Allerlei over Skoda Octavia l

Re: standaarduitrusting Combi 1.6 47kWh, comfort 2002

grin.gif

Gekocht: Octavia combi Ambiente 1.6 sr 75 kW, van oktober 2002.
489.gif

Maar nu, de uitrusting....... Kan daar geen touw aan vast knopen. Want, op contact, ABS, ESC lampje branden. Er zit een ASR knop op, er zit cruisecontrol op, een vaste radio/cd speler.... allemaal zaken die niet vanzelf op ambiente horen. Ook op de voorschermen staat ambiente.....
Kortom, help.....
Wat zou er nu standaard op een ambiente van modeljaar 2003 horen te zitten? Nog mooier, als iemand een complete brochure heeft van een octavia combi, met optielijsten etc. van oktober 2002 of modeljaar 2003 zou ik daar graag eens een blik in willen werpen. Scan is ook voldoende.
En blij dat we zijn
yeah.gif


MVG, Peter
 

purk

Senior Member
Re: standaarduitrusting Combi 1.6 47kWh, comfort 2002

vele veilige kilometers gewenst van ook een combi rijder.
 

Mark

Banned
Re: standaarduitrusting Combi 1.6 47kWh, comfort 2002

</font><blockquote><font class="small">Citaat: Jpoers</font><hr />

comfort zit nog onder de elegance:

eerste ambiente (soort van basis uitvoering)
comfort
elegance
l&amp;k

[/ QUOTE ]

Okee, ik zat er naast.
blush.gif
 

Okki

Donateur
Re: standaarduitrusting Combi 1.6 47kWh, comfort 2002

Superpetur,

De 'comfort' uitvoering is een model die de nederlandse dealer zelf heeft gemaakt.
In casu is het een Ambient uitvoering, maar dan met airco en nog wat toeters en bellen (electr.ramen achter?)
Bij sommige comfort uitvoeringen zijn de plaatjes met ambiente op het spatboard weggehaald, bij andere weer niet (dealer ? importeur ?)
Bij mij zaten ze er nog wel op, maar ik heb ze er zelf afgehaald.
Verder heb ik een Skoda radio/cd speler laten inbouwen, en die blijft na inruil (w.s. deze maand!) zitten.
V.w.b. versnellingsbak; bij collega met VW Golf met 1.6 MPI motor ging de versnellingsbak aan gort bij 75000 km. Bij diverse kennissen met Octavia 1.6 MPI nog geen probelemen!
Zit zelf bijna aan 135000 km, geen noemenswaardige problemen; alleen de lambdasensor is vervangen.

Veel plezier met deze fijne auto!
489.gif
 
Re: standaarduitrusting Combi 1.6 kWh, comfort 2002

Okki, Bedankt voor je reactie.
Op onze Octavia zitten de Ambient plaatjes, maar inderdaad, de waslijst met extra's doet iets heel anders vermoeden. Zodra ik de Octaaf voor de deur heb zal ik eens goed kijken naar de speeltjes, maar de volgende zaken vind ik ietwat bijzonder voor Ambiente: elektrische ramen rondom, epc en asr, de vaste radio/cd speler (voor de Felicia net een nieuwe gekocht ombouwen is volkomen kansloos), zelfdimmende achteruitkijk spiegel, cruise-control, abs en airco.
Ik geef toe, kenteken oktober 2002, dus vermoedelijk modeljaar 2003. Helaas ben ik (nog) niet in het bezit van Octavia brochure 2002/2003 met de optie lijsten. Dat zou een hoop duidelijk maken.
Echter, er zit nog een verhaal aan vast, het is een auto die volgens de verkoper binne het Pon concern zelf gebruikt is als één van de arbeidsvoorwaarden ( de auto van de zaak). Ik heb zo'n vermoeden dat het belasting technisch heel interessant is geweest om als basis Ambiente op te geven met een paar opties (maar geen metallic lak), maar af fabriek een heel andere uitvoering te krijgen. Plak er ambiente plaatjes op, en welke inspectuer bekijkt dan nog zoiets? Mij hoor je niet klagen met al die toeters en bellen, alleen moet ik even kijken hoe ik de handel ga verzekeren. Al die opties opnoemen heeft geen positief effect, maar gelijk als goede uitvoering opgeven wel.
Wat betreft de bak, proefrijden moet nog. Maar er komt wel een nieuwe distributie set op (standje 90dkm).
En ach, wat betreft zaken doen zelf..... Deze Octaaf zit al zo vol met opties en de prijs voor de Felicia was dermate acceptabel dat ik nu eens niet het achterste van mijn tong heb hoeven te laten zien. Zolang straks eventuele kleine puntjes netjes onder garantie worden verholpen, vind ik het prima zo. Wat dat betreft tot nu toe een prettig garagebedrijf.

MVG, Peter
 

Jpoers

Lid
Re: standaarduitrusting Combi 1.6 47kWh, comfort 2002

</font><blockquote><font class="small">Citaat: Mark</font><hr />

</font><blockquote><font class="small">Citaat: Jpoers</font><hr />

comfort zit nog onder de elegance:

eerste ambiente (soort van basis uitvoering)
comfort
elegance
l&amp;k

[/ QUOTE ]

Okee, ik zat er naast.
blush.gif


[/ QUOTE ]

geeft niet kan iedereen gebeuren,
bij volkswagen kan ik helemaal geen wijs uit,
highline, comfortline, sportline, Trendline, Optive??

en mb: classic, avantgarde, elegance, AMG
grin.gif

volvo: kinetic, momentum, summum (geloof ik)
 
Re: standaarduitrusting Combi 1.6 47kWh, comfort 2002

Nah, met de carbase van Autoweek denk ik dat ik de uitvoering gevonden heb van mijn ambiente.....
Zo te zien is het een Kompas uitvoering.....als ik zo kijk naar het lijstje met opties etc....

Maar eens kijken als ie vor de deur staat!

MVG, Peter
 

LenK

Forumguru
Re: standaarduitrusting Combi 1.6 47kWh, comfort 2

Het is geen Kompas. Die had VDO dayton navigatie, geen zelfdimmende spiegel.
Op de Kompas stond wel de Ambiente badge op.

Maar het is toch niet zo belangrijk welke uitvoering. Als je er maar content mee bent en een goede deal kunt maken.
 
Re: standaarduitrusting Combi 1.6 47kWh, comfort 2

Inderdaad, uitvoering an sich is niet van belang.
Maar..... wel voor de verzekering helaas. Ik wil de vervangingswaarde goed ingeschat hebben van te voren, dat voorkomt gezeur als het echt nodig is, en voor de premie (dat scheelt zo te zien een paar duppies per maand) hoef ik het niet te laten.
Want ik zie het al voor me, Octaaf plat, taxateur waardeert wrak als ambiente, met bijbehorende dagwaarde....... Dan blijft er weinig over om de vervangende octaaf te zoeken met dezelfde inhoud........

En inderdaad, het gevoel hebben een goede/prettige deal te hebben gesloten is zeker van belang.

Zag overigens bij Vaartland in Heerenveen een 1.3 glx Felicia combi te koop staan, vraagprijs 5400. Gezien hun bieding op mijn Felicia (1.6, met minder kms) heb ik enig zicht op hun marge...... Da's dezelfde als die voor verkoop nieuwe auto ipv 2dehans........

MVG, Peter
 

Okki

Donateur
Re: standaarduitrusting Combi 1.6 kWh, comfort 2002

Alles wat je noemt behalve de zelfdimmende spiegel en de radio is standaard op de Comfort uitvoering.
Die radio heb ik wel (Symphony ?, heel handig met opname mogelijkheid van verkeerdinformatie, kost bij de nieuwe Octacia bijna 1000 euro!)
 
Wat late reactie op deze discussie, maar ik heb sinds 2 weken een tweedehands Octavia gekocht (zie onder) maar heb de volgende 'standaard extra's' op mijn Elegance nog niet gevonden:

- 3e hoofdsteun achter (ontbreekt in het midden)
- parkeersensoren?
- verwarmde zitplaatsen voor

Kennelijk heb ik een 'wat uitgeklede' Elegance?
 
Die extra's die je nu "mist" zijn dat leverbare opties geweest? Als ze ontbreken, even nagaan vanaf welk modeljaar die zaken erop horen te zitten. Verwarring is er rondom het begrip "bouwjaar".... De datum op het kentekenbewijs deel 1 mbt eerste afgifte is slechts een indicatie..... De datum waarop het chassisnummer de fabriek heeft verlaten is een betere indicatie (maar ja, waar vind je dat?) en tot besluit, om het echt simpel te houden (of om er simpel van te Worden) heb je nog het modeljaar, dat ongeveer halverwege het jaar oploopt......
Dat laatste was vroegâh een kwestei van modellen maken tot de zomervakantie, machines aanpassen in die vakantie, om in september te beginnen met de producite van de vernieuwde versie. Maar ja, tegenwoordig gaat dat allemaal anders......
En oh, oh, wat ben ik benieuwd naar mijn Ambiente, die vermoedelijk Comfort zal zijn......

MVG, Peter
 
De trekhaak onder mijn auto mist een typegoedkeuringsplaatje. Op de plek waar deze zat zijn alleen nog maar de popnagels te zien
407.gif
. Is dit een probleem voor de APK? Zo ja, hoe zit dit dan met al die plaatjes die gecorrodeerd zijn en (deels) niet meer leesbaar?
 
audio-ML-44294-ML-

<font color="red">Een beetje laat maar dit topic wordt verplaatst naar waar het thuishoort, nl het "car audio, video, navigatie en andere gadgets" topic. Het topic dat je daar de 12e had gestart wordt gesloten. Graag posten in topics die betrekking hebben op je vraag cq het onderwerp. Bedankt!</font>
 
Al op de RDW site gekeken?
Kun je een pdf bestand downloaden met de apk eisen.
Wat betreft die trekhaak, die moet deugdelijk aan de auto bevestigd zijn, en in goede staat verkeren.......Bij een afneembare kogel moet de sluit- en borginrichting goed werken........
Zo te zien nix over typeplaatje of wat dan ook. echter, in geval van twijfel, bel je toch ff een RDW bij jou in de buurt? Die zullen vast nog wel een beter antwoord weten.
Simpel gezegd, er maag geen roest zitten bij de trekhaakverbinding aan het chassis (roestig boutje OK, maar dun plaatwerk zoals bij mijn DS volkomen niet OK ), en het ding moet er goed uitzien.

Succes.

MVG, Peter
 
Bedankt voor je reactie! Ik kon op de RDW site ook niets vinden over een typegoedkeuringsplaatje. Voor de APK zal dit dus geen probleem zijn.

Maar zou dit dan ook betekenen dat je een zelf gemaakte trekhaak zou mogen gebruiken? Ik kan me dit haast niet voorstellen. Ik herrinner me weleens een artikel te hebben gelezen over iemand die een boete had gehad tijdens een algemene technische inspectie door de verkeerspolitie. Op de trekhaak van die persoon zat ook geen (leesbaar) typegoedkeuringsplaatje. Weet iemand hier meer van?
 

purk

Senior Member
geen probleem voor de apk. en vraag twee hoe zouden ze het moeten controleren bij een afneembare trekhaak.
 
Hallo allemaal,

Waar kan ik een coderings uitleg vinden die hoort bij de accesoire lijst zoals die in het serviceplan sticker (en de sticker in de kofferbak). Scheelt nogal in het zoeken naar bepaalde zaken.... Zoals ESP en ASR.. Want is dat een en ESP en ASR verhaal, of heb je of ESP of ASR?

Alvast bedankt!

MVG, Peter
 
Bovenaan Onderaan