Allerlei over Skoda Octavia l

Ik heb ook getik gehad. Op het plaatje net naat de peilstok. Als je de auto uitgezet had bleef het nog een tijdje doortikken en ging dan uit. Is door de dealer onder garantie vervangen. De monteur had het over een gasklep (leuk bij een TDI) die bleef klepperen.
 
Bedankt nog voor de reacties.
Inmiddels hebben we onze Octavia opgehaald. Ik heb er nog naar gevraagd, maar het antwoord was bij 125D..... Maar jah, is ook geen skoda dealer. Er zit nu 6 maanden bovag garantie op dus hoop dat dit nog wat scheelt.
 
De sluiting van de armsteun van de achterbank is kapot. Ik kreeg via de verkoper te horen dat de skoda dealer aangaf dat dit heel vaak kaopt gaat en opgelost word met klitteband. Heeft iemand nog een andere oplossing of weet hoe je aan zo'n sluiting kan komen? Ik heb de sluiting al wel netjes uit elkaar gekregen, dus vervanging lijkt me geen probleem.
 

Matra_Murena

Actief lid
large.jpg
 

oscar2

Nieuw lid
Uit nieuwsgierigheid heb ik deze draad gevolgd en kwam dus tot de ontdekking, dat ik een optie van de cruise control onbenut liet: een kleine verschuiving van het schuifknopje om de auto weer op de eerder ingestelde snelheid te krijgen. En waaratje: geprobeerd en het werkt! Nóg meer comfort tijdens het rijden. Bedankt voor deze (d)raad!
 
ik heb mijn stootlijsten ook laten meespuiten in koetswerkkleur:

Dit bestaat niet standaard bij de dealer dus ben je verplicht om jouw stootlijsten eraf te halen, het relief volledig weg te schuren en dan te laten spuiten.

Het afhalen van voor- en achterstootlijst is makkelijk: deze zijn er gewoon ingeklikt dus die kan je verwijderen door ze met een schroevendraaier VOORZICHTIG los te wrikken (beginnen aan buitenkanten).

Het afhalen van de zij-stootlijsten is moeilijker omdat deze geplakt zijn. Je kan ze met bv een visdraadje VOORZICHTIG "lossnijden".

Eens alles los is moet je het "bolletjes" relief eraf schuren, best t.e.m. schuurkorrel 400 (beginnen P80 - P120 - ... - P400). Dit is enorm tijdrovend, ikzelf heb er 2 dagen aan bezig geweest om een perfect resultaat te bekomen.
Dit is ook de reden waarom een garage of carrossier hier zoveel voor vraagt.

Cheers

Berre
 

Dutch4x4

Senior Member
Zo, dan heb ik naar aanleiding van Frankies bericht over het brandgaatje ook zoiets: knalrode speelklei op de leuning van de bestuurdersstoel!
shocked.gif


Mevrouw Duts werkt op scholen en ontdekte laatst dat er een kleuter na een knuffel een dot klei in haar gevlochten riem had achtergelaten. Vieze handjes van die kinderen ook...
mad.gif


Was een flink gepeuter om er weer uit te krijgen. Maar nu ontdekten we afgelopen week dat de klei via die riem ook was gaan plakken tegen de leuning van de autostoel. En het is al helemaal ingedroogd.

Kortom, mijn vraag aan de huishoudsters onder de forumleden: enig idee hoe je zoiets eraf krijgt zonder dat de bekleding wordt beschadigd of vaal wordt?

Voor de volledigheid: het is Bamboo Black-bekleding en het zit op het middendeel van de leuning, dus zeg maar de stof met het bamboemotiefje.
 

Exciter

Administrator
Ik ben geen echt huishoudster, maar ik zal het eerst goed water in laten zuipen, zodat het weer lekker klei wordt. Daarna zoveel mogelijk uitzogen met het kleine mondje van de stofzuiger. En daarna behandelen met iets ontvettends, klei is tensslotte best vet.

Op dit advies echter geen rechten, he....
 

LenK

Forumguru
Zoveel mogelijk droog verwijderen met een satéprikker of zo. Als je het nat maakt dan wordt de vieze plek alleen maar groter.
Tot slot met een stoomapparat de laatste resten weghalen.
Je mag blij zijn dat je geen Ivory hebt. Dan zet je kinderen alleen nog in de kofferbak.
 
Met koude spray bevriezen, dan brokkelt het er zo af. Vooral niet wrijven of nat maken.

Die koude spray, heet ook wel Minus 50 of iets dergelijks en is verkrijgbaar bij technische groothandel. Zie bijvoorbeeld: http://www.crcind.com/wwwcrc/tds/TCI1%20MINUS50.PDF

Kleding e.d kan je in de vrieskast leggen, aangezien dat met een autostoel niet gaat is zo'n spuitbus een oplossing.

Succes.
 

Dutch4x4

Senior Member
Dank voor alle adviezen.

Die van RJ lijkt me het zinvolst, maar hoe kom je aan die troep? En waar láát je 't als je 0,1 ml hebt gebruikt van zo'n bus van 300 ml?

Intussen inderdaad maar het beste eerst met een satéprikker aan de hang, bij gebrek aan ontvoerde kindernageltjes...
 
Technische groothandel, doe het zelf.
Ik denk dat je best wat gebruikt als je de plek wilt bevriezen. En je hebt nog wat over voor de volgende vlek...
Ga nou niet lopen prutsen, het is bijna weekend dus morgen tijd om eens rond te bellen. Belangrijk is dat die vlek er uit gaat.
 

SmurfForLife

Actief lid
Eerst op laten drogen (een paar dagen zeker).

Daarna met kleding borstel uitborstelen en goed nazuigen met de stofzuiger.

Ga naar je dealer en leen of koop een spuitbus van Muliticlean (van Innotec) nog geen 7 euro!

Het gebruik is zeer handig en zeer succesvol.

Je kan de spuitbus dan verder blijven inzetten voor schoonmaak van allerlei kleine zaken in je auto of elders.

Suc6 ermee.
 
Bovenaan Onderaan