Allerlei over Skoda Octavia l

Octaviarijder

Actief lid
Ook ik heb problemen met de ventilatie, hij doet het niet zoals hij zou moeten doen. De airco zou ook best iets beter zijn best mogen doen.
 

purk

Senior Member
Nog zo'n voorbeeld, gisteren avond na een hele week droog en geen problemen, in een keer helemaal dicht en niet droog te krijgen rit van 20 kilometer warme motor ( benzine en binnen 4 kilometer warm, 90 graden) en zelfs bij aankomst thuis nog steeds een waas.
Heb ik bij het wegrijden zelfs de ruit nog droog gemaakt,en dan slaat hij gelijk weer dicht. erg lastig.
 

Thorne

Nieuw lid
Bij mij is het ook ellende met de ontwaseming (ook met airco). En er komt inderdaad vrij weinig lucht uit de roosters voor bij de ruiten.
 
Maak je ramen aan de binnenkant een schoon met glassex, dat kan een hoop schelen. Een wat vette ruit is slecht te ontwasemen. Succes
 

French

Lid
Ik heb dit met mijn vorige O1 ook eens gehad. Er kwam nauwelijks lucht uit de ventilatieopeningen en mijn ramen sloegen meteen dicht. Toen bleek het interieurfilter vol water te zitten. Het had daarvoor lang en langdurig geregend. De garage heeft er toen een nieuw filter in gezet en het probleem was verholpen.
 
Heb er met mijn 01 ook last van, links- en rechtsonder op de voorruit. Ook het ontwasemen van de voorruit duurt een eeuwigheid. Maakt niet uit of airco aan of uit staat.
Tevens vind ik dat de achterruitverwarming zijn werking ook wel sneller mag doen. Dat duurt ook lang.
 

French

Lid
De laatste tijd valt mij het volgende op bij het starten: op het moment dat ik mijn auto start hoor ik, op het moment dat de motor loopt, een klein kraakje onder de motorkap vandaan komen. Het lijk alsof de startmotor na het starten niet goed los komt van de motor. Verder start en loopt de motor probleemloos. Heeft iemand dit ook gehad en kan dit kwaad?
 

Daniel

Lid
crazy.gif
mmmm dat heb ik nou ook.
 

Wallie

Lid
</font><blockquote><font class="small">Citaat: Daniel_Fabia</font><hr />

crazy.gif
mmmm dat heb ik nou ook.

[/ QUOTE ]
Bedoel jij niet de kraak in de Fabia van de stuurbekrachtiging die z'n druk opbouwt? Dat hebben volgens mij alle Fabia's...
 
Heb al een 2-tal jaar hetzelfde met de Mégane, maar enkel als het koud is.., tot hiertoe geen problemen mee gehad. Is zeer zeker niet van de stuurbekrachtiging want die heb ik niet op de mégane.
 

Daniel

Lid
</font><blockquote><font class="small">Citaat: Wallie</font><hr />

</font><blockquote><font class="small">Citaat: Daniel_Fabia</font><hr />

crazy.gif
mmmm dat heb ik nou ook.

[/ QUOTE ]
Bedoel jij niet de kraak in de Fabia van de stuurbekrachtiging die z'n druk opbouwt? Dat hebben volgens mij alle Fabia's...

[/ QUOTE ]

Zou best kunnen,weet het niet........maar klinkt best gaar.
 

DeSchreut

Nieuw lid
In mijn voorgaande O1 zat een mechanische airco die ik altijd kon aanzetten - da's heel handig voor het ontwasemen in de koudere jaargetijden. In mijn nieuwe O1 zit een climacontrol unit (standaard bij het actiemodel Démarrage) die onder de 5 graden buitentemperatuur de airco buiten bedrijf stelt (staat ook in de handleiding van de auto).
Dat is heel vervelend want juist in deze tijd van het jaar is de ontwaseming bij het wegrijden 's-morgens heel hard nodig.
407.gif


Heeft er iemand een tip voor mij hoe ik dat kan uitschakelen, of hoe ik de sensor voor de buitentemperatuur kan uitschakelen of overbruggen? Ik zou toch wel de komende jaren van die ontwaseming willen genieten in de winter. Een bijkomend probleem is dat het een lease-bak is en e.e.a. dus wel netjes moet gebeuren...

Alvast dank voor het meedenken!
 

JettaFreak

Actief lid
De airco wordt uitgeschakeld als de buitentemperatuur onder 4 graden celsius is. Maakt niet uit of het een half-automaat is of niet, het enige verschil tussen die twee is de automatische verdeling over de uitstroomopeningen en de automatische regeling van de blower. De airco zal wel moeten worden uitgeschakeld, omdat anders de leidingen vnn het systeem zullen bevriezen. Vloeistoffen zetten over het algemeen uit als ze bevriezen (denk aan de buitenkraan) en dat zou tot gevolg kunnen hebben dat het leidingwerk knapt. Als je zou willen overrulen, dan lijkt mij dat je de temperatuursensoren voor de gek zou moeten houden. Maar ik denk dat dat tevens gevolgen heeft voor bijvoorbeeld de startinstellingen van de motor. Als het koud is schijnt er een iets ander startprogramma te draaien dan wanneer het warm is. Een dergelijke modificatie zal waarschijnlijk (in ieder geval als ik autofabrikant zou zijn) leiden tot het vervallen van de garantie. En daar zijn leasemaatschappijen over het algemeen niet zo heel erg blij mee.

Groet,


JettaFreak
 

Roli

Lid
Re: Hoe kan ik de airco ook in de winter laten wer

ALs je last hebt met beslagen ruiten, kun je eens bij Halfords kijken. Zag vorige week in hun krantje een apparaatje, die je op je dashboard neerzet, en zorgt dat je ramen ontwasemt zijn als je instapt ( door middel van een timerfunctie )

Geen idee meer wat ie kost, maar volgens mij was het niet heel veel geld.

Edit " Volgens mij was dit hem "
http://www.halfords.nl/NL/Auto/Catalog/ProductDetail.htm?productId=204189
 

Dutch4x4

Senior Member
Re: Hoe kan ik de airco ook in de winter laten wer

Onder de vier graden moet je gewoon de ontwasemknop op je climate control inschakelen. En dan maar wachten...
grin.gif


Verder geldt wat JF zegt: handmatig of automatisch maakt niets uit. Ook de handmatige airco gaat uit. Dus je hebt in je vorige auto ook gewoon ontwasemd met de blower...
 

Deje

Lid
Re: Hoe kan ik de airco ook in de winter laten wer

Onder de 4 graden werkt het niet i.v.m. het bevriezingsgevaar van condens. Is bij alle airco´s het zelfde!
 
Bovenaan Onderaan