Allerlei over Skoda Octavia l

In het verleden had ik en site gevonden met daarop alle uitrustingscodes van alle VAG modellen. deze had ik bij mijn bladwijzers had opgeslagen maar mijn brouwser is een keer gecrached.... en alles weg. Ik ben nog steeds op zoek naar deze site echter nog niet weer gevonden. Wel heb ik op mijn zoektocht een andere site gevonden waar een deel van de codes is te achterhalen. Ga naar http://www.doppel-wobber.de/ en klik bij de golf4 op ....alle Infos en dan op Ausstattungscodes en vul de codes in. Je kunt er heel wat achterhalen.
 

purk

Senior Member
</font><blockquote><font class="small">Citaat: superpetur</font><hr />

Hallo allemaal,

Waar kan ik een coderings uitleg vinden die hoort bij de accesoire lijst zoals die in het serviceplan sticker (en de sticker in de kofferbak). Scheelt nogal in het zoeken naar bepaalde zaken.... Zoals ESP en ASR.. Want is dat een en ESP en ASR verhaal, of heb je of ESP of ASR?

Alvast bedankt!

MVG, Peter

[/ QUOTE ]

Heb je geen knoppen op je dachsbord waar esp of asr op staat.
 

French

Lid
Volgens mij heb je, als je ESP hebt ook ASR. ESP is een optie ASR is standaard vanaf een bepaald bouwjaar (en uitvoering?)
 
Bedankt voor de reacties!
Wat betreft esp/asr, ik heb een knop ASR op het dash. Echter, in het isntructieboekje komt het allemaal nogal warrig over helaas. Ergo, het symbool bij de waarschuwingslampjes is ook nog hetzelfde..... Maar of het dan dezelfde is......
Nah, straks de lijst maar even erbij nemen en kijken naar wat al die codes inhouden. Auto staat nu lekker droog en takvrij in de garage, de DS is op verlof..... En het mooiste, mijn vrouw heeft de Octaaf zelf in de garage gezet..... Dat zegt wel wat over hoet "vertrouwd" deze auto dan aanvoelt na ene paar dagen.

MVG, Peter
 

Okdas

Nieuw lid
Net een (hagel)nieuwe Octavia 1 Combi Demarrage opgehaald. Volgens het instructieboekje na 30dkm de eerste beurt. (Voor mij na 1 1/2 jaar). Volgens de garage tussen iedere beurt, na 15dkm een "check-up" laten doen. Noodzaak of geldklopperij?
icon_smile_question.gif
 
Een Octavia uit 2007 is toch een Octavia II en niet I of heb ik wat gemist?

Mijn garage heeft mij nooit iets verteld over een check-up tussendoor. Zou het niet gaan om een 1 malige extra check voor nieuwe auto's,die door de fabriek is voorgeschreven?
 
Uit je woorden kan ik opmaken dat je Octi 1 geen leaseauto is. Voor leaseauto's wordt ook geen ingelaste beurt bij 15dkm voorgeschreven. Zal maar eerst eens vragen wat deze 'beurt'inhoud en wat de kosten zijn. Want ook als ik op de skoda site kijk naar de onderhoudstermijnen en tarieven dan komt een check-up bij 15dkm daarin niet voor. Overigens rij ik zelf een diesel en deze heeft een onteval van 50dkm en heb ook nooit van mijn garagehouder te horen gekregen dat deze tussentijds naar de garage moet. Gewoon de melding van het infodisplay volgen. de auto houdt keurig bij wanneer de een beurt moet hebben.
 

Fabia

† In Memoriam
Met het actiemodel de Škoda Octavia Combi Démarrage, gebaseerd op de eerste generatie Octavia, haakt Škoda op een aantrekkelijke manier in op de Tour de France, waarvan Škoda sinds 2004 officieel partner is. Standaard zeer uitgebreid De Škoda Octavia Combi Démarrage is een veelzijdig model dat voor een zeer aantrekkelijke prijs vele extra's biedt. Door de uitgebreide specificaties is het model zeer compleet te noemen. De Octavia Combi Démarrage is er al voor €19.990,- (incl. BTW en BPM).

Octavia Combi Démarrage
De zeer compleet uitgeruste Octavia Combi Démarrage gebaseerd op de Octavia I biedt u:

Klein leerpakket

15" licht metalen velgen

Climatronic

Parking distance control

Klapsleutel met centrale vergrendeling

Stoelbekleding “bamboo black”



Naast de 1.6 75kW benzinemotor is de Octavia Combi Démarrage ook leverbaar met twee andere benzinemotoren, de 1.6 75kW automaat en de krachtige 1.8T 110kW. Voor de dieselliefhebbers is er de dieselmotoren is er de 1.9 TDI 74kW.
 
Heb die van mij (Octa I, bouwjaar 2007) van verleden week, wordt ook aangeraden om om het jaar of 15000 km, een beurt te geven.
In de verkoopbrochure stond onderhoud om de 30000 km, maar dat zal met die longlife olie zijn. Eens kijken naar de klever op de motor, daar staat aangegeven welke olie gebruikt is en wanneer te verversen.
Ze willen me ook zien na de eerste 5000 km,voor een check-up (gratis)
 

Bijlagen

  • 45217-2007-01-22_171239.jpg
    45217-2007-01-22_171239.jpg
    70,2 KB · Weergaven: 11

Okki

Donateur
Ik ga gewoon om de 30000 km (met 27000 km per jaar)
Rijdt je veel minder, dan wel om de 15000 km laten doen
(normaal gesproken is het ook 30000 of 1 jaar wat het eerste komt)
 

guitar_billy

Senior Member
er zit een stikker in je auto (als ik het goed heb in de kofferbak onder de 'bodembekleding' op het staal) met allemaal codes die ook in je boekje worden uitgelegd.

een van die codes bepaalt of je auto wel of niet longlife onderhoud 'kan' doen. dit is dan max 30.000km tussen beurten in.

als de code aangeeft dat je auto longlife KAN, wil dit trouwens nog niet zeggen dat het ook longlife IS. er kan bijvoorbeeld normale motorolie in de motor zitten waardoor je niet op een longlife schema je onderhoud kan doen.
 
Bovenaan Onderaan