder) Ik maak later wel een foto als ik er ff tijd voor heb.

Heet meeste moest ik echter toch zelf betalen. Het frame kostte 100 Euro en ik moest 83,54 Euro afrekenen wat neerkomt op 16,46 Euro korting... Meer konden ze er niet van maken.

Toen ik eenmaal thuis was bleek de radio er niet helemaal goed in te zitten. En toen ik die eruit wilde halen kon dat niet meer omdat de kabels achterin het frame ergens bleven steken. Vooral de ISO-adapter (wat een groot vierkant blok is) zat ergens vast. Ik kon de radio en maar voor de helft uittrekken. Na wat gepiel met m'n vingers via de ventilatiegaatjes onder het radiovak (in het bakje) kon ik de ISO-stekkers van de radio losklikken en de radio er uit trekken.

Wat blijkt nu, zit er achterin het frame een soort kunstof schot welke nagenoeg geen ruimte meer overlaat voor de bekabeling, adapter en antenneversterker e.d! Hoe ze het kunnen bedenken snap ik niet. In het oude (lelijke) frame zat niet zo'n schot en had je ruimte zat over voor deze zaken.

Ik heb dus dat achterschot verwijderd door de bevestigingspunten door te knippen met een kniptang en de rest van het schot met heen-en-weer buigen te breken zodat er weer ruimte voor de bekabeling ontstond en ik de radio er weer fatsoenlijk in kon schuiven.

Maargoed, nu zit alles er weer netjes in en staat het perfect zoals het behoort te zijn.
 

Arjen

Actief lid
Tjonge, wat een gepruts zeg. Zelfs NADAT de dealer er mee bezig is geweest.

Het zou toch niet mogen dat je zelf een deel moet slopen voordat het goed is.

Maar ik ben blij voor je dat het nu netjes en goed is /forum/images/graemlins/smile.gif /forum/images/graemlins/smile.gif
 
Ja, dus iedereen die dit nieuwe frame laat plaatsen wil ik met klem adviseren eerst dat schot er af te (laten) zagen/knippen voordat hij wordt ingebouwd. Dat scheelt een hoop gepruts achteraf, want op een normale manier een autoradio inbouwen gaat echt niet meer met dat schot er achter... Het neemt echt een hoop ruimte weg. Ruimte die je gewoon nodig hebt voor de radio met alle bekabeling, zeker als je er ook nog zo'n groot vierkant ISO-verloop blok in hebt zitten.

Vraag dit dus van te voren aan de dealer!
 

VEEJAY

Forumguru
Hij zit erin, de monteur zei dat ie standaard het schotje verwijderd anders zou de radio er niet inpassen.
 
Woensdag laat ik het frame erin zetten. Hopen dat ze ook de nieuwe inbouwen, ik zal er op letten. Ook zal ik dat 'schot' aangeven bij de monteur. Kan ik er dan toch een radio in laten bouwen. Ik ben aan het kijken voor een dvd autoradio met schermpjes. Dan kunnen de kinderen lekker film kijken of later playstationen want dat gejengel op de achterbank begint nu al te vervelen...
 

Karstieman

Forumguru
</font><blockquote><font class="small">Citaat:</font><hr />
Ik ben aan het kijken voor een dvd autoradio met schermpjes. Dan kunnen de kinderen lekker film kijken of later playstationen want dat gejengel op de achterbank begint nu al te vervelen...

[/ QUOTE ]

Dan kan je wel flink stroomkabels gaan trekken..
Ben eens benieuwd of het je lukt om deze netjes weg te werken. Ik heb het me namelijk wel eens afgevraagd hoe je de kabels netjes bij beide hoofdsteunen krijgt !
 
Ja, daar zeg je wat... Zou ik ook niet weten. Bij mijn oude auto kon ik zo alles losschroeven en kabels leggen, bij deze nieuwe auto laat ik dat maar achterwege. Ik wil nu eindelijk eens zuinig zijn op een auto. Skoda biedt trouwens ook een multimedia systeem aan waarbij de schermpjes zijn geintegreerd in de hoofdsteunen, maar de prijs daarvoor incl. inbouwen is behoorlijk.
 
Het nieuwe frame is vandaag ingebouwd. Kostte me toch nog 146 Euro. Voornamelijk arbeidsloon dus.

Passen de stekkers op alle nieuwe radio's? Of moet ik dan de draden stuk voor stuk aansluiten en er via proberen achter zien te komen waar welke draad voor dient?
 
Bovenaan Onderaan